ВУЧИЋ ОДБРУСИО ШИПТАРИМА: Господине Курти, ствари нису тако једноставне! (ВИДЕО)

VUČIĆ ODBRUSIO ŠIPTARIMA: Gospodine Kurti, stvari nisu tako jednostavne! (VIDEO)

7 februara 2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je najava ukidanja takse vlasti u Prištini dobra vest

Komentarišući prethodne izjave Aljbina Kurtija, poput one o reciprocitetu, poručio je da „stvari nisu tako jednostavne, kao kada sedite u opoziciji i možete da govorite bez odgovornosti“.Predsednik Srbije je rekao da su najave o ukidanju takse na robu iz centralne Srbije dobra vest jer je ona nanela veliku štetu kako srpskom, tako i albanskom narodu.

„To je nešto što je očekivano, Kurti poboljšava svoju međunarodnu političku poziciju. Nama znači zbog snabdevanja srpskog življa i daljeg napretka srpske ekonomije“, rekao je Vučić.

Kaže da nije izbor Beograda s kim će sesti za sto, već onih koji su te predstavnike birali, odnosno albanskog naroda. Navodi da bi mu bilo lakše da opsuje nekog od Albanaca i da tako prikupi političke poene, jer se to poklapa sa onim što mnogi osećaju, ali da to nije njegov posao.

Vučić je rekao da je sumanuto govoriti o tužbi za genocid i za sto posto povećavati naoružanje, ali da to Srbiju ne plaši.

„Vi radite svoj posao, dobro je što razmišljate o ukidanju taksi, bilo bi dobro da razgovaramo u budućnosti“, naveo je Vučić.

Kurti mora nešto da ponudi svom narodu

Govoreći o Kurtijevoj najavi ekonomskog i političkog reciprociteta, Vučić je rekao da novi kosovski premijer mora da pronađe nešto što će da ponudi svom narodu. Kaže da, međutim, taj princip ne može da se uvede jer Beograd Kosovo ne smatra državom.

„To bi bilo loše za njih. Oni analiziraju samo sporazume koji njima odgovaraju. Tu ima sukoba o sporazumu oko diploma, Prištinskog univerziteta, koji je po nama u Kosovskoj Mitrovici, a koji oni govore da je njihov, tablice prave probleme, priče o energetici, ali sa tim se godinama suočavamo i uspevamo da izdržimo pritiske, ali nemojte da smetnete s uma da svako potezanje takvog pitanja, znači formiranje Zajednice srpskih opština“, rekao je Vučić.

Kosovskom premijeru je poručio da stvari nisu jednostavne kao što se njemu čini.

„Kurti mora da pogleda i da razume da stvari nisu tako jednostavne, kao kada sedite u opoziciji i možete da govorite bez odgovornosti“, rekao je Vučić.

Ponosan je što, kako kaže, poslednjih osam godina nije bilo rata i što je bilo petostruko manje incidenata i sukoba na nacionalnoj osnovi, ali da i dalje nije zadovoljan.„Hoćemo da decu sačuvamo za budućnost, da gradimo zemlju, jer na prostoru Jugoslavije, bez Slovenije, nas je bilo 20 miliona, a sada nas je 15 miliona“, ukazao je Vučić.

Specijalni izaslanik Brisela biće pod uticajem Berlina
Predsednik Srbije je rekao da ne može ni da potvrdi ni da isključi da će Miroslav Lajčak biti specijalni izaslanik Evropske unije za pregovore Beograda i Prištine.

„Svako ko bude vodio razgovore i posredovao biće pod snažnim uticajem Berlina“, rekao je Vučić dodajući da je Lajčak iskusan, obrazovan i inteligentan čovek, sa izuzetnom saradnjom sa Berlinom.

Vučić je reka i da u narednih mesec dana očekuje sastanak sa nemačkom kancalarkom u Berlinu.

(RTS)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Naprotiv, stvari su jednostavne. Udari im takse i prekini razgovore. Jednostavno do balcaka, bre.

  2. Pera says:

    VUČIĆ ODBRUSIO ŠIPTARIMA: Gospodine Kurti, stvari nisu tako jednostavne! AAAuuuuu kako si mu odbrusio ! Svaka ti cast ! Svi ti se divimo, pogotovo sto si odbrusio nasim nato ubicama da se tornjaju, eu lopovima da se tornjaju, austrijancima da neces njihove izbeglice da udomis umesto nase dece koja pobegose u tudjinu zbog tebe, sto dade bolesnim tipovima da unistavaju Beograd, doduse nije tvoj ! Sto kazni onog lopova, sto i bivsa njegova zena potvrdjuje. Sto obogati narod po sopstvenom priznanju, a ne po tamo nekakvoj eu lagarijama da imamo najnizi standard u eu, uspeli smo cak i albance da istisnemo sa dna. Bravo, bravo, Nikad kraja tvojim delima ! Najvece delo bi ti bilo da ustupis mesto nekom Srbinu !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *