ВОЈНА ПАРАДА ВАЖНИЈА ОД ПАНДЕМИЈЕ: Маса људи на улицама у част Дана победе прокоси корони, а на челу је један човек!

ВОЈНА ПАРАДА ВАЖНИЈА ОД ПАНДЕМИЈЕ: Маса људи на улицама у част Дана победе прокоси корони, а на челу је један човек!

9 маја 2020

Хиљаде људи, међу којима и ветерани из Другог светског рата, присуствовале су војној паради у част Дана победе у Белорусији, упркос епидемији корона вируса, преноси лондонски Гардијан.

Русија и друге земље отказале су војни дефиле, па је Белорусија једина држава некадашњег ШСР-а која је војном парадом обележила 75-у годишњицу победе над нацистичком Немачком.„У овом лудом, дезоријентисаном свету многи ће нас осудити због тога што смо сада и овде обележили овај свети догађај“, казао је председник Белорусије Александар Лукашенко и поручио: „Не журите са закључцима, не осуђујте нас потомке белоруских победника. Нисмо могли другачије. Нисмо имали други избор. Али чак и да јесмо, поступили бисмо исто овако“.

Домаћи и страни медији изразили су забринутост због параде и масовног окупљања у јеку епидемије корона вируса.

Председник Лукашенко је јавно гурнуо епидемију у други план још раније када се појавио на ускршњој литургијии, али и на неким другим јавним догађајима, а новинарима је изјавио да вирус није смртоносан као што се говори.

Белорусија је једина земља у Европи у којој се одржавају фудбалске утакмице током пандемије корона вируса, иако је до сада евидентиран 21.101 случај ковида-19 и 121 смртни исход међу оболелима од ове болести.

(Ало/Информер)

KOMENTARI5 коментара

 1. Zorana says:

  Kod nas nema ni prenosa parade, a kamoli da imamo paradu. Zato imamo LGBT Dan Evrope". Koje smo mi dno.

 2. Риста says:

  Лукашенко је Јулије Цезар данашњих дана. Надам се да неће завршити на исти начин.

 3. SiNiša says:

  Опет та крња статистика! Њих је скоро ти пута више а умрлих скоро два пута мање. А нису били у нашим мукама и брукама. Води их деспот али је он бенигни у односу на нашег...

 4. Za Srbiju says:

  Srećan Dan Pobede Belorusima!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u