ВЕЛИКИ СЕРЂО РОМАНО ПРИЗНАО: Бомбардовање и независност Косова су велике грешке!

ВЕЛИКИ СЕРЂО РОМАНО ПРИЗНАО: Бомбардовање и независност Косова су велике грешке!

31 марта 2019

„Бомбардовање била политичка грешка и није требало казнити једну земљу која то није заслужила, као што сам одувек подвлачио и да је независност Kосова грешка“

То је изјавио политички теоретичар Серђо Романо.

„И у једном и у другом случају биле су занемарене неке друге могућности“, истакао је италијански писац, новинар, историчар и колумниста у интервјуу за „Вечерње новости“.Романо, који ће у јулу напунити 90 година, напомиње да Србија, међутим, када је у питању политика, не треба да гради своју будућност на носталгији.

„Србија данас има један пут испред себе, а то је улазак у ЕУ, и чини се да је то најбоље, а могуће решење, без много сећања на прошлост. Треба ићи напред и гледати у будућност, која мора бити позитивна за земљу“, сматра Романо.

Он, такође, додаје да се сада ни САД, а ни Европа не могу вратити у прошлост и признати да су погрешили.

„Независно Kосово се не може више расплести, међутим, треба све учинити да се створи клима заједничког живота на том простору. Жртвовање треба да буде обострано и уверен сам да ће оног дана када Србија постане чланица ЕУ, имати један поуздан глас у тој унији и бити земља са ауторитетом“, каже Романо, који сматра да ће Србија као чланица ЕУ имати више ауторитета и у односу према Kосову.

Наводећи да разуме пријатељство Србије са Русијом, Романо истиче да је одувек био противник оне политике која је имала предзнак антируска, као и саме политике НАТО.

„Kада помињете Русију и НАТО, писао сам више пута како је политика НАТО негативна, штетна. НАТО није политички савез, он је политичко-војни савез који је служио и служи за припремање и вођење ратова“, каже Романо.

KOMENTARI2 коментара

  1. milorad2 says:

    srbija ima samo jedna out ispred sebe a to je kosovski put,bombardovanje sulude sankcije i ničim izazvani napadi sa zapada su ovde izgradile sasvim opravdano neprijateljstvo prema SVIM zapadnim strukturama a naročito prema njihovim vojnim i špijunskim instalacijama.Mnogi koji su sa njima odavde saradjivali u to vreme u nadi da je to ispravan put, da je to demokratija i napredak,su danas potpuno okrenuli ledja zapadu i njihovim lažima.Demokratiju i dobar standar nam niko neće pokloniti , moramo sami to da stvorimo i pri tome svakog razbojnika koji polušava da nas ponovo napadne unazadi i ponizi odmah treba ELIMINISATI , nema potrebe za razgovorima sa njima, šta je imal od se kaže rečeno je.Mi sad imamo problem odmetnute šiptarske mafije i podle okupacije dela naše SUVERENE TERITORIJE od strane organizatora i pomagača te mafije, i mislim da će se taj problem rešiti jedino sa stabilnim ANTI NATO ALIJANSAMA (a mi imamo mogućnosti da budemo rado primljeni u te vojne strukture) i isključivo VOJNIM putem.Mi moramo da isteramo okupacione trupe iz naše zemlje i usput da počistimo šiptarsku mafiju i to je jedino moguže VOJNIM SREDSTVIMA.Sloboda se jedino armijom i oružjem EFIKASNO BRANI i nema srbina kome to NIJE JASNO, oni koji pričaju drugačije NISU SRBI SIGURNO.

  2. Velika Metla says:

    ЗаХеби ти жабару грешку..............,то је био ЗЛОЧИН,за који "неко" МОРА да плати! Грешка је кад пљачкаш опљачка банку,и ако га ухвате мора да плати својом слободом! Тако и наци-нато МОРА да плати за своја сва недела широм дуњалука! Кад тад! Грешка је што сте признали нарко-картел "косове"! мада да сте иоле озбиљна држава ви бисте исправили грешку тога признања,поготово кад сада видите да је то било неозбиљно,и плиткоумно,политикантство америчких пркнољубаца! Ово твоје "признање грешке" нема апсолутно никаквог ефекта без дела! Дела чине човека човеком,много више од онога шта он каже! Мада,наравно,најбоље је кад човек делима следи своје речи! Речи без дела су ништа! Млаћење празне сламе! Ја ћу вам веровати ТЕК кад видим дела,а на речи се не палим ни уз помоћ хепо-коцкице!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u