ВОЈСКА ЗАПОШЉАВА „ЗА СТАЛНО“ – ево које профиле траже

VOJSKA ZAPOŠLJAVA „ZA STALNO“ – evo koje profile traže

23 februara 2018

(foto: mod.gov.rs)

Generalštab Vojske Srbije raspisao je konkurs za prijem 23 radnika na neodređeno vreme u Komandi za obuku.

Kako se navodi u oglasu, Generalštab Vojske Srbije, Uprava za ljudske resurse, traži građevinskog bravara, berberine, stolara, kuvara, mehaničara za pešadijsko naoružanje, elektromehaničara za vozila guseničare…

Budući „vojnici“ radiće u svojstvu civilnih lica na službi u Vojsci na neodređeno vreme u Komandi za obuku.

Uslovi za konkurisanje, navodi se u oglasu, mogu se pronaći u Službenom glasniku, sajtu Ministarstva odbrane kao i u magazinu „Odbrana“ od 15. februara.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Leon Ljubić says:

    Vojska je u periodu 2005. do 2007. godine (bolje reći tadašnja vlast Koptunica, Boris Tadić i ministar odbrane Šutanovac) otpustila veliki broj civilnih lica, podoficira i vojnika po ugovoru, posebno ovih profila koji se traže u konkursu. Radilo se o ljudima sa višegodišnjim iskustvom (kao i moja malenkost jer sam završio vojnu školu u Zagrebu) i pri tome je to pravdala principom efikasnosti i efektivnosti koji bi trebalo da Vojsci uštedi veliki novac. Ideja je bila da će veliki deo ovih poslova za koji se sada traže radnici raditi privatnici a Vojska će se samo posvetiti obuci i odbrani. Kao da nisu shvatali da bez logistike nijedna vojska nije vojska. Tada su pričali na predavanjima razni pukovnici iz Generalštaba kako su radili "ozbiljne" analize i optimizacije te da se buduće neposredno smanjenje neće odraziti na funkcionisanje Vojske. Vreme je pokazalo da su to radili samo zbog naredbe iz NATO da je potrebno kako znaju i umeju smanjiti Vojsku, bez obzira na posledice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *