ВУЧИЋ: Милијарду евра за здравство, ниже цене и субвенције за станове за припаднике снага безбедности

ВУЧИЋ: Милијарду евра за здравство, ниже цене и субвенције за станове за припаднике снага безбедности

15 октобра 2018

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће до 1. маја у седам градова Србије кренути изградња станова за припаднике снага безбедности.

Вучић је, у обраћању медијима, после састанка са премијерком Аном Брнабић и ресорним министрима, рекао да се за субвенционисане станове пријавило укупуно 23.423 пропадника снага безбедности, укључујући оне који немају адекватан смештај.Прва фаза предвиђа 8.086 стамбених јединица, чиме се трећина пријављених лица збрињава, рекао је он.

„Већ у наредних месец дана кренућемо у изградњу у Врању и Нишу. Затим следе Краљево, Крагујевац и Сремска Митровица, па Нови Сад и Београд“, објаснио је он.

Вучић је истакао да ће до 1. маја у свих седам градова кренути изградња станова за припаднике снага безбедности, а све би требало да буде готово у 2020. години.

Председник истиче да је важан пројекат и једна милијарда улагања у здравствени систем.

ВУЧИЋ: ПРОЈЕКАТ „МИЛИЈАРДУ ЕВРА У ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ“

Председник Србије Александар Вучић најавио је пројекат „Милијарду евра у здравствени систем Србије“, договорен на данашњем састанку са премијерком, те прецизирао да ће та сума бити уложена у српско здравство у наредне три године.

Вучић је, након састанка са премијерком Аном Брнабић, рекао да ће тај новац бити уложен у све типове здравствених установа.

Око 235 милиона евра иде у опште болнице, око 430 милиона у клиничке центре, 54 додатна милиона евра намењена су Тиршовој 2, још 100 милиона у 11 клиника и око 200 милиона у домове здравља.

Вучић је рекао да ће се то уложити у 2019, 2020 и 2021. години.

Најавио је и бројне реформе у здравству, наводећи да се ту троши највише новца.

“А је л“ се то види? Сложићете се да се то не види. Је л“ смо дали огромне плате – нисмо. Невероватно колику суму новца трошимо… мораћемо да спроведемо друге реформе. Једна од идеја је да пацијенти који су на листи чекања могу да дођу и ноћу. Нећемо да се хвалимо што имамо 75.000 пацијаната на листама чекања, јер је у време “жутих“ било 250.000. Ми морамо да решимо листе чекања”, поручио је Вучић.

То ће нам се, каже, онда вратити, пре свега поштовањем наших грађана.

„Видеће да је неко уложио у то и знаће да чувају“, рекао је Вучић.

Председник Вучић је рекао да је данас предложио премијерки Ани Брнабић и министрима да размисле шта да се уради око здравства, а да ће се он лично залагати за бољи стандард медицинских сестара.

“Хоћу да видим и како да додамо још категорија у решавање стамбеног проблема у будућности. Ово ће изгледати одлично и надам се да ће се јавити више страних компанија, иако им маргина зараде није велика“, рекао је председник новинарима после састанка са премијерком, на којем је било речи о изградњи станова за припаднике служби безбедности.

ВУЧИЋ О ТОМЕ ЗАШТО НЕМА ВОЈНИКА У УЖИЦУ, ПРИЈЕПОЉУ…

Председник Србије Александар Вучић истакао је да ће Србија морати да „рашири“ своју војску по целој Србији, а не само да је има у неколико градова, те најавио да ће се посебно залагати и за побољшање ситуације медицинских сестара.

„Неки који су нам желели толико добро продавали су причу о интероперабилности, коју не разумем ни дан данас. Увели су нам неку чудну ситуацију да немамо војника у Ужицу, Пријепољу, имамо на истоку небрањене границе, на западу земље немамо ни 110.000 војника у читавом Подрињу“, објаснио је он.

Такође је, после састанка са премијерком Аном Брнабић и надлежним министрима посвећеном пројекту изградње станова за припаднике безбедности, рекао да ћемо морати мало своју земљу да развијамо и кроз те системе.

Ови подаци, како каже, показују у како смо тешкој ситуацији били.

„Захваљујући реформама, дошли су на ред људи који сваког дана раде за своју земљу, који немају велика примања, а који ће добити сада прилику за пристојан живот“, нагласио је он.

Рекао је да, када се буде спремала друга фаза, која предвиђа 10.000 стамбених јединица, треба размишљати и о другим категоријама.

Пренео је да је предложио данас да се размишља о томе шта урадити додатно за здравство, посебно за медицинске сестре.

„Лично ћу се залагати да медицинске сестре добију највеће повећање плата. Оне раде најтежи посао, највише се муче“, указао је он додајући да нам ти кадрови недостају.

KOMENTARI2 коментара

  1. trikornjanin says:

    Lepo i jos lepse bi bilo da se deo tog novca usmeri na formiranje vojske i policije na KiM, nije bitan broj vec je bitno da ih ima bar stotinu a nasa vojska je dovoljo sposobna da za pola sata dodje na te prostore ako je potrebno ili ako kfor ne dejstvuje. Ne ostavljajte nasu zemlju i nas narod na milost i nemilost banditima i mafijasima. Nemojte da zaboravite - ako siptari zele da zive na svojoj zemlji to isto zele i srbi, ako oni imaju pravo onda imamo i mi a glavu naka lupa onaj ko je nametnuo ovu situaciju. Ej bre filozovi, opametite se ne moramo bas sve da vam pisemo citilicom velikim slovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u