Вучић расписује свеопште изборе у децембру?

Вучић расписује свеопште изборе у децембру?

18 августа 2015

Vucic 345345Премијер Србије Александар Вучић озбиљно размишља о расписивању свеопштих избора, пише Данас позивајући се на изворе блиске Влади Србије, који су навели да, упоредо са покрајинским изборима у децембру, постоји озбиљна могућност да буду расписани и избори за републички парламент.

„Александар Вучић озбиљно размишља о свеопштим изборима. Опозиција их жели, а њему је доста притисака и размирица унутар владајуће коалиције“, напомињу саговорници блиски Влади Србије.

Како истичу, премијер још није донео коначну одлуку, а говориће о томе на једној од наредних конференција за новинаре.

Челници владајуће странке увелико се спремају за одржавање избора у Војводини у децембру, што је потврдио потпредседник напредњака Игор Мировић.

„Ми очекујемо изборе у Војводини у децембру“, рекао је Мировић.

Влада Србије очекује да Савет министара Европске уније у септембру да препоруку за отварање првих поглавља у процесу придруживања ЕУ, како би се у децембру одржала Међувладина конференција на којој би та одлука и званично била потврђена.

То би, по свим прогнозама познаваоца прилика на политичкој сцени, био огроман капитал владајућој гарнитури за предстојеће изборе, како покрајинске тако и републичке, наводи лист.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u