ВЛАДА СРБИЈЕ ХИТНО РЕАГОВАЛА због коронавируса

ВЛАДА СРБИЈЕ ХИТНО РЕАГОВАЛА због коронавируса

10 марта 2020

Влада Србије је на данашњој седници која је одржана јутрос у осам сати донела додатне мере ради спречавања појаве ширења и сузбијања заразне болести КОВИД-19, према препорукама наших епидемиолога и у складу са препорукама Светске здравствене организације.

„Уводи се привремена забрана уласка у Србију за стране држављане који долазе из подручја са интензивном трансмисијом коронавирусом. То се односи на особе које су боравиле у Италији, појединим провинцијама Републике Кине, Јужне Кореје, Ирана и деловима Швајцарске.“„Такође је уведена препорука за стриктно поштовање забране путовања запослених у систему здравствене и социјалне заштите у Републици Србији у земље са интензивном трансмисијом КОВИД-19 као и жариштима епидемије“.

Како се наводи у саопштењу Владе, „ову ситуацију је наше здравство спремно дочекало, предузимајући све неопходне мере како би број заражених био што мањи. Захваљујући правовременој и одговорној реакцији нашег здравственог система број оболелих од коронавируса у Србији је четири“.

„Нема места паници и забринутости јер је Србија од самог почетка реаговала одговорно и појачала контролу на граничним прелазима, посебно на аеродромима. Поштују се инструкције Светске здравствене организације као и препоруке наших епидемиолога који су се деценијама едуковали за овакве епидемиолошке ситуације, а поједини од њих су имали И лично искуство у поступању у сличним ситуацијама“, наводи се у саопштењу.

Влада Србије позвала је грађане да искључиво прате савете струке.

„Министарство здравља Републике Србије са Институтом за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, мрежом завода за јавно здравље и надлежним здравственим установама прати епидемиолошку ситуацију изазвану новим коронавирусом у Републици Србији и свету и сходно новим сазнањима и препорукама Светске здравствене организације издаваће обавештења за јавност и упутства за поступање здравственим установама и другим надлежним органима и институцијама“, наводи се.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u