ВЕШТАК ТВРДИ: „Татон је бачен на главу!“

ВЕШТАК ТВРДИ: „Татон је бачен на главу!“

14 децембра 2016

13-taton1_620x0

ПРЕМА налазу и мишљењу вештака трасолога Мирослава Бусарчевића, урађеном пре шест година, Бриса Татона је неко ухватио за ноге и пребацио преко шипке са степеништа. При овом ставу, вештак је остао и у уторак, сведочећи пред Вишим судом у Београду у наставку поступка против Ђорђа Прелића, оптуженог да је 17. септембра 2009. године организовао напад на групу навијача из Француске, међу којима је био и Татон.

Са оваквим ставом не слажу се адвокати оптуженог, који су истакли да вештак, што је и сам потврдио, није имао увид у исказе појединих сведока који су саслушани на овом претресу. Посебно их је интересовало да ли је било могуће да Татон скочи преко жардињере поред ограде, на шта је Бусарчевић казао да „мисли да није“, имајући у виду растојање, као и растиње и шибље у њој. Међутим, нагласио је да ће размотрити и ову солуцију и да ће се о томе изјаснити на следећем главном претресу.

Према ономе што је у уторак истакао, на мајици коју је носио Француз постоје трагови од шипке са ограде, што указује да је овога неко јако притиснуо на њу. Додао је и да је младић пао на главу, а не на ноге, објашњавајући да се онај ко скаче дочекује на ноге.

Прелић је у одсуству осуђен на 15 година затвора, а након изручења Србији, тражио је ново суђење.

ДРУГО МИШЉЕЊЕ

ПОРЕД Бусарчевића, свој налаз и мишљење дао је вештак судске медицине Ђорђе Алемпијевић. Он је рекао да су код Татона констатоване повреде које су могле да настану у тучи, али и услед пада са висине. Једина која је могла да настане услед пада јесте повреда аорте.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Miroslav says:

    Vestak tvrdi i da je Djindjic dupetom otvarao vrata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u