ВУЧИЋ спрема озбиљну понуду за РУСЕ и долазак Медведева!

VUČIĆ sprema ozbiljnu ponudu za RUSE i dolazak Medvedeva!

16 avgusta 2016

17833-vucic i medvedev_94c3_1000x1000Nakon najave da će biti formirana dva nova ministarstva, dolazi se do zaključka da je Vlada skrojena na brzinu pre dolaska Džozefa Bajdena u Beograd.

Naime, prema tumačenju pojedinih sagovornika, Aleksandar Vučić je bio u žurbi da pre dolaska potpredsednika SAD Džozefa Bajdena sastavi kabinet i da je to učinio tako što je neka rešenja ostavio da se kasnije njima pozabavi. Za izbor nove Vlade nije bila potrebna promena pomenuta dva zakona, pošto je skrojena tačno po „meri“ prethodne – isti broj ministarstava i resori.

Vlada Srbije položila je zakletvu u četvrtak uveče 11. avgusta, a dan ranije Ambasada SAD u Beogradu i Bela kuća saopštili su da će Bajden boraviti u Prištini i u Beogradu u periodu od 15. do 17. avgusta. Datum posete bio je donekle neprecizan, budući da je reč o 16. avgustu, iz bezbednosnih razloga.

Sagovornici ne isključuju mogućnost da će premijer Vučić povući neki sličan potez i pre posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva koja se očekuje 8. oktobra. Smatra se da to neće biti potpisivanje sporazuma koji bi posadi Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu dala status administrativnog osoblja u ambasadi. O ovom sporazumu dosta se pisalo, nakon što je u februaru usvojen zakon u Skupštini Srbije kojom su pripadnici NATO dobili diplomatski imunitet prilikom prolaska kroz Srbiju. Uzima se kao izvesnije da će Vlada Srbije otvoriti posebnu Kancelariju za saradnju sa Ruskom Federacijom na čijem će čelu biti Nenad Popović, lider SNP, koja ima troje poslanika na listi SNS.

(Danas)

KOMENTARI7 komentara

 1. simo says:

  ako srbima pase amerika neka pase ako pase rusija neka idu na izbore vucic radi srbi sute i svi na broju sem kosova i crne gore i srbske republike vlaa dobro radi

 2. Kulak says:

  Najbolji premijer Srbije po volji naroda bio bi Nenad Popović.

  • Sančo Pansa says:

   Milion posto!

 3. n.n says:

  dolazi veliko govno zvano medvedev kod malog govneta! Hahaha rusi su gotovi! Blizu im je kraj,putin ce uskoro biti bacen na koljena i ljetovace u Hagu gde ce zavrsiti kao i balkanski kasapin sloba! Hahaha gotovi su rusi,dolazi vrijeme kad cemo ih baciti na koljena i od rusije stvoriti moskovski pasaluk!

 4. Beli Orao says:

  Ko to tamo LAŽE ? Ništa od tog kao i dosad turčin Redžep ! šiptar Vučić!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *