VESNA PUSIĆ: Crna Gora bi trebalo da dobije poziv u članstvo NATO

VESNA PUSIĆ: Crna Gora bi trebalo da dobije poziv u članstvo NATO

20 марта 2014

crgHrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić pozdravila je danas hapšenje narko-bosa Darka Šarića i izrazila punu podršku efikasnosti Crne Gore u tom slučaju.

“To jasno pokazuje da postoji odlučnost u borbi protiv organizovanog kriminala i spremnost na medjunarodnu saradnju u tom pogledu i efikasnost u međunarodnoj saradnji”, rekla je Pusić na zajedničkoj konferenciji sa kolegom Igorom Lukšićem, koji je u poseti Hrvatskoj.

Ona je rekla i da Hrvatska smatra da bi Crna Gora trebalo da dobije pozivnicu za članstvo u NATO na predstojećem samitu Saveza u Velikoj Britaniji u septembru, iako se ne očekuje da će proširenje biti na dnevnom redu tog sastanka na vrhu.

Kako je izjavila posle sastanka s Lukšićem, to je “nešto što Hrvatska smatra neobično važnim i za šta se aktivno zalaže, bez obzira na to što je dosta proširen stav da na samitu neće biti proširenja”.

Lukšić je istakao da je Crna Gora “već duboko zagazila u pregovore s EU i izuzetno je korisna saradnja koju ostvaruje s Hrvatskom u mnogim područjima”.

Na pitanje novinara, hoće li Hrvatska kočiti Crnu Goru na putu približavanja članstvu u EU zbog pitanja Prevlake, Pusić je odgovorila da “ucena bilateralnim temama nije i neće biti pristup nijednom susedu pa ni Crnoj Gori”, prenela je Hina.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u