ВУЛИН: „Плашим се за Србе у Хрватској“

VULIN: „Plašim se za Srbe u Hrvatskoj“

9 januara 2017
(foto: Youtube printscreen)

(foto: Youtube printscreen)

Ministar Aleksandar Vulin rekao je da se plaši za položaj Srba u Hrvatskoj, antifašista, i svih koji bi podigli glas protiv ustaških provokacija.

On je, na molbu da prokomentariše akciju takozvane hrvatske pravoslavne crkve u Zagrebu, podsetio da je u prošlom sazivu Sabora bio pokušaj da se promeni naziv i vrate ime koje je Sabor nosio u vreme NDH.

– Posle i pre toga razbijane su ćirilične table u Vukovaru, nakon toga se na jasenovačkom stratištu postavljaju table „Za dom spremni“. U direktnom prenosu HRT peva se Čavoglava, sluša se Tompson, uzvikuje ‘Za dom spremni’. Poslednje što je ostalo je da se formira Hrvatska pravoslavna crkva koja je postojala samo u vreme NDH – istakao je Vulin u izjavi novinarima.

Prema njegovim rečima strašno je zabrinjavajuće što izostaje zvanična reakcija, što hrvatska vlada i država, Sabor, regularne legitimne političke stranke ćute i niko ne govori da, kada ovako nešto uradite na najveći pravoslavni hrišćanski praznik, govorite pravoslavnim hrišćanima i Srbima da nema mesta u Hrvatskoj za njih osim ako nisu u okviru neke kvinslinške izmišljene crkve koja je već jednom blagosiljala pokolje i pokrštavanje Srba.

– Bojim se za položaj Srba u Hrvatskoj, antifašista, svih koji će podići glas protiv oakvih provokacija. Srbi imaju pravo na svoju crkvu, da ih niko ne proteruje, da budu zaštićeni, i da se kvislinške organizacije osuđuju – poručio je Vulin.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kulak says:

    Trebao bi znati da je u današnjem svetu,ovakav kakav je,samo jako oružje dobra obrana.

  2. Robert Wronsky says:

    Najvece opasnost za hrvatske gradjane pravoslavne vjere su ovakvi srpski emisari koji se "boje" za njh i "stite ih" nagovarajuci ih na neposluh i nepostivanje hrvatske drzave, kao sto su ucinili i 91.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *