ВУЧИЋ БЕСАН: „Боли ме глава од дуплих аршина међународне заједнице!“

ВУЧИЋ БЕСАН: „Боли ме глава од дуплих аршина међународне заједнице!“

22 фебруара 2017

132370_av2_f Vucic 43t54

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да га боли глава од двоструких аршина међународне заједнице, али да је Србија свесна реалне ситуације у свету и да мора да има добре односе са тим земљама.

Вучић је, одговарајући на питања новинара после састанка са председником Србије Томиславом Николићем, председником Републике Српске Милорадом Додиком и чланом Председништва БиХ Младеном Иванићем, указао на чињеницу да је међународна заједница увек „веома забринута када је неко други крив, али када нико није крив, онда су Срби криви“.

– Живимо у реалном свету, морамо да знамо колика је њихова моћ, а колика наша. Зато и разговарамо с њима. Морамо да их чујемо и када није увек истинито, али морамо да имамо добре односе са тим земљама, као и да истовремено разумемо шта је стварна истина – рекао је Вучић.

Вучић је истакао да политика двострукиих стандарда мора да престане.

Премијер је рекао да се ми све време бавимо техничким, методолошким, па и технолошким питањима, али не и суштином – какви су односи између Срба и Бошњака.

– Плашим се да су много лошији од оних какви бисмо желели да буду, то могу да кажем када се Србије тиче – рекао је Вучић.

Он је упитао какав је сигнал када после свих разговора о изградњи ауто-путева, пруга и бољих односа, стигне још једна тужба за геноцид.

Од Србије, додао је Вучић, нико не може да чује ниједну лошу реч, нити, примера ради Републици Српској да напусти Сарајево.

– Ми то не тражимо од њих, осим да не учине ништа чиме би урушили уставност и законитост БиХ. Једино то тражимо – рекао је Вучић.

Премијер је додао да Србија тражи и од Бошњака да уложи исту количину енергије за очување стабилности у региону, и да забораве на тврдње да су Срби творци Аушвица или било чега сличног.

– Заборавите на то. Злочинце из наших редова гонимо. Немојте то да пребацујете на цео народ и државу. Немојте да вам то буде једино питање, јер нисам сигуран да је то најбоље за будућност бошњачког народа, којем желимо све најбоље, као и српском – рекао је Вучић.

Нисам очекивао тај потез Изетбеговића, Николић можда јесте

Премијер Вучић изјавио је да није очекивао покретање ревизије пресуде Међународног суда правде по тужби БиХ против Србије.

– Ако ме питате да ли сам из рационалног угла посматрајући и анализирајући те ствари очекивао тај потез Бошњака, не, нисам – рекао је Вучић.

Он је, упитан да ли је очекивао такав потез Бакира Изетбеговића, рекао да то пре месец дана није могао очекивати, те додао да председник Србије Томислав Николић јесте то мислио и „мало боље антиципирао те ствари од њега“.

– Веровао сам да је то погрешан потез за односе Бошњака и Срба, да није одмерен, да наноси штету пре свега нашим односима, али да не доноси ништа добро ни Бошњацима ни Србима – рекао је Вучић.

KOMENTARI4 коментара

 1. lilit says:

  A i nas, koji nismo članovi SSns i ostalih sekti, boli glava od lošeg života i dvostrukih aršina: jedni važe za vaše, a drugi za ostale.....

 2. dusko says:

  Sto si usao u pakt sa djavolom !!!

 3. Dondon says:

  Ljubi ruku Fasistima i primaj samare. Pokazi malo dostojanstva ibprestani da se ulizujes vise ce te ceniti.

 4. Trifun says:

  Tvoj problem je sto ne razumijes mnoge stvari, sto nije zlocin ali ako nemas ni zelju da razumijes ili da poslusas ljude koji znaju onda je to veliki problem. Za srpski narod u cijelini. Evo ako ja sada kazem da Bakir Izetbegovic dovodi te mudzehadine u Sarajevo, vehabije, oko 40,000 njih, jer se sprama za agresiju na srpski narod u Republici Srpskoj, Vucic ce samo da prede preko te cinjenice! On i njegovi mudzahedini se SPREMAJU ZA RAT. Korak po korak. Kod nas vode ratovi do istrebljenja, ratovacemo protiv ustasa i muhadezidina opet, zestoko. Volili mi to ili ne, htjeli mi to ili ne. Ko god na vlasti u Srbiji ili RS to ne uzima u obzir i ne preduzima sve mjere da ne docekamo te nove sukobe nespremni, cini veliki zlocin prema nama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u