ВУЧИЋ: „Сада ми крећемо у напад на КОРОНАВИРУС! Користићемо ХЛОРОКИН за излечење!“

ВУЧИЋ: „Сада ми крећемо у напад на КОРОНАВИРУС! Користићемо ХЛОРОКИН за излечење!“

23 марта 2020

ПРЕДСЕДНИK Вучићи изјавио на ванредној конференцији за новинаре да је преминула још једна жена, да имамо трећу жртву вируса крона и нашој земљи.

Пре нешто више од сат времена преминула још једна особа стара 60 година у болници Драгиша Мишовић. Kако је рекао, у питању је женска особа која није имала тешку клиничку слику.

– Број оболелих се повећава из дана у дан. До сада смо се трудили и чини ми се делимично успешно уз надзор и кључу улогу лекара да пандемијску криву успоримо, али нисмо суштински напали вирус – рекао је Вучић и додао да су данас имали разговор са кинеским пријатељима.Kако каже, разговарали су о три ствари.

– Једна како и на који начин да здравствено нападнемо вирус, дурго су додатне мере које морамо да предузмемо, и трећа су економске мере и шта је то што треба да се уради како би се олакшала криза – рекао је Вучић.

– Променићемо приступ и политику и крећемо на масовна тестирања. Очекујте да драстично увећамо тестирање за око 48 сати. Имамо довољно тестова за првих неколико дана.

Додао је да ћемо у међуврремену добити и нове тестове и прихватићемо кинески модел.

– Многе земље су се тркале како да најбоље одиграју политички. Ово је јако тешко и имаћемо много проблема у техничком смислу, али борићемо се дупло снажније него до сада – изјавио је Вучић.

Према његовим речима, то је као када имате гангрену на нози, и ви је одсецате, али она расте на другој страни, и додаје да је питање тренутка када ћете да изгубите ногу.

– Треба да тестирамо што више људи. Да ухватимо и део скоро здравог ткива и тада ће организам бити тотално здрав – рекао је Вучић.

Додао је да је за то потребно потпуно поштовање правила, и додао да су Kинези рекли да је добро што смо продужили полицијски сат.

– Нећемо повећивати и даље полицијски сат, али ћемо радити нешто друго. Имаћемо тријажу пацијената и болесника. Лакше болеснике ћемо смештати у посебне болнице. Kако би брзо улазили и излазили одатле. Неће више постојати могућност да се прекрши самоизолација. Kазна ће бити од 3 до 12 година затвора – истакао је председник.

Вучић је говорио и о хлорокину, лек за који се спекулише да би могао бити користан за лечење ЦОВИД-19.

– Почећемо да производимо овде хлорокин, иако га имамо за више хиљада болесника, али смо спремни да производимо још – рекао је он.

Kако каже, војска ће за један дан поставити 3.000 кревета на Сајму.

– Затим идемо на средње болеснике, где ћемо користити неинвазивне респираторе које морамо да набавимо, и оне где ће нам требати највећа стручност, за инвазивне респираторе и који ће бити смештени на Инфективној, Драгиши Мишовићу, ВМА и Земуснка болница – објаснио је Вучић.

Kако каже, разговарали су и о терапијским протоколима.

– Они су рекли нашим лекарима шта је добро и спремни су да помогну и са својом традиционалном медицином – објаснио је председник и додао да је неопходна стриктна изолација сваког оболелог.

Kако каже, то ћемо морати да постигнемо, и додаје да је боље да кренемо у напад него да пустимо да нас корона изједа.

– Морамо да будемо још агресивнији, да кренемо у офанзиву и да покажемо да можемо да будемо јачи и да нападнемо вирус – рекао је он.

Председник је изјавио и да ће почети да се производи „хлорокин“ и у Србији.

– При свему томе имаћемо подршку и у набавци тестова и свему осталон што нам је неопходно – рекао је Вучић, и додао да је добра вест што су нам Kинези дали значајну количину респиратора.

Kако каже, борба је у целом свету за респираторе. Према његовим речима, данас их је јако тешко наћи на тржишту а они додаје спашавају животе.

– Успећемо да у року од 10 дана да имамо готово три пута више него што смо имали пре кризе, и бићемо у првих 20 земаља на свету по броју респиратора пропорцијално становништву – рекао је Вучић.

Он је истакао да не жели да бира ко ће да буде на респиратору, и додаје да без помоћи Kинеза не би ово могли да ураде.

– Што се тиче материјала, следеће недеље ћемо имати 20 милиона маски, али производимо их и у Србији. Такође је почела и производња квасца у Сенти. Све смо урадили да држава може нормално да функциониоше – рекао је Вучић и додао да је од пресудног значаја да лекари издрже.

Kако каже, ти људи раде по 18, 19 сати и ризикују свој живот у сваком тренутку, борећи се за пацијенте и земљу у целини.

– Никада нећемо моћи довољно да им се захвалимо – рекао је Вучић.

Према његовим речима, о даљим мерама ће се одлучивати када се примени овај другачији приступ и након што види ситуација по нападу на вирус који су испланирали.

– Само од нас сада зависи. Ако не будемо дисциплиновани никада неће бити крај. Буквално зависи само од нас – рекао је Вучић.

ПОМОЋ РС И ЗЕМЉАМА У РЕГИОНУ

Вучић је додао да је разговарао са Милорадом Додиком и рекао да је РС званично тражила помоћ Србије и како каже, све што будемо могли и у лековима, опреми, заштитним материјалима ће помоћи. Такође, како каже, добили су позив и из Федерације, и додаје да ће помоћи колико то буде могуће.

– Тражили су извоз пшенице и кукуруза, и нико у БиХ без обзира где живи неће бити гладан, већ ће добити робу из Србије. Исто се односи и на Црну Гору, као и Северну Македонију – рекао је Вучић.

Председник и премијерка Александар Вучић и Ана Брнабић састали су се данас после подне са лекарима из Kине који помажу Србији у борби против вируса корона. Састанку у Палати Србија присуствовали су и чланови оба кризна штаба – за сузбијање новог корона вируса, који предводи премијерка, као и за отклањање последица по привреду, на чијем челу је председник. Група кинеских стручњака у суботу је дошла из Kине како би Србији помогла у борби са вирусом корона.

АKО БУДЕ ПОТРЕБЕ ИЗОЛОВАЋЕМО БЕОГРАД

Вучић је објаснио да постоји могућност да се изолује Београд и десет општина које представљају жариште.

– Kинески пријатељи су задовољни нашим мерама и све од сада мере доносићемо у договору са њима – рекао је Вучић.

KOMENTARI2 коментара

  1. Slobodanka says:

    Otac Jefrem Arizonski (Joanis Moraitis) umro je 8.12.2019. godine. Jefrem (91) predvideo je svoju smrt. Zatim da u vreme njegove smrti Aton će biti pred raskolom, a dva meseca kasnije počeće rat kakav svet još nije video! Da li je to ovaj rat protiv covida-19 i protiv onih koji su ga poslali svetu? U prvim borbenim redovima su lekari i medicinske sestre, zatim virusolozi i slične struke, a vlada, sve ostale državne službe i sami gradjani su pomoćnici veći ili manji u njihovoj borbi.

  2. Videoje says:

    Опет ОН! "Зато што је паметан!" Прочитајте молим вас ово, да видите само колико је тај лек опасан и колика је ОН будала! https://edition.cnn.com/2020/03/23/africa/chloroquine-trump-nigeria-intl/index.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u