Вучић посетио родну кућу Гаврила Принципа

Вучић посетио родну кућу Гаврила Принципа

13 септембра 2019

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик и председник Србије Александар Вучић данас су током посете родној кући Гаврила Принципа у селу Обљај код Босанског Грахова истакли да ће у наредном периоду бити пронађен начин за њено додатно уређење, као и побољшање прилаза.

Вучић, који се током посете кући Гаврила Принципа уписао у књигу сећања, навео је да ће Србија увек помагати народу Грахова и овог краја.„Уверен сам да српски народ никада неће заборавити јуначко дело Гаврила Принципа“, написао је Вучић.

Додика, Вучића, генералног секретара председника Србије Николу Селаковића, министра финансија Србије Синишу Малог, те заменика председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Николу Шпирића, током посете је дочекао делегат из реда српског народа у Дому народа Парламента ФБих Душко Радун.

У кући Гаврила Принципа одржан је и историјски час.

Један од рођака Гаврилових – Миле Принцип – током обиласка је Вучићу и Додику показао и филџан који је поново враћен у кућу Гаврила Принципа.

Председник Србије посјетио је и трочлану породицу Принцип, која живи поред куће Гаврила Принципа, а даривао је децу из породице Чеко из села Обљај.

Радун је на крају Додику и Вучићу уручио поклоне.

Обновљена родна кућа Гаврила Принципа свечано је отворена 28. јуна 2014. године, поводом стотину година од почетка Првог светског рата.

Одбор за обнову куће Гаврила Принципа изразио је захвалност тадашњем председнику Републике Српске Милораду Додику, Удружењу „Принцип Српски“ из Новог Сада и Заједници Срба из Милвокија, који су материјално помогли обнову.

У доњем делу куће отворена је музејска поставка о Гаврилу Принципу, док је у горњем реконструисан намештај из времена у којем се у њој становало.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u