ВУЧИЋ САОПШТИО: Нове, строже мере! Забрана кретања, наоружана војска…

ВУЧИЋ САОПШТИО: Нове, строже мере! Забрана кретања, наоружана војска…

17 марта 2020

Од сутра пре подне, у 10 сати, у свим урбаним срединама апсолутно је забрањен излазак на улицу свим лицима старијим од 65 година, док је у сеоским срединама и местима са мање од 5.000 становника забрањен излазак лицима старијим од 70 година, рекао је председник Вучић.

Биће забрањено кретање свим грађанима од 20 сати до пет сати ујутро, навео је Вучић.

Војска Србије ће преузети све затворене граничне прелазе, све мигрантске центре и све болнице под своју контролу. Војска ће бити наоружана јер је било инцидената у којима су људи хтели да туку лекаре, навео је председник.„Србија се суочава са невероватним изазовима као и многе друге земље у Европи и у складу са тим, а због чињенице да нисмо успели да обезбедимо пуну дисциплину која је неопходна да бисмо смањили степен угрожености, Влада је донела одлуке које су непопуларне, али ће значити заштиту живота људи”, рекао је Вучић.

У државном и јавном сектору неће бити отпуштања и смањивања плата, казао је председник.

Циљ нам је да укинемо градски и међуградски превоз

Циљ нам је да укинемо сав градски и међуградски превоз, да сви остану у кућама, најавио је Вучић. Аутобусе ћемо само обезбедити за оне који морају на посао, додао је.

Када је у питању снабдевање старијих суграђана, Вучић је рекао да ће млади волонтери до 25 година покушати да дођу до свих домова.

„Тамо где не успемо, отворићемо продавнице за пензионере који не буду могли да добију помоћ. Оне ће радити недељом ујутро између четири и седам сати, када нема никог на улици. Обезбедићемо им заштитне маске да би могли да купе намирнице”, рекао је Вучић.

Председник је навео да је у Србију стигло 35.000 људи из иностранства.

„Од 7.000 особа контролисаних да ли су у изолацији, више од 1.600 није било код куће”, навео је Вучић.

KOMENTARI18 коментара

 1. petrovgrad says:

  Podržavam mere i odluke vlade. To što mogu jeste da ih striktno poštujem. To pre svega radim zbog sebe i porodice, a potom i šire. Ostavimo filozofiranja po strani. Živela Srbija.

   • Miraš says:

    "petrovgrad" je u pravu. Baš sada dok imamo mali broj zaraženih ima svrhe preduzeti oštre mere opreza. A ako pustimo da se broj obolelih raširi, onda više nemaju svrhe takve mere. Ugroženi su svi, a u procentima gledano prilično su ugroženi stariji. Nisu samo sada ugroženi stariji od korona virusa. Ako se ova zaraza raširi ona će početi da se ponavlja svake godine u za nju pogodnim sezonama. To znači da u svakoj sledećoj sezoni stariji će ponovo biti ugroženi. Za nekoliko godina ili decenija nestaće, nećemo imati bake i deke. Za razliku od te moguće slike: Moj deda je poživeo 87 godina. Na sahrani su njegovi drugari i vršnjaci izjavljivali da je mlad umro. Njihovi očevi su živeli još duže, često preko 100. Današnji očevi hoće li poživeti 55-65?

 2. Penzioner says:

  Do svih domova već dolaze mladi volonteri, članovi SNS, koji od ionako opljačkanih penzionera naplaćuju za uslugu 1000 dinara. Pred mojim vratima ne želim da ih vidim. Kad budu poslati da mi vrate protivustavno uzetih više od šest penzija onda mogu doći ispred zgrade, spustiću im kanap sa torbom u koju mogu staviti novac, mada ni u takvu dostavu nisam siguran. Apelujete da građani ne gomilaju zalihe a vaš Bečić se vidi kako iz supermarketa gura prepuna kolica. Što više imate sve ste gladniji.

  • Velika Metla says:

   ПеМзионер,УПРАВО ТАКО. Пази само изјаву криминалаца на власти у Страдији,"дајемо пензионерима...",па не ДАЈУ они ништа,него је то што "ДАЈУ" пензионерима новац који су отели од пензионера.

