ВРЕМЕ ЈЕ ЗА САМИТ ВЛАДАРА СВЕТА! ПУТИН САЗИВА ВЕЛИКУ ПЕТОРКУ! „Нека изаберу време и место!“

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА САМИТ ВЛАДАРА СВЕТА! ПУТИН САЗИВА ВЕЛИКУ ПЕТОРКУ! „Нека изаберу време и место!“

23 јануара 2020

Руски председник Владимир Путин предложио је одржавање састанка на врху председника Русије, Кине, Сједињених Држава, Француске и Велике Британије 2020. како би се разговарало о сукобу у Либији и другим глобалним проблемима, јавља Ројтерс.

Путин, који је то рекао током пута у Израел, навео је да је Москва спремна за „озбиљне разговоре“ са сталним чланицама Савета безбедности Уједињених нација, да постоји пуно тема разговора и да би се састанак могао одржати било где у свету.„У било којој земљи, у било којем делу света који одговара колегама. Русија је спрема за ту врсту озбиљних разговора“, рекао је Путин, преноси Хина.

‘Приметио сам позитивну реакцију’

„Пред нама је пуно задатака. О једном од њих смо разговарали недавно у Берлину. То је Либија. Морамо се вратити на то питање у Савет безебдности и усвојити одговарајућу резолуцију“, додао је.

Рекао је да би одржавање таквог састанка на врху био важан симболичан корак уочи 75. годишњице завршетка Другог светског рата.

„О томе сам разговарао с неколико колега и приметио сам позитивну реакцију на одржавање састанка сталних чланица Савета безбедности Уједињених нација“, закључио је Путин.

KOMENTARI2 коментара

  1. E.Lirsch says:

    "Neka izaberu vreme i mesto"... "Rok Nedjelja mejdan Ponedjeljnik a Utorak da kukaju majke"

  2. M says:

    Što oni o Libiji mogu razgovarati?!?To je kao i razgovor o Ukrajini!Velesila najbliža problemu,očekuje tamo da se drugi mirno uklope u njeno rješenje,da se to ne mora postizati ratom!U Libiji je sve također jasno,to je zapadno dvorište,i što se tu ima pregovarati?!?Kome to nije jasno,postati će mu jasno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u