ВУЧИЋ НАЈАВЉУЈЕ: „Србија ће поставити питање легитимитета и легалитета одлука донетих на бази лажи Вилијема Вокера“

ВУЧИЋ НАЈАВЉУЈЕ: „Србија ће поставити питање легитимитета и легалитета одлука донетих на бази лажи Вилијема Вокера“

12 маја 2017

Премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће обраћање министарке правде Србије Неле Кубуровић пред Саветом безбедности УН у Њујорку наредне недеље бити “тек почетак” разматрања улоге Вилијема Вокера и последица његовог извештаја пред међународним форумима.

Вучић је за Радио-телевизију Србије рекао да ће Србија у наредном периоду размотрити све правне могућности како би поставила питање легитимитета и легалитета одлука које су доношене на основу извештаја Вилијема Вокера.

Он је оценио да су одлуке о агресији НАТО на Савезну Републику Југославију 1999. године и о признању независности Косова 2008. године “две страшне последице” рада бившег шефа Верификационе мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Вилијема Вокера.

„Видећемо и колика је штета Србији нанета на такав начин, како материјална, тако и у животима људи. Неко за то мора да буде крив, неко мора да одговара, а да ли ћемо на то да чекамо годину или десет, потпуно је свеједно. Уверен сам да ће у будућности бити прилика да нешто добијемо заузврат што ће моћи колико толико да зацели наше веома тешке ране које су настале на основу стравичних лажи”, рекао је премијер.

Како је оценио, Вокер је последњом изјавом у којој је подржао уједињење свих Албанаца на Балкану, “разјаснио” своју улогу “некадашњег шефа ЦИА који је доведен за шефа Верификационе мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији”.

„ОЕБС је довео човека који је имао јасне планове стварања великоалбанске државе и који се служио неистинама, лажима и фалсификатима да би се тај политички циљ остварио. Данас је то после ове његове изјаве потпуно јасно. И није питање да ли је он данас пензионер или није, он је овим показао шта је био пре 20 година”, казао је Вучић.

Вучић је додао да је на основу Вокерове одлуке донета “директна одлука о агресији и нападу на СРЈ, пре свега на Србију, мањим делом на Црну Гору, и истовремено као последица резултата агресије, у 2008. години одлука о признању такозване независности Косова од великог броја земаља у свету”.

KOMENTARI2 коментара

  1. Trifun says:

    Bravo za to! Bez pravde Srbi ne mogu opstati!

  2. Ilija says:

    Zapamti šta si rekao, jer mislim da ćeš to zaboraviti za petnaestak dana, kao i sva svoja obečanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u