ВЛАДА СРБИЈЕ УВЕЛА НОВЕ ОШТРИЈЕ МЕРЕ

ВЛАДА СРБИЈЕ УВЕЛА НОВЕ ОШТРИЈЕ МЕРЕ

17 марта 2020

Нове мере Владе Србије у сузбијању ширења коронавируса: одређено неколико објеката који ће служити као карантин, дистанца имеђу особа најмање два метра, а на површини од четири квадрата не може бити више од једне особе.

Закључком Владе одређено је неколико објеката на територији Републике Србије који ће, у случају потребе, служити за карантински смештај.Пооштрене су мере које се односе на ограничавање јавног окупљања на отвореном и у затвореном простору.

Окупљања су у оба случаја ограничена тако да дистанца између лица мора бити најмање два метра, као и да на површини од четири квадратна метра не може бити више од једног лица.

Власници су у обавези да испред објекта назначе укупан број лица која могу боравити истовремено унутар тог објекта. Из примене ове одлуке изузета су лица која због радне обавезе и специфичног начина организације рада објективно не могу применити ову меру.

Пооштрена је мера која се односи на забрану извоза лекова и сада се забрана извоза односи не само на лекове произведене у Србији, већ на све лекове који се налазе на територији наше земље. Из истих разлога, поред сунцокретовог уља, од данас је забрањен је и извоз сунцокрета у љусци и полупрерађеног уља.

Влада је још једном замолила и најснажније апеловала на све грађане, а нарочито на најстарије, да се понашају одговорно према себи и осталим суграђанима.

Уколико имате више од 65 година, останите код куће и придржавајте се добро познатих мера заштите од вируса ЦОВИД-19, порука је Владе Србије.

„Све усвојене мере имају за циљ искључиво очување вашег живота и здравља, али Влада у овој борби не може победити сама већ нам је неопходна сарадња са свим грађанима и њихова највећа могућа дисциплина“, наводи се у саопштењу с данашње седнице, уз поруку да само сви заједно, уједињени и солидарни, можемо изаћи из ове битке као победници и уверени смо да ће тако и бити.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. SiNiša says:

    1. На површини од (2х2) 4 м2 могу да стоје четири особе и да буду удаљене најмање два метра... Ако стоје у редовима (0,4х10) може бар пет,... 2. Старији људи се терају у кућни притвор као да су они проблем и доносиоци заразе а не млађи који се мешају и размењују вирусе а онда их доносе кући да их предају старијима, који од те заразе могу да се разболе и страдају. 3.Постоје многа старачка домаћинства о којима ће неко? да се брине. Да ли тај неко има доказ да је управо тестиран на овај вирус (и друге заразне болести) и да може да им помаже а да их не угрожава?...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u