ВУЧИЋ: Путин ме је питао…

ВУЧИЋ: Путин ме је питао…

24 октобра 2018

Председник Србије Александар Вучић подсетио је на разарање Србије, а посебно фабрика и фирми на југу и Косову и Метохији. Данас је, каже, задовољан и успех треба да признају и они који га мрзе.

– Док сам био у Русији, Путин ме је током ручка питао како сам успео. Рекао сам му да смо се дуго борили и спровели смо најтеже мере. Ишли смо и на смањење плата и пензија и на пензиону реформу и дали смо одличне резултате. Успели смо да вратимо плате и пензије и значајно их увећамо – рекао је председник.

Како истиче, јавни дуг је смањен и имамо један од најбољих успеха у Европи.

– Неке државе држе релативно високе плате, али ниску запосленост. Моја идеја је била да запослимо Србију и нисмо могли да бирамо, рецимо, коју ћемо фирму довести у Лебане. Спуштамо незапосленост и спустили смо је на 11,9 одсто, што је драматична разлика. Губили смо радна места, претежно у приватном сектору и државни сектор је издржавао приватни. Тако је немогуће напредовати. Успели смо да будемо шампиони инвестиција на Западном Балкану, да се померимо на Дуинг бизнис листи, али и на глобалној листи конкурентности – подсетио је председник.Истиче да неки говоре да су то лажи, али је то само код оних који не желе да признају и суоче се са успехом.

– Почели су да нас нападају најбогатији тајкуни да не бринемо о најсиромашнијима. А даћу вам један податак: наиме, морали смо да прођемо кроз тежак период фискалне консолидације, а 2009. када су повећали минималац на 15.370, данас је 27.200 динара, а 2011. и 2012. био је 17.000 динара. Евро им се сурвавао, па је са 159 скочила минимална зарада на 162 евра. Дакле, за три евра, а ми смо повећали за 42 одсто минималац. Па вас сада ја питам, ко брине о сиромашнима? Залажем се да најсиромашнији пензионери добијају више – рекао је председник Србије. Додаје да су пензионери изнели терет реформи.

Истиче да су се људи суочили са тиме да им се каже у лице истина и то да новца нема. Зарађен новац је покраден и уништен, док данас проблеми готово не постоје.

– Ствари ће ићи само на боље ако успемо да сачувамо мир и стабилност, а што се економије тиче, она је здрава – каже Вучић.

Каже да су данас проблеми у Лесковцу, Врању, а наслеђене обавезе у Зајечару су око 13 милиона евра.

– Желимо чисте рачуне и да се на будућност гледа другачије – каже председник. За ова три града нам требају стручњаци који ће контролисати дефицит у будућности. Дајемо много новца за југ и исток Србије и надамо се да ће то променити слику будућности – каже Вучић. Додаје да живи за отварање фабрика и не може да сакрије радост за сваку отворену фабрику.

Каже да се радује фабрици која ће спасити читаву Шумадију.

– У Краљеву сам се борио да доведемо фабрике већ годинама. Нудио сам јаче субвенције и после много времена нашли смо две фабрике и сада је борба хоћемо ли имати довољно радника – каже председник.

Говорећи о запошљавању жена у Краљеву, каже да су неки рекли да је увредио жене.

– Поручио сам да се о женама треба водити рачуна, да су оне поштени и вредни радници. Не знам чиме сам их увредио, од њих сам добио аплауз – каже Вучић, додајући да је ово јединствен случај да га критикују за нешто што није урадио, нити је помислио, али би они волели да јесте барем помислио.

Очеви који имају ћерке, каже, о томе посебно воде рачуна.

– Трудим се да на најбољи начин представљам земљу, а не могу да улазим у главу који су докони и мрзе и не могу да кажу честитамо јер тамо раде жене које имају и 40 и 50 година, не траже тамо само младу радну снагу, већ и оне жене које су они отерали на биро рада – рекао је Вучић.

