ЗАГУСТИЛО, ВУЧИЋ У ПРОБЛЕМУ – Русија и Путин траже да се испуни обећање! | ИНТЕРМАГАЗИН

ЗАГУСТИЛО, ВУЧИЋ У ПРОБЛЕМУ – Русија и Путин траже да се испуни обећање!

16 јуна 2016
(фото: Youtube printscreen)

(фото: Youtube printscreen)

Није лако ових дана многима патриотског опредељења који су били или остали огорчени противници напредњачке политике. Оне који су потписали тзв. Бриселски споразум, који су се сами бацили у анакондин загрљај ММФ, који су потписали споразуме са НАТО које ни једна претходна власт није, који су ишли на инаугурацију Томпсонове обожаватељке на Дан државности Србије, који су покуњено ишли у Сребреницу и још једном изложили, путем своје функције, Србију ходу кроз топлог зеца измишљене кривице – испоставило се да љуљају странци. Западни странци, прецизније. Нема других странаца који се тим пословима баве, посредно или непосредно.

И то су они исти странци који су и аминовали долазак напредњачко-социјалистичке коалиције на власт. Којима је обећана фактичка граница на административној линији са КиМ и фактичко препуштање тамошњих Срба „правном поретку“ нарко-терориста и великоалбанских нациста, безусловна приврженост ЕУ интеграцијама, наведени НАТО споразуми и препуштање главних преосталих привредних система у земљи.

Напред-социјалисти нису ни први ни последњи на свету којима је суђено да спознају на својој кожи пуно значење опаске да је једина опаснија ствар од тога да си западни непријатељ је да будеш западни пријатељ. Наравно, није реч о пријатељству, већ о зависности проистеклој из договора далеко од очију јавности и народне воље исказане на изборима. Фаустовског договора.

РЕАЛИСТИ И ИДЕАЛИСТИ

Врсте договора које пословично праве „прагматични“ српски политичари док су још у опозицији, да више не би били у опозицији. Од врсте који увек мисле да су „паметнији“ од свих других, јер, ето, успели су да издејствују ем власт и привилегије за себе и своје, ем да, како ће увек, неизоставно тврдити – и неку цркавицу за напаћену Србију и напаћени народ. Надајући се да ће после неког времена као што се профитерима заборавља порекло првог милиона, и њима бити заборављен тај „првобитни грех“, после чега ће успешно моћи себе да представљају не само као „мудре“ борце за националну ствар већ, кад загусти, односно кад неки рачуни дођу на наплату, и „жртве“ управо оних којима дугују своју позицију.

Има и многих реалиста по природи – и то оних који немају неку посебну личну корист у томе, који нису на позицијама (при) власти – који сматрају да „тако једино може“, који такав приступ називају „милошевским“ и јединим могућим у геополитичкој позицији каква је српска. Има их довољно да обезбеде редовне изборне победе онима који успешно себе на такав начин продају.

Онима који имају неке, бар по сопственом мишљењу, више стандарде, који су склонији Карађорђу или Његошу него Милошу Обреновићу, углавном преостаје да се редовно једу, презиру „реалисте“ или опортунисте на власти, да се разочаравају у народ, и/или да мирно чекају неминовне кризе које ће изнова пружити прилику за испољавање таквих особина, односно врлина. Углавном су у мањини. Или су колективно тврдоглави или бескомпромисни индивидуалисти и слободњаци, безнадежно распршени. Једни такве називају идеалистима, други екстремистима, трећи лудацима, четврти назадњацима, пети кочничарима… Многи их се помало плаше и избегавају их. Док не загусти. А увек на крају загусти.

Па изгледа да је загустило. Или је почело да се креће у том правцу. Односно, да је ђаво решио да дође по своје. Као што увек неизоставно долази. Као нпр. у фебруару-марту 2003. Можда још није дошло дотле, али личи помало на тај правац. Можда још није дошао по своје, али полако даје до знања да бар почиње да нагиње у том правцу.

Можда би то све деловало као игра, замајавање, да тренутно не добијамо позитивне сигнале из правца Москве и Пекинга. Наравно, те две прагматичне силе неће падати у еуфорију нити ће нудити тренутни спас – али јасно дају до знања да се Србији, баш овој садашњој Србији, нуде неке ствари које јој могу бити од користи. На државном нивоу. Па чак и после свих „уграђивања“ разних функционерских пијавица. И да су тренутно задовољне оним што им садашња/ будућа власт нуди и како се према њима поставља.

АКО ЈЕ ПАТКА ЈЕДИНА ТРЕНУТНА АЛТЕРНАТИВА…

Што не значи да то не би могло још (много) боље. Свакако би – али то нећемо чути од земаља-цивилизација са миленијумским дипломатским искуством. Бар не у огољеном облику. Било како било – добијамо позитивне сигнале од две моћне пријатељске државе. Паралелно са неким очигледним изливима незадовољства из правца залазећег сунца.

Ко год сматра да му је опредељење патриотскије, безинтересније од оног које држе перјанице садашње-будуће владајуће коалиције – не учествује у њеном постизборном рушењу, односно дестабилизацији. Не зато што можда не би хтео – и то из крајње оправданих разлога – него зато што не би имао с чим. То је скуп спорт. На Западу спонзора сигурно неће тражити – иначе постаје исти као и они које би да замени – а Исток му се неће нудити. Бар не садашњи Исток, прагматични Исток, који ће сарађивати са сваком влашћу тамо где је то могуће, а оставити сам народ да се избори са сопственим демонима, односно окупацијом у свим њеним могућим нијансама. Тај Исток ће радити на томе да стекне неке позиције путем прагматичне сарадње, да буде „конструктиван“, па тек онда да у том процесу постепено гради сопствене мреже. Тек кад буде успоставио нешто своје од вредности, биће евентуално спреман да се за то и отворено бори. Или бар да значајно помогне. И, наравно – у случају избијања општег метежа, односно рата. Чијем се позиву претходно презрени „идеалисти“ по правилу први одазивају.

Да ли то значи да треба у међувремену лећи на руду, пригрлити заставе „прагматизма“, одбацити идеале, убеђења, историјске лекције, заборавити претходна злодела? Наравно да не. Кад загусти, као што хоће и мора – само они који су остали утемељени, чисти, без огрешења о себе и свој народ и државу, имаће здраве оријентире и потенцијалну снагу да спасу што се може спасти и пониште или бар поправе неодрживо и штетно. До тада ће се такви сналазити како знају и умеју, и наставити да упозоравају на све што не ваља или може боље. Тако је кроз историју обично и бивало.

Ипак, после свега, држава припада и идеалистима. Који ће, јер то је јаче од њих, навијати да неким чудом избегнемо да поново платимо скупу цену за заблуде, лакомисленост, бахату игноранцију и слично. Бар колективно. Да после свега Вучић, како се нада Чепурин, одржи реч дату у Москви. Да Нови пут свиле оплемени и обогати и Србију. Звучи идеалистички… помало наивно… Али можда и не толико ако је патка једина тренутна алтернатива.

(Фонд стратешке културе, Александар Павић)

KOMENTARI59 коментара

 1. SRBIN says:

  Vucic cim je saznao da nemoze da putuje u Ameriku i Brisel , pao je u duboku depresiju. Iznenada u kabinetu leže na pod, pokriva se ćebetom i na sav glas plače! Najbliži saradnici ga teše, lekar šprica...Potresna scena, za jednog teško bolesnog čovek kao sto je Vucic.

  • padre says:

   Zato je brže bolje pristao da integriše u srpsko društvo onu dojicu iz Gvantanama, nebi li mu se ipak smilovali!

 2. SRBIN says:

  Vučić: Мој посао није да будем било чији потрчко, ..... Vučić je oduvek bio nečiji potrčko, samo su se gazde menjale, potrčko je bio kod šešeljuge, sada je potrčko kod zapadnih gazda.

 3. SRBIN says:

  selj i Vucic su Terazujski „RATNI KOMANDANTI“ Lažni četnici, lažni srbi, lažni pravoslavaci, lažni srpski patriote. AMERICKI trojanski KONjI, kukavičije jaje, podmetnuto Srbima. Seselj i Vucic su Hteli da Ratuju do Poslednjeg Srbina. Oni su sa gomilom dezertera branili rodnu grudu sa TERAZIJA. TERAZIJSKI KOMANDANTI su urlikali sa gomilom dezertera sa Terazija i junačili se po konferencijama za stampu u SIGURNOM BEOGRADU. Umesto da su otišli sa oružjem na neko od ratišta u Bosni, šetkali se po beogradskim ulicama. Arlaukali su Seselj i Vucic i njema slicni dezerteri sa Terazija i podstrekavali RAT do poslednjeg Srbina protiv poturica i u staša, dok su se oni u isto vreme pozicionirali u srpskoj političkoj sceni i bogatili. Gde su SESELJ I VUCICi i njema slični branili Srbe tamo Srba više nema. Jer da nije tako, oni bi ODMAH otišli da brani svoju Bosnu I Hercegovinu sa puškom u ruci.

  • Stanko says:

   Branili su Srbi i BiH i RSKrajinu, Branili i odbranili. Ali u Srbiji su postojale Struje BORBE ZA VLAST i RUŠENJE MILOŠEVIĆA, DOS, koji je za 30 miliona dolara prodao sve Srbe. Prodao Nas u Krajini, u BiH, Srbske zemlje, Uhapsio Miloševića i krenuo u pljačku Srbije. Sada kada su kupili LAŽNE RADIKALE, SNS ubijaju Srbski narod u Srbiji, a za Srbe van Srbije ni ne haju.

   • nik says:

    Plakace Srbi i sa ove i sa one strane Drine za Milosevicem , a prodali smo ga kao psa i vlast i narod su ucestvovali u toj izdaji,a evo docekasmo da ti koji su taada palili i rusili nasu Srbiju nase gradove polako ali digurno Srbiju svode na beogradski pasaluk. Zalosno ali istinito. Pozzzz komentar ti je ok samo sam se navezaonaa tebe.

    • Ajduk s says:

     Braco, jeste vi kokoske ili pravoslavci? Pa Milosevic je izdao Srbe gde god je stigao, ovo je samo nastavak njegove CIA karijere!

     • rzbrzotrz says:

      Gliste, pobratime, gliste. Kokoške se bar sećaju šta je juče bilo i mogu nečemu da se nauče. A ovi "Srbi" jok. Možeš danas da im radiš šta hoćeš, sutra im opet lepo pričaš, a oni za tobom

 4. SRBIN says:

  Mora da se sruši - FANTOMKA PREMIJER VUCIC ! on je uzrok svih problema.

 5. SRBIN says:

  Vucic je bolesno ambiciozni i sujetni, radikalni, provincijalni političar bez vizije, znanja, iskustva i moralnih načela, koji je bio idealan za konvertita, koji je tražio brzu političku afirmaciju za svoju pohlepnu želju da postane estradni mesija, vođa navijača, lider od papira, lažni reformator i da dokaže svojim gazdama da su dobar izbor napravili, da je samo on sposoban da odigra tu veliku istorijsku prevaru na najbolji mogući način i da, ucenama, obmanama, pretnjama, krađama, jednoumljem, medijskom kontrolom i spinovanjem primora opljačkani i osiromašeni srpski narod da glasa za njegovu izdaju države, nacije, morala i svih političkih načela. Plašljiv, plačljiv, mekušast, ponizan, licemeran i snishodljiv prema moćnijima i okrutan, surov, nemilosrdan i arogantan prema potčinjenima bio je, mora se to priznati, odličan izbor eksperata CIA, koji lobotomiraju i instalitaju svoje nacionalne političare da rade u interesu velikih sila.

 6. SRBIN says:

  Вучићу, купио си карту за Њујорк поведи Шешеља. Идите тамо, прошетај те се Бродвејом, поједите Биг Мак уз два литра Кока Коле и уживајте. НЕ ВРАЋАЈ ТЕ СЕ!!! КоБога вас молим...НЕ ВРАЋАЈ ТЕ СЕ!!!

  • jugoslavenski vojnik says:

   HHHHHHHHHHH. DOBAR ODGOVOR ZA VUCICA I SESELJA JA VERUJEM SAMO PONOVNI IZBORI TREBAJU U SRBIJI POD HITNO

 7. SRBIN says:

  Građani i političke partije su osudile vandalsko rušenje, usred noći, tražeći odgovornