ВУЧИЋ: Милијарду евра за здравство, ниже цене и субвенције за станове за припаднике снага безбедности

VUČIĆ: Milijardu evra za zdravstvo, niže cene i subvencije za stanove za pripadnike snaga bezbednosti

15 oktobra 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će do 1. maja u sedam gradova Srbije krenuti izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Vučić je, u obraćanju medijima, posle sastanka sa premijerkom Anom Brnabić i resornim ministrima, rekao da se za subvencionisane stanove prijavilo ukupuno 23.423 propadnika snaga bezbednosti, uključujući one koji nemaju adekvatan smeštaj.Prva faza predviđa 8.086 stambenih jedinica, čime se trećina prijavljenih lica zbrinjava, rekao je on.

„Već u narednih mesec dana krenućemo u izgradnju u Vranju i Nišu. Zatim slede Kraljevo, Kragujevac i Sremska Mitrovica, pa Novi Sad i Beograd“, objasnio je on.

Vučić je istakao da će do 1. maja u svih sedam gradova krenuti izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a sve bi trebalo da bude gotovo u 2020. godini.

Predsednik ističe da je važan projekat i jedna milijarda ulaganja u zdravstveni sistem.

VUČIĆ: PROJEKAT „MILIJARDU EVRA U ZDRAVSTVENI SISTEM“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je projekat „Milijardu evra u zdravstveni sistem Srbije“, dogovoren na današnjem sastanku sa premijerkom, te precizirao da će ta suma biti uložena u srpsko zdravstvo u naredne tri godine.

Vučić je, nakon sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, rekao da će taj novac biti uložen u sve tipove zdravstvenih ustanova.

Oko 235 miliona evra ide u opšte bolnice, oko 430 miliona u kliničke centre, 54 dodatna miliona evra namenjena su Tiršovoj 2, još 100 miliona u 11 klinika i oko 200 miliona u domove zdravlja.

Vučić je rekao da će se to uložiti u 2019, 2020 i 2021. godini.

Najavio je i brojne reforme u zdravstvu, navodeći da se tu troši najviše novca.

“A je l“ se to vidi? Složićete se da se to ne vidi. Je l“ smo dali ogromne plate – nismo. Neverovatno koliku sumu novca trošimo… moraćemo da sprovedemo druge reforme. Jedna od ideja je da pacijenti koji su na listi čekanja mogu da dođu i noću. Nećemo da se hvalimo što imamo 75.000 pacijanata na listama čekanja, jer je u vreme “žutih“ bilo 250.000. Mi moramo da rešimo liste čekanja”, poručio je Vučić.

To će nam se, kaže, onda vratiti, pre svega poštovanjem naših građana.

„Videće da je neko uložio u to i znaće da čuvaju“, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da je danas predložio premijerki Ani Brnabić i ministrima da razmisle šta da se uradi oko zdravstva, a da će se on lično zalagati za bolji standard medicinskih sestara.

“Hoću da vidim i kako da dodamo još kategorija u rešavanje stambenog problema u budućnosti. Ovo će izgledati odlično i nadam se da će se javiti više stranih kompanija, iako im margina zarade nije velika“, rekao je predsednik novinarima posle sastanka sa premijerkom, na kojem je bilo reči o izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti.

VUČIĆ O TOME ZAŠTO NEMA VOJNIKA U UŽICU, PRIJEPOLJU…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da će Srbija morati da „raširi“ svoju vojsku po celoj Srbiji, a ne samo da je ima u nekoliko gradova, te najavio da će se posebno zalagati i za poboljšanje situacije medicinskih sestara.

„Neki koji su nam želeli toliko dobro prodavali su priču o interoperabilnosti, koju ne razumem ni dan danas. Uveli su nam neku čudnu situaciju da nemamo vojnika u Užicu, Prijepolju, imamo na istoku nebranjene granice, na zapadu zemlje nemamo ni 110.000 vojnika u čitavom Podrinju“, objasnio je on.

Takođe je, posle sastanka sa premijerkom Anom Brnabić i nadležnim ministrima posvećenom projektu izgradnje stanova za pripadnike bezbednosti, rekao da ćemo morati malo svoju zemlju da razvijamo i kroz te sisteme.

Ovi podaci, kako kaže, pokazuju u kako smo teškoj situaciji bili.

„Zahvaljujući reformama, došli su na red ljudi koji svakog dana rade za svoju zemlju, koji nemaju velika primanja, a koji će dobiti sada priliku za pristojan život“, naglasio je on.

Rekao je da, kada se bude spremala druga faza, koja predviđa 10.000 stambenih jedinica, treba razmišljati i o drugim kategorijama.

Preneo je da je predložio danas da se razmišlja o tome šta uraditi dodatno za zdravstvo, posebno za medicinske sestre.

„Lično ću se zalagati da medicinske sestre dobiju najveće povećanje plata. One rade najteži posao, najviše se muče“, ukazao je on dodajući da nam ti kadrovi nedostaju.

KOMENTARI2 komentara

  1. trikornjanin says:

    Lepo i jos lepse bi bilo da se deo tog novca usmeri na formiranje vojske i policije na KiM, nije bitan broj vec je bitno da ih ima bar stotinu a nasa vojska je dovoljo sposobna da za pola sata dodje na te prostore ako je potrebno ili ako kfor ne dejstvuje. Ne ostavljajte nasu zemlju i nas narod na milost i nemilost banditima i mafijasima. Nemojte da zaboravite - ako siptari zele da zive na svojoj zemlji to isto zele i srbi, ako oni imaju pravo onda imamo i mi a glavu naka lupa onaj ko je nametnuo ovu situaciju. Ej bre filozovi, opametite se ne moramo bas sve da vam pisemo citilicom velikim slovima.

  2. Rale says:

    Opet lažeš Vučiću

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *