ВУЧИЋ ОДБРУСИО ШИПТАРИМА: Господине Курти, ствари нису тако једноставне! (ВИДЕО)

ВУЧИЋ ОДБРУСИО ШИПТАРИМА: Господине Курти, ствари нису тако једноставне! (ВИДЕО)

7 фебруара 2020

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је најава укидања таксе власти у Приштини добра вест

Коментаришући претходне изјаве Аљбина Куртија, попут оне о реципроцитету, поручио је да „ствари нису тако једноставне, као када седите у опозицији и можете да говорите без одговорности“.Председник Србије је рекао да су најаве о укидању таксе на робу из централне Србије добра вест јер је она нанела велику штету како српском, тако и албанском народу.

„То је нешто што је очекивано, Курти побољшава своју међународну политичку позицију. Нама значи због снабдевања српског живља и даљег напретка српске економије“, рекао је Вучић.

Каже да није избор Београда с ким ће сести за сто, већ оних који су те представнике бирали, односно албанског народа. Наводи да би му било лакше да опсује неког од Албанаца и да тако прикупи политичке поене, јер се то поклапа са оним што многи осећају, али да то није његов посао.

Вучић је рекао да је сумануто говорити о тужби за геноцид и за сто посто повећавати наоружање, али да то Србију не плаши.

„Ви радите свој посао, добро је што размишљате о укидању такси, било би добро да разговарамо у будућности“, навео је Вучић.

Курти мора нешто да понуди свом народу

Говорећи о Куртијевој најави економског и политичког реципроцитета, Вучић је рекао да нови косовски премијер мора да пронађе нешто што ће да понуди свом народу. Каже да, међутим, тај принцип не може да се уведе јер Београд Косово не сматра државом.

„То би било лоше за њих. Они анализирају само споразуме који њима одговарају. Ту има сукоба о споразуму око диплома, Приштинског универзитета, који је по нама у Косовској Митровици, а који они говоре да је њихов, таблице праве проблеме, приче о енергетици, али са тим се годинама суочавамо и успевамо да издржимо притиске, али немојте да сметнете с ума да свако потезање таквог питања, значи формирање Заједнице српских општина“, рекао је Вучић.

Косовском премијеру је поручио да ствари нису једноставне као што се њему чини.

„Курти мора да погледа и да разуме да ствари нису тако једноставне, као када седите у опозицији и можете да говорите без одговорности“, рекао је Вучић.

Поносан је што, како каже, последњих осам година није било рата и што је било петоструко мање инцидената и сукоба на националној основи, али да и даље није задовољан.„Хоћемо да децу сачувамо за будућност, да градимо земљу, јер на простору Југославије, без Словеније, нас је било 20 милиона, а сада нас је 15 милиона“, указао је Вучић.

Специјални изасланик Брисела биће под утицајем Берлина
Председник Србије је рекао да не може ни да потврди ни да искључи да ће Мирослав Лајчак бити специјални изасланик Европске уније за преговоре Београда и Приштине.

„Свако ко буде водио разговоре и посредовао биће под снажним утицајем Берлина“, рекао је Вучић додајући да је Лајчак искусан, образован и интелигентан човек, са изузетном сарадњом са Берлином.

Вучић је река и да у наредних месец дана очекује састанак са немачком канцаларком у Берлину.

(RTS)

KOMENTARI2 коментара

  1. persida says:

    Naprotiv, stvari su jednostavne. Udari im takse i prekini razgovore. Jednostavno do balcaka, bre.

  2. Pera says:

    VUČIĆ ODBRUSIO ŠIPTARIMA: Gospodine Kurti, stvari nisu tako jednostavne! AAAuuuuu kako si mu odbrusio ! Svaka ti cast ! Svi ti se divimo, pogotovo sto si odbrusio nasim nato ubicama da se tornjaju, eu lopovima da se tornjaju, austrijancima da neces njihove izbeglice da udomis umesto nase dece koja pobegose u tudjinu zbog tebe, sto dade bolesnim tipovima da unistavaju Beograd, doduse nije tvoj ! Sto kazni onog lopova, sto i bivsa njegova zena potvrdjuje. Sto obogati narod po sopstvenom priznanju, a ne po tamo nekakvoj eu lagarijama da imamo najnizi standard u eu, uspeli smo cak i albance da istisnemo sa dna. Bravo, bravo, Nikad kraja tvojim delima ! Najvece delo bi ti bilo da ustupis mesto nekom Srbinu !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u