Он је подсетио, да је само рекао да ће тешко наћи 2.500 радника, ако треба да буду само жене, а они су му казали да имају само једног мушкарца који је аплицирао.

– Да одговарате за нешто што нисте рекли и учинили, оно што они мисле или су желели да ја мислим … Када не могу да кажу рекао си нешто лоше, или урадио си нешто лоше , онда кажу – а мислио си – рекао је председник Србије.

Упитан да прокоментарише деловање опозиције, Вучић је рекао да они вређају наше жене и прете им.

– У тренутку када тајкунски лидер, он каже потребан је затвор за Вучићевића, главни уредник највећи од свих гласила. Тражите гашење и хапшење за човека који је главну уредних тих новена, одмах затим да ова телевизија буде затворена.

Он је питао Ђиласа шта ће му фирма на Малти и то са онима који су професионални перачи пара.

У данима када је немогуће оправдати марифетлуке и лоповлуке, тражите хапшење новинара и затварање телевизије Пинк, морате да смислите нешто – навео је Вучић.

– Шта год да урадите, као што је у Краљеву морала да се покрије прича о успесима, морали су нешто да измисле. Сваког дана се нешто измишља. Мржњу против Србије, правдају тиме што мрзе мене. Они се не радују успесима Србије, зато им се не прича о отварању фабрика, изградњи путева…- истакао је председник.

Према његовим речима, Ђилас је све богатство стекао између 2007. и 2012. године, преко својих медија је причао људима о неким жвака, а није имао ништа, постао је један од најбогатијих људи у региону, пријавио је имовину од 25 милиона евра.

Обрадовића назива фашистичким лидером и подсећа на позив на пуч који је упутио. Председник каже да је срећан јер Обрадовић није одговорао.

– Знају да не могу да победе на изборима па не могу да се мирно боре за гласове. Жељко Веселиновић, најближи Ђиласу, позива на силовање и тај треба да је будућност Србије. Овај други позива на вешање… Свако нормалан разуме да нам овакви људи не требају. Знамо да је економија у њихово време била на нули, дакле, немају шта да понуде – каже Вучић.

Сматра да је тешко супротставити се толико богатим људима.

– Супротстављаћу им се, из ове земље нећу да идем и никада их се нећу уплашити – каже председник за Пинк.

Вучић каже да појединим медијима позив на силовање није вест, али јесте нешто што он (Вучић) није ни изговорио. Каже, да је здраво да постоје критички настројени медији, те да народ зна да распознаје лажне вести од истине.

(Пинк.рс)

KOMENTARI14 коментара

 1. Pera Ložač says:

  "...Uspeo je uz minimalno znanja i pameti: povećao stopu PDV sa 18% na 20% i nižu sa 8% na 10%, smanjio plate i penzije, povećao akcizu na sve: gorivo, cigarete, kafu, osiguranje, registraciju,poskuple astruja , voda, grejanje, komunalije, oterao 200.000 ljudi iz zemlje koji šalju barem po 100 evra mesečno u Srbiju, pokrenuo velike radove na izgradnji spomenika i fontana, postavljanje ukrasa, jarbola i pritom to rade njihove firme i njihovi ljudi, prodao tajno sve što ovi drugi su javno prodavali, doveo "braću" da im rade Srbi za minimalac i eto preporoda u zemlji gde ostaše samo SNS članovi, 30% bogataša kojima je ovde super i ostali koji su kolateralna šteta. Stvarno neviđeni uspeh.Svaka čast Vučiću daleko ti lepa kuća...

  • Velika Metla says:

   PL,није њему далеко лепа кућа,нажалост,него је његова кућа усред наших кућа!

 2. Velika Metla says:

  Путин те питао "како си успео"????? Јесте баш,Путин не зна како се "успева"са "ММФ" којег је протерао из Русије! Хахахахахахахахахахахаха..............,која патолочка лажовчина! У ову изјаву САМО секташи из секте звана "есенес" могу поверовати! Овај "успех" му доже исто као и "успех" досоваца у приватизацији! И једни и други завили Србију у црно!

  • Aма, све су то Вучићеве ловачке приче. Сви ми видимо да је земља у тоталном хаосу, да земљом управљају кадрови његове партије, недорасли и потпуно неспособни људи и то почев од месне заједнице до саме владе. Да је читава његова партија једна интересна заједница- јер су људи масовно улазили у ту партију да би се заполили, добили нешто што дотле нису могли, добили бољи посао То је уствари пресликана комунистичка партиј која је у ондашњој Југлославији имала два милиона чланова. Да би се потом свела на шачицу верника, кад више нису могли да остваре никакав интерес, лични наравно.Сетите се само Титове приче о братству и јединству,којег могде у суштини није било. Шиптари су и тада дизали буне, Хрвати мрзели Србе, Власи у Источној Србији припремали своју државу. А све то је било прективани лаком не би ли се пректиле пукотине. Али пукотине се појаве кадтад ако се на време не уклоне.

   • Velika Metla says:

    Предраг Мирковић,укратко речено 95% народа нам је роба на продаји,па ко да више! Може ли бити поражавајући статус,ситуација,за чак једно људско биће,а камо ли за један народ,него бити на продаји? Ја тврдим да не!

  • rango says:

   pitao ga je dan je slucajno monika vucic??

 3. baleari says:

  Isto ko da pitaš mahuta kako je uspeo da protera krdo slonova kroz staklarsku radnju, eto to ti je isto...

 4. Miroslav says:

  Nije ti malo sto nas lazes, pa si morao i njega...smejati se il plakati..

 5. trikornjanin says:

  Pokusava brojkama da usreci srpski narod, pa dobro. Mogao je da nam kaze koliko kosta novogodisnja rasveta u Beogradu od avgusta dp maja meseca ili da kaze kolika je maloprodajna cena derivata a koliko nabavna, onda koliko kosta vozni park skupstine i kolike su plate najbelje placenih 50 funkcionera iz vrha vlasti - cisto da nas uveri da drzava ima ozbiljnu nameru da pomogne svom narodu. O njegovom ponasanju prema NATO paktu, pojedincima koju su ucestvovali u toj agresiji i problemu bezbednosti na KiM zaista ne vredi ni pocinjati bilo kakav komentar. I sve dok je na vlasti ima dovoljno sanse da napravi zaokret u svom ponasanju u korist svoje zemlje - posle ce biti kasno.

 6. opet ja says:

  Na ovu budalaštinu samo jedan komentar - ha ha ha ha ha ha ha. Jedva čekam da ga iskomentarišu Kesić, Ivanović, Dare i Mare...

 7. Milan says:

  Da uspeo je da opljacka narod i zaduzi drzavu za jos 12 miliardi e. U toj stranci nema ni jedan sposoban covek to su sve dupelizci i paraziti. Ko ce normalan da se prikljuci tom drustvu.

 8. test01 says:

  Nije zavrsio recenicu oja glasi `kako je uspeo - DA UNISTI SRBIJU i preda KiM pored toliko pametnog naroda`!!! Usput, nije ni rucao sa Putinom, posle `razgovora`nije bilo cak ni izjava za medije sto govori da Putin nije pristao na `razgranicenje` Srbije od Srbije.

 9. Nostalgicar says:

  Ljudima jos nije jasno sto Vucic radi, gura Srbiju u EU s cime bi se izgubio bilo kakav suverenitet, evo jedna Italija bez EU Komisije ne moze donijeti ni vlastiti proracun: "U odluci bez presedana, Komisija je u utorak odbila usvojiti prijedlog talijanskog proračuna za 2019., upozorivši populističku talijansku vladu na značajna odstupanja od pravila".

 10. djole says:

  Ne vezano za naslov teksta!!! Na otvaranju neke fabrike-pogon u KV za neki tekstilni proizvod predsednik AV je zamolio i naglasio turskom investitoru ''Brate turčine''... itd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u