 3. šiško says:

  Protiv koga izvodite vojsku, pa još naglašavate naoružanu? Protiv starih gradjana Srbije? Tipično za alekbabu. Valjda mu krivo što cela Srbija ne cmizdri kao što se on na konferencijama za štampu uvija kao crv, izbezumljenog, u jednu tačku fiksiranog pogleda, zajapuren i uglancan kao uskršnje jaje, trtljajući svoje patetične poruke i bezumničke pretnje. Grozni su svi, a on najgrozniji.

  • Milan says:

   Ne. Baš sada u fazi prvog rasta zaraze, a da bi imalo uspeha novo maslo farmakomafije, mogu i namerno da pošalju takve koji bi širili viruse, jer lako se šire. Zatim ako pacijent ne želi da se leči ne možeš ga silom naterati, sem ako svojim nelečenjem ugrožava zdravlje drugih ljudi kao u ovakvim slučajevima. Pronadjite tekst: "Japanski lekar objasnio kako smanjiti širenje koronavirusa".

  • Jole says:

   Pogledajte šta sada rade druge zemlje. Madjarska ima blizu 10 miliona stanovnika, 3-4 miliona više od nas. Koliko zaraženih imaju? Ispod 50. A mi 72.

 4. Miraš says:

  U ovom trenutku nama je mnogo da u naše bolnice smestimo ali izdvojeno 3000 obolelih od corona virusa, i to tako da ne ugrozimo ostale bolesnike u bolnicama. Sada hitno opremaju još 5000 kreveta, ali izdvojenih samo za ovakve slučajeve. Zato je važno da svi koliko god možemo smanjimo broj naših socijalnih kontakata, da izbegavamo mesta i situacije gde možemo da se zarazimo ili da ne znajući šta nosimo nekome prenesemo zarazu. Neko će proći kao lakši slučaj, a nekima će trebati ozbiljnija nega koja se mora obaviti u bolničkim uslovima. Bolje je da budemo oprezni, a da ne upadnemo u zdravstveni kolaps.

 5. Slobodanka says:

  Ko nije morao u bolnicu taj i ne zna u kakvom su stanju naše bolnice. Nešto je i obnovljeno, ali činjenica je da su bolnice i celokupno bolničko osoblje takodje taoci naše višedecenijske krize. Kad je meni lično bilo potrebno pogodila sam u novu i lepu bolnicu, a najlepše je bilo to što i u toj tako lepoj zadržala sam se ukupno 2 sata. Ali pre toga vodila sam svoje bližnje po bolnicama. Em su bili teško bolesni i duže bolesni, em su i te bolnice ličile na teške bolesnike. Strava. Ne žalim se na uslugu naših lekara i medicinskih sestara ni pod tim lošim uslovima, ali ne volim ni da se setim tog vremena. Zato smirite loptu.

 6. Ilija Čvorović says:

  Samo ti uvedi policiski sat. Kad ti se pojave Prle i Tihi bit ce; nisam ocekivo hbte

 7. Beli Orao says:

  Неко кука и моли за маске од Кине !?!?! Знате и ко ! Али једно не знате да маске на лицу не вриједе ништа оне не задржавају вјештачки вирус ( лабораторијски ) !!!

  • Stana says:

   Nisu samo maske u pitanju. Nosio ju masku i kineski predsednik Si Djinping tokom posete Vuhanu. U Kini su korisne te nema logike da ovde budu beskorisne.

 8. persida says:

  Da su maske efikasne, prvo bih ih stavio Vucic. Ispiranje mozga lakovernom narodu se nastavlja.

  • Dragutin says:

   Tebe treba poslati u Kinu da Si Đinpingu objasniš da su maske totalno bespotrebne i da ih on bezveze nosi. Lupaš kao maksim po diviziji. Glupljeg ne čitah ovde u komentarima. Sirov si kao Slobodanka, Milan, Jole, Miraš...to sve ista osoba. Vas dvoje ste usti!

 9. persida says:

  Za Vucica rade Rusi i Ameri, a sada jos i Kinezi i virusi. Covek ima srece, pa to ti je.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u