ВЕСТ – БОМБА ИЗ ТУРСКЕ: Ердоган жели савез са Русијом и Ираном!

VEST – BOMBA IZ TURSKE: Erdogan želi savez sa Rusijom i Iranom!

19 jula 2016

erdogan-putin-rohani-sinhua_kremlin_pravdaRedžep Erdogan je u razgovoru sa iranskim predsednikom dao izjavu koja, po svemu sudeći, otkriva da je Turska definitivno odabrala stranu u geopolitičkim previranjima današnjice.

Hasan Ruhani, predsednik Islamske Republike Iran je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Turske osudio nedavni pokušaj državnog udara u ovoj zemlji i naglasio da će Iran ostati uz narod i vladu Turske, prenosi iranska novinska agencija IRNA.

Ruhani je naglasio da ustajanje naroda u odbranu demokratije ukazuje da „u regionu nema mesta za paganstvo“.

„Mir i stabilnost u Turskoj će poboljšati mir i stabilnost u celom regionu, a nema sumnje da neke od velikih sila i terorističkih organizacija ne žele mir i stabilnost u islamskim zemljama“, rekao je Hasan Ruhani izražavajući zadovoljstvo zbog povratka stabilnosti u Turskoj.

Redžep Erdoan je sa svoje strane iskazao zadovoljstvo zbog poziva koji je primio od iranskog predsednika i dodao da je njegova zemlja odlučna za saradnju sa Iranom i Rusijom u vraćanju mira i stabilnosti u regionu.

(Pravda)

KOMENTARI9 komentara

 1. sergedzija says:

  muslimani ce prevariti putina i opkoliti u turcinu nema vere kako ce balkan proci kad se putin uzdruzi sa islamom srbija klekla i ovako i onako

  • PionirBio says:

   Putin to kao nezna? On svaki dan uz cevape besedi sa svojim analiticarima jaro moj. Kad mu nesto nije jasno on nazove Lazanskog. A kad zeli pravu istinu onda nadje u komentarima Baju...

   • Baja says:

    Oces reci da nisam pametan

  • rema says:

   Oće kurac. Sve će njih Putko sjebati.

 2. nebofkedac says:

  turci su suniti a irak su siti to je americka podvala da razjedine Rusuju,Iran i Siriju sve je to prefrigano od Sunita Turaka koji se bore protiv Sita Iranaca

 3. rema says:

  Turčin se usrao. Ako se okrene Rusiji uništiće ga Amerikenjci, a ako se okrene Amerikenjcima uništi će ga Rusi. Zaključak: Turska nestaje u narednih 5 godina.

  • Baja says:

   Rema ,jdi govna hahahahaga

 4. Sančo Pansa says:

  Erdogan je ispao pravi mudrac, svaka mu čast na krisrijanama koje je izveo sa SAD i Britancima i ubrzao Puč kad njemu odgovara a ne kada su oni to bili planirali.Meni sve ovo govori da je ipak obranje ruskog bombardera izvedeno bez saglasnosti Erdogana, i da je to obavio vojni vrh koji je u dosluhu sa Angl-saksoncima, a sve s ciljem da uvuku Tursku u spiralu rata sa Rusijom i Iranom. Pokušali su da ga usmjere i žrtvuju kao Hitlera, da bi tako tokom njihovog rata lovili u mutnom. Tu leži i razlog smjene Davutoglua, jer je neposredno nakon obranja izjavio da je odobrio obaranje aviona, i tada su i zvanično nastali ozbiljni problemi sa Rusijom, jer je to bila drska i bezočna provokacija ničim izazvana.

 5. ARTILJERAC says:

  Šalju trojanskog konja erdogana da zavadi prijatelje , vreme će pokazati šta će biti ali cia ne može sve predvideti kao u nameštenom puču.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *