ВУЧИЋ БЕСАН: „Боли ме глава од дуплих аршина међународне заједнице!“

VUČIĆ BESAN: „Boli me glava od duplih aršina međunarodne zajednice!“

22 februara 2017

132370_av2_f Vucic 43t54

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga boli glava od dvostrukih aršina međunarodne zajednice, ali da je Srbija svesna realne situacije u svetu i da mora da ima dobre odnose sa tim zemljama.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem, ukazao na činjenicu da je međunarodna zajednica uvek „veoma zabrinuta kada je neko drugi kriv, ali kada niko nije kriv, onda su Srbi krivi“.

– Živimo u realnom svetu, moramo da znamo kolika je njihova moć, a kolika naša. Zato i razgovaramo s njima. Moramo da ih čujemo i kada nije uvek istinito, ali moramo da imamo dobre odnose sa tim zemljama, kao i da istovremeno razumemo šta je stvarna istina – rekao je Vučić.

Vučić je istakao da politika dvostrukiih standarda mora da prestane.

Premijer je rekao da se mi sve vreme bavimo tehničkim, metodološkim, pa i tehnološkim pitanjima, ali ne i suštinom – kakvi su odnosi između Srba i Bošnjaka.

– Plašim se da su mnogo lošiji od onih kakvi bismo želeli da budu, to mogu da kažem kada se Srbije tiče – rekao je Vučić.

On je upitao kakav je signal kada posle svih razgovora o izgradnji auto-puteva, pruga i boljih odnosa, stigne još jedna tužba za genocid.

Od Srbije, dodao je Vučić, niko ne može da čuje nijednu lošu reč, niti, primera radi Republici Srpskoj da napusti Sarajevo.

– Mi to ne tražimo od njih, osim da ne učine ništa čime bi urušili ustavnost i zakonitost BiH. Jedino to tražimo – rekao je Vučić.

Premijer je dodao da Srbija traži i od Bošnjaka da uloži istu količinu energije za očuvanje stabilnosti u regionu, i da zaborave na tvrdnje da su Srbi tvorci Aušvica ili bilo čega sličnog.

– Zaboravite na to. Zločince iz naših redova gonimo. Nemojte to da prebacujete na ceo narod i državu. Nemojte da vam to bude jedino pitanje, jer nisam siguran da je to najbolje za budućnost bošnjačkog naroda, kojem želimo sve najbolje, kao i srpskom – rekao je Vučić.

Nisam očekivao taj potez Izetbegovića, Nikolić možda jeste

Premijer Vučić izjavio je da nije očekivao pokretanje revizije presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije.

– Ako me pitate da li sam iz racionalnog ugla posmatrajući i analizirajući te stvari očekivao taj potez Bošnjaka, ne, nisam – rekao je Vučić.

On je, upitan da li je očekivao takav potez Bakira Izetbegovića, rekao da to pre mesec dana nije mogao očekivati, te dodao da predsednik Srbije Tomislav Nikolić jeste to mislio i „malo bolje anticipirao te stvari od njega“.

– Verovao sam da je to pogrešan potez za odnose Bošnjaka i Srba, da nije odmeren, da nanosi štetu pre svega našim odnosima, ali da ne donosi ništa dobro ni Bošnjacima ni Srbima – rekao je Vučić.

KOMENTARI4 komentara

 1. lilit says:

  A i nas, koji nismo članovi SSns i ostalih sekti, boli glava od lošeg života i dvostrukih aršina: jedni važe za vaše, a drugi za ostale.....

 2. dusko says:

  Sto si usao u pakt sa djavolom !!!

 3. Dondon says:

  Ljubi ruku Fasistima i primaj samare. Pokazi malo dostojanstva ibprestani da se ulizujes vise ce te ceniti.

 4. Trifun says:

  Tvoj problem je sto ne razumijes mnoge stvari, sto nije zlocin ali ako nemas ni zelju da razumijes ili da poslusas ljude koji znaju onda je to veliki problem. Za srpski narod u cijelini. Evo ako ja sada kazem da Bakir Izetbegovic dovodi te mudzehadine u Sarajevo, vehabije, oko 40,000 njih, jer se sprama za agresiju na srpski narod u Republici Srpskoj, Vucic ce samo da prede preko te cinjenice! On i njegovi mudzahedini se SPREMAJU ZA RAT. Korak po korak. Kod nas vode ratovi do istrebljenja, ratovacemo protiv ustasa i muhadezidina opet, zestoko. Volili mi to ili ne, htjeli mi to ili ne. Ko god na vlasti u Srbiji ili RS to ne uzima u obzir i ne preduzima sve mjere da ne docekamo te nove sukobe nespremni, cini veliki zlocin prema nama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *