ВУЛИН: „Плашим се за Србе у Хрватској“

ВУЛИН: „Плашим се за Србе у Хрватској“

9 јануара 2017
(foto: Youtube printscreen)

(foto: Youtube printscreen)

Министар Александар Вулин рекао је да се плаши за положај Срба у Хрватској, антифашиста, и свих који би подигли глас против усташких провокација.

Он је, на молбу да прокоментарише акцију такозване хрватске православне цркве у Загребу, подсетио да је у прошлом сазиву Сабора био покушај да се промени назив и врате име које је Сабор носио у време НДХ.

– После и пре тога разбијане су ћириличне табле у Вуковару, након тога се на јасеновачком стратишту постављају табле „За дом спремни“. У директном преносу ХРТ пева се Чавоглава, слуша се Томпсон, узвикује ‘За дом спремни’. Последње што је остало је да се формира Хрватска православна црква која је постојала само у време НДХ – истакао је Вулин у изјави новинарима.

Према његовим речима страшно је забрињавајуће што изостаје званична реакција, што хрватска влада и држава, Сабор, регуларне легитимне политичке странке ћуте и нико не говори да, када овако нешто урадите на највећи православни хришћански празник, говорите православним хришћанима и Србима да нема места у Хрватској за њих осим ако нису у оквиру неке квинслиншке измишљене цркве која је већ једном благосиљала покоље и покрштавање Срба.

– Бојим се за положај Срба у Хрватској, антифашиста, свих који ће подићи глас против оаквих провокација. Срби имају право на своју цркву, да их нико не протерује, да буду заштићени, и да се квислиншке организације осуђују – поручио је Вулин.

KOMENTARI2 коментара

  1. Kulak says:

    Trebao bi znati da je u današnjem svetu,ovakav kakav je,samo jako oružje dobra obrana.

  2. Robert Wronsky says:

    Najvece opasnost za hrvatske gradjane pravoslavne vjere su ovakvi srpski emisari koji se "boje" za njh i "stite ih" nagovarajuci ih na neposluh i nepostivanje hrvatske drzave, kao sto su ucinili i 91.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u