ВЕСТ КОЈА ЈЕ ОДЈЕКНУЛА – РУКОВОДСТВО ХЕЛСИНШКОГ ОДБОРА СМЕЊУЈЕ СОЊУ БИСЕРКО

ВЕСТ КОЈА ЈЕ ОДЈЕКНУЛА – РУКОВОДСТВО ХЕЛСИНШКОГ ОДБОРА СМЕЊУЈЕ СОЊУ БИСЕРКО

18 децембра 2018

У Хелсиншком одбору за људска права, са седиштем у Бечу, већ је дуже време присутна идеја да се са чела Хелсиншког одбора за људска права у Србији смени Соња Бисерко.

Иако је Хелсиншки одбор за људска права, који је проистекао из Хелсиншког договора и добио име по њему, а као невладина организација требало је превасходно да брине о људским правима, он се у појединим државама претворио у своју супротност: дубоко је умешан у политички живот појединих земаља. Својим деловањем подрива друштвене системе тих држава, отворено учествује у рушењима њихових демократски изабраних власти, учествује у фабриковању лажи, у фалсификовању историје земље у којој делује, шири мржњу народа једних према другима и тако даље.Такве одборе финансирају, на своју велику жалост, и државе против којих они отворено раде. Уз, наравно, богато финансирање углавном опраним новцем разних белосветских профитерских произвођача ратова, свилених револуција, којекаквих пролећних преврата… У какве спада и Сорошев фонд.

И таквим руководиоцима Хелсиншког одбора за људска права у Бечу већ одавно упада у очи бесомучна, пуна лажи и мржње према држави у којој живи и ради и према народу чија би људска права требало да штити, делатност Хелсиншког одбора у Србији, на чијем је челу Соња Бисерко.

Не прође ни неколико дана, а госпођа Бисерко се јави с најгнуснијим својим лажима о Србима, Србији, о деведесетим годинама прошлог века и грађанским ратовима на просторима бивше Југославије. Ратовима у којима су, испада по њеним казивањима и истраживањима њеног Одбора, злочине чинили само Срби. И само су Срби одговорни за разбијање Југославије, за ратове. Само су Срби агресори на друге.

Таквим својим деловањем, као и радом њеног Одбора у целини, ни у Бечу, дакле, нису задовољни. Она тим својим деловањем наноси огромну штету „идеји“ Хелсиншког одбора. А с таквим њеним радом не слажу се ни неки од одбора у другим државама.

Стога је све присутнија идеја да се Соња Бисерко смени и да се рад Хелсиншког одбора у Србији преусмери у другом правцу.

А који је то правац, никад се с таквим „невладиним“ организацијама не може знати. Или може, али и власт „мудро“ ћути.

Иначе, подсећања ради, први Хелсиншки одбор основан је у Совјетском Савезу још далеке 1976. године, други у Чехословачкој, у Пољској се то догодило 1979. године и тако даље.

Већ сама чињеница, где су и када основани први одбори, недвосмислено говори о намери и намени формирања и деловања те ни од кога званичнога контролисане организације.

Ни случајно да је први одбор основан у Сједињеним Америчким Државама! Ни случајно.

(Ј. Ш. Интермагазин)

KOMENTARI18 коментара

 1. rajko says:

  Aaaa, pa zašto sad hoće da nam smene bi-serku? Kako ne radi dobro? Ja baš mislim da radi odlično. Meni je jako zabavna:)

  • ralence says:

   Вучићу не дај Бисерку Хрватицу. Све своје пријатеље држи близу себе а непријатеље још ближе. Ради за Мир али прво се спреми за Рат.

  • Kulak says:

   Ova gadna spodoba mrzi Srbe i Srbiju iako joj je ćaća Srbin. I to Srbin iz Knina. No, kod nje su prevagnuli materini ustaški geni, pa joj je i brat u ustašama poginuo. Makli ga naši iz Benkovca. To je jedina dobra vest kad je ova ustaškinja u pitanju. Samo je čudo da je u Srbiji koju ova spodoba toliko mrzi još uvek niko nije živu u zemlju zakucao. Neko joj u Srbiji drži leđa. Ko?

 2. petrovgrad says:

  Nesrećna je ta Sonja Biserko do neba. Rodjenog brata je na kriv put navela i jadnik poginuo kao pripadnik paravojnih formacija u Hrvatskoj. Ona našla utočište u majku Srbiju i ako je gde bi na drugo mesto. Na sve to ona pljuje i ljaga. Koliko je ta nesrećnica prokleta. Živi i radi u Beogradu, živi u Srbiji i nije joj dobro. Tawir iz koga se jede nikada se u njega ne pljuje.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ode bydala, veću će teško naći.

  • Branko says:

   Bogme ima budala i previše. Ova zemlja kao da je rasadnik.

   • Milorad says:

    "...Mala je ovo zemlja koliko u njoj ima izdajnika!..."

 4. Deda Micko says:

  Ne bi me cudilo ako na njeno mesto dodje Madlen Olbrajt. Baba je sve aktivnija, a jos nije nasla muskarca.

  • rajko says:

   Baba Odvrajt nije baba nego deda i ne traži muškarce nego stalno menja "ćerke":) Dosad to nisam pominjao jer mi je bilo žao Velje Ilića, ali moraće i on da se već jednom suoči sa istinom:)

 5. mrak says:

  Djubre. Fekalija. Bezvredna drljava babetina u svakom pogledu. Totalno nebitna. Isprdak.

 6. rodja says:

  "Stoga je sve prisutnija ideja da se Sonja Biserko smeni i da se rad Helsinškog odbora u Srbiji preusmeri u drugom pravcu." Treba ih sve preusmeriti u pravcu VAN SRBIJE!!! Napolje iz Srbije za sva vremena, etiketirati ih "persona non grata"!!!

  • rajko says:

   Ej, rodjo, rodjo, kakav si ti to čovek, bre?! Hoćeš da nam ode sad kad je najlepše!?

   • Velika Metla says:

    Рајко,валан баш.............,без срца су ови наши Срби.............,а баба се била тек просрала за све паре..............,а они морају да је прекину у тим тешко оствареним "академским" мислима!

    • rajko says:

     Ma ja imam uvek isti problem sa tim svetskim moćnicima i tajnim i javnim vladarima iz senke i lada. Čim ja počnem da se ludo provodim oni mi sklone najzabavnijeg lika i ja opet ostanem jadan i čemeran u svojoj sumorznoj zbilji:) Kao da motre samo na mene i paze da se što manje zabavljam:) A ovi naši Srbi nemaju pojma šta je dobar provod. Zato su takvi:) Sve sam partibrejker:)

 7. Milorad says:

  Sad moze u Rovinj na malo duzi odmor, zasluzila je...

 8. Biogradlija says:

  Šta ova radi u Srbiji kad toliko mrzi Srbe i Srbiju. Ona skoro čitav svoj prljavi život lobira za hrvatske nacionalne interese. U desničarskim šovinističkim hrvatskim krugovima naprosto je obožavaju. Nekoliko najekstremnijih hrvatskih šovinista koje sam u životu sreo smatraju je svojom ikonom. Njima je sonja biserko u rangu sa ustaškim poglavnikom, ratnim zločincem antom pavelićem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u