ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ЈАВНОСТИ И ИЗНЕНАДИО СВЕ: „Курти је признао да је Косово српско“

VUČIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI I IZNENADIO SVE: „Kurti je priznao da je Kosovo srpsko“

8 marta 2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je potpuno saglasan sa izjavom Aljbina Kurtija da ništa doneto pod pritiskom ne vredi.

Međutim, on je podsetio premijera okupirane srpske pokrajine da još manje vredi sve što je rezultat direktne sile, kao što je bilo u slučaju otimanja Kosova Srbiji agresijom NATO.Kurti je u tekstu za „Frankfurter algemajne cajtung“ rekao da potpis ispod nečega ili saglasnost na nešto što je dobijeno pretnjama ili prisilom ne može da važi i nema validnost, legitimnost, a Vučić dodaje: „Jedino u tome se slažem sa Kurtijem“.

On je rekao da će tu izjavu Kurtija da ponavlja svuda, jer, kako je objasnio, ona podrazumeva da isto tako, još manje, vredi sve što je dobijeno silom.

– Kurti mora da vodi računa da sve što je silom postignuto, i agresijom protiv Srbije, strašnom agresijom 19 zemalja protiv Srbije, što je više od pretnje i direktno je prisila, mora da ima još jasniji otklon, nego prema nečijim izjavama i nečemu što ne predstavlja prisilu – rekao je Vučić.

On je rekao da će Srbija čekati da Priština ukine takse na srpsku robu i naveo da im Srbija tada neće na tome zahvaliti.

– Nećemo im reći hvala kada ukinu takse, nego ćemo da kažemo koliku su nam štetu napravili, protivpravnu, šta su sve uradili protiv naše zemlje i našeg naroda i nastavićemo da radimo, da pokušamo da u budućnosti ta šteta bude neuporedivo manja – naveo je Vučić.

On je dodao da mu „ne pada na pamet“ da se zahvaljuje „onome ko nam je rušio ekonomiju“.

(Tanjug)

KOMENTARI6 komentara

 1. Nemanja says:

  Svaka cast, sve je lepo rekao. Bas je sacekao Kurtija na “zicer”.

 2. Ivana says:

  Ajd Kurti je došo pameti a sad još i ti da priznaš?

  • mijo says:

   svako Znade i sve nacije znaju daje Kosovo i Metohija Srbsko i daje na Kosovu Srbin Vaskrsnuo, samo beograd nezna daje na Kosovu Srbin Ponikao

   • mijovuce says:

    srecno vuce do pobede

   • Cetnik says:

    SRBADIJO MOJA OCI DOBRO OTVORITE

 3. Predrag says:

  jedno misli drgo govori a treće radi a ja se samo nadam da će i srpska vlada biti od heteroseksualaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *