ВЕШТАК ТВРДИ: „Татон је бачен на главу!“

VEŠTAK TVRDI: „Taton je bačen na glavu!“

14 decembra 2016

13-taton1_620x0

PREMA nalazu i mišljenju veštaka trasologa Miroslava Busarčevića, urađenom pre šest godina, Brisa Tatona je neko uhvatio za noge i prebacio preko šipke sa stepeništa. Pri ovom stavu, veštak je ostao i u utorak, svedočeći pred Višim sudom u Beogradu u nastavku postupka protiv Đorđa Prelića, optuženog da je 17. septembra 2009. godine organizovao napad na grupu navijača iz Francuske, među kojima je bio i Taton.

Sa ovakvim stavom ne slažu se advokati optuženog, koji su istakli da veštak, što je i sam potvrdio, nije imao uvid u iskaze pojedinih svedoka koji su saslušani na ovom pretresu. Posebno ih je interesovalo da li je bilo moguće da Taton skoči preko žardinjere pored ograde, na šta je Busarčević kazao da „misli da nije“, imajući u vidu rastojanje, kao i rastinje i šiblje u njoj. Međutim, naglasio je da će razmotriti i ovu soluciju i da će se o tome izjasniti na sledećem glavnom pretresu.

Prema onome što je u utorak istakao, na majici koju je nosio Francuz postoje tragovi od šipke sa ograde, što ukazuje da je ovoga neko jako pritisnuo na nju. Dodao je i da je mladić pao na glavu, a ne na noge, objašnjavajući da se onaj ko skače dočekuje na noge.

Prelić je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora, a nakon izručenja Srbiji, tražio je novo suđenje.

DRUGO MIŠLJENJE

PORED Busarčevića, svoj nalaz i mišljenje dao je veštak sudske medicine Đorđe Alempijević. On je rekao da su kod Tatona konstatovane povrede koje su mogle da nastanu u tuči, ali i usled pada sa visine. Jedina koja je mogla da nastane usled pada jeste povreda aorte.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miroslav says:

    Vestak tvrdi i da je Djindjic dupetom otvarao vrata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *