ВУЧИЋ ОТКРИВА: „Морам да заштитим и Наташу Јеремић, али…“

VUČIĆ OTKRIVA: „Moram da zaštitim i Natašu Jeremić, ali…“

21 marta 2017
(foto: Youtube printscreen)

(foto: Youtube printscreen)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas se na konferenciji u Vladi Srbije oglasio i povodom obraćanja javnosti Nataše Jeremić, supruge predsedničkog kandidata Vuka Jeremića.

„U našoj zemlji je ne po prvi put na delu ucena ove vrste i najgori dvostruki aršini. Video sam da su i Ivani Čkonjević kojima nije smetalo to što je trudna, vređali…To je nešto na šta morate da se naviknete. Uvek mogu da vam pomognem tako što ću da vas zaštitim kao i svakoga kome prete nasiljem. A, da li će to da bude dovoljno da neki na stvari gledaju pravično, pa neće nikada. Jutros sam osudio izjavu stranačkog prijatelja koji je odgovorio na njihove uvrede. Pod pretnjom isključenja iz stranke ne sme da govori ni o čijoj porodici. Moram da zaštitim i Natašu Jeremić, ali i da pitam šta je to uradio moj brat, sin…“, rekao je Vučić.

„Ja sam se izvinio, iako ništa nisam uradio. Želim da kažem izvinite kada neko napravi glupost, ali nemojte to vi da mi govorite…Užasno mi je žao što je neko morao da čuje takvu glupost koja je došla iz redova moje stranke. Udrite mene gospodo. Kad sam lično uvredio nekoga od vas? Moj posao je da odgovaram na vaša pitanja…A, šta je vaš odgovor, šta radi Andrej Vučić? Radi svoj posao, živi normalno, mnogo teže nego što živite vi…“, rekao je premijer u obraćanju novinarima u Vladi Srbije.

Premijer je naglasio da ne može da se meša u rad novinarskih udruženja u kojima je uvek bilo više politike.

„Nastaviću da se borim snažno i još snažnije. A, izvinjavam vam se što nisam doveo članove porodice da vidite da su živi ljudi. Moje pitanje za vas je, kažite šta je to moj brat uradio?! – rekao je premijer.

Novinari su tražili od premijera komentar o incidentu koji se navodno dogodio danas pred konferenciju za novinare koju je držala Nataša Jeremić, supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića.

„Vi odlično znate šta je prava istina, nego što nekome ne odgovara da tu istinu prizna. Zamislite da ja, kao predsednički kandidat, držim demonstracije između vaših novina. A, ja to ne smem da radim ni kao premijer ni kao predsednički kandidat. Pune bi novine bile kako se vrši pritisak na medije. Danas su zabranili ulaz svima koji im se ne dopadaju. To nije Srbija koja se zalaže za slobodu“, rekao je premijer.

Predsednik Vlade se još jednom osvrnuo na izvinjenje koje je jutros uputio povodom izjava o supruzi kandidata Jeremića.

„Da li ćemo ikada da dobijemo izvinjenje od DOS-ovskih kandidata? Uradio sam svoj posao, osudio nešto što je nedopustivo, a nisam osuđivao, po 15 dana ćutim o napadima na moju porodicu. Nemojte da zbog jedne izjave zaboravljate 1.000 mnogo gorih izjava. Udarajte na mene, samo nemojte na porodicu“, rekao je Vučić.

Na pitanje kako reaguje na današnju atmosferu u javnosti premijer je rekao:

„Njihov je problem taj što postoji jedan čovek u Srbiji koji se ne plaši kriminalaca iz tabloida, koji neće da plaća reket, da se dodvorava bilo kome. Sve je to za ljude. Morate da prođate kroz razna iskušenja. Njihova vlast je bila veliko iskušenje za narod. Njihov problem je što ih se ne plašim! Reagovao sam baš zato što šta god da si uradio nemoj žene da uplićeš. To ne sme da radi niko ko je u SNS“, poručio je premijer.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *