VUČIĆ: Brine me ekstremizam koji tajkuni pokušavaju da uvedu u Srbiju

VUČIĆ: Brine me ekstremizam koji tajkuni pokušavaju da uvedu u Srbiju

9 marta 2014

Aleksandar VučićPredsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga brine ekstremizam koji „tajkuni, Dragan Đilas i razne ekstremističke partije pokušavaju da uvedu u Srbiju“.

„Oni znaju da se u Srbiji teško živi, ja znam da se u Srbiji teško živi i znam mnogo bolje od njih, jer od svih njih živim svakako teže i lošije. Mene morate da jurite po soliterima, a njih sve zajedno morate da jurite po vilama, i njih i ove nove ekstremiste koje danas plaćaju“, rekao je Vučić na Televiziji Prva.

On je naveo da „ekstremista“ nije preterana reč za one koji govore o ukrajinskim scenarijima i koji „hoće da spaljuju zgrade“.

Vučić je rekao da misli da je situacija veoma ozbiljna i da oni prizivaju takav scenario svakog dana, a da ljudi to moraju da razumeju.

„Oni hoće da unište normalnu, pristojnu i modernu Srbiju i našu šansu da to izgradimo“, rekao je Vučić.

On je rekao da do sad nije pominjao ime nijednog političkog protivnika, a da je slušao svašta o sebi, i dodao da mora da reaguje sada kada postaje potpuno jasno da „pokušavaju da uruše stabilnost Srbije“.

„Ja hoću jaku Srbiju, a ne slabu Srbiju, u kojoj će antisistemski poltiičari i stranke pod uticajima tajkuna pokušavati da unose nered i haos“, rekao je Vučić.

„Ljudima garantujem jednu stvar – haosa neće biti, ne zbog Vučića, nego zbog Srbije jer hocemo da imamo jaku zemlju, da imamo taj Mercedes, da se razgovara o miru, napretku i o budućnosti, a ne o tome kako će ko kome da razbije glavu, ubije, da baci kamen na RTS, Prvu…“, rekao je Vučić

KOMENTARIJedan komentar

  1. Antipod says:

    Otkud strah od tajkuna? Zar se Srbija nije oslobodila od istih? Ili, ipak, Vučić nije, ustvari, ništa uradio? Pitanje svih pitanja: kada Vučić, zapravo, govori istinu? Ili onomad, kad je bio patriota ili sada, kada je demokrata?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *