ВОЈНИ СТРУЧЊАЦИ ТВРДЕ: Ако Америка нападне Русију, ЕВО КАКО ЋЕ ТО УЧИНИТИ…

ВОЈНИ СТРУЧЊАЦИ ТВРДЕ: Ако Америка нападне Русију, ЕВО КАКО ЋЕ ТО УЧИНИТИ…

20 јуна 2020

Најкраће растојање између Русије и САД је преко Северног пола, управо би тим правцем и кренуо напад уколико би се Америка одлучила на офанзиву, изјавио је војни стручњак Владислав Шуригин.

Како је рекао, Америка је током Хладног рата преко 70 година увежбавала напад из ваздуха кроз Северни пол, јер управо тај правац представља један од најважнијих стратешких путева до политичких и економских региона централне Русије.„Узимајући у обзир густину противваздухопловне одбране, Американци нису могли да рачунају на напад на СССР преко Европе, стога је Северни пол представљао једино логично решење. Међутим, када је Совјетски Савез својим ПВО средствима блокирао приступ северним обалама, Американци су били принуђени да пређу са бомбардера на ракете“, објаснио је он.

Шуригин је, међутим, додао и да се тај елемент борбе увежбава и дан данас.

Такође је указао и на то да руска авијација данас има чиме да одговори на ове изазове, те да руски пилоти често увежбавају контра сценарио.

KOMENTARI2 коментара

  1. uddu says:

    Ma koji napad na Rusiju !To bi bilo samoubistvo za ceo svet.Pa sve te nuklearne bombe,ne daj bože,i da eksplodiraju tamo gde se sad nalaze,u Rusiji,čak i tada bi verovatno ceo svet bio uništen.

  2. Cp6a says:

    Озбиљна земља, све озбиљно схвата. Нека, тако и треба. Огромни су улози у питању. Али зато ми обични људи можемо слатко да се исмејемо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u