ВОЈСКА ЗАПОШЉАВА „ЗА СТАЛНО“ – ево које профиле траже

ВОЈСКА ЗАПОШЉАВА „ЗА СТАЛНО“ – ево које профиле траже

23 фебруара 2018

(foto: mod.gov.rs)

Генералштаб Војске Србије расписао је конкурс за пријем 23 радника на неодређено време у Команди за обуку.

Како се наводи у огласу, Генералштаб Војске Србије, Управа за људске ресурсе, тражи грађевинског бравара, берберине, столара, кувара, механичара за пешадијско наоружање, електромеханичара за возила гусеничаре…

Будући „војници“ радиће у својству цивилних лица на служби у Војсци на неодређено време у Команди за обуку.

Услови за конкурисање, наводи се у огласу, могу се пронаћи у Службеном гласнику, сајту Министарства одбране као и у магазину „Одбрана“ од 15. фебруара.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Леон Љубић says:

    Војска је у периоду 2005. до 2007. године (боље рећи тадашња власт Коптуница, Борис Тадић и министар одбране Шутановац) отпустила велики број цивилних лица, подофицира и војника по уговору, посебно ових профила који се траже у конкурсу. Радило се о људима са вишегодишњим искуством (као и моја маленкост јер сам завршио војну школу у Загребу) и при томе је то правдала принципом ефикасности и ефективности који би требало да Војсци уштеди велики новац. Идеја је била да ће велики део ових послова за који се сада траже радници радити приватници а Војска ће се само посветити обуци и одбрани. Као да нису схватали да без логистике ниједна војска није војска. Тада су причали на предавањима разни пуковници из Генералштаба како су радили "озбиљне" анализе и оптимизације те да се будуће непосредно смањење неће одразити на функционисање Војске. Време је показало да су то радили само због наредбе из НАТО да је потребно како знају и умеју смањити Војску, без обзира на последице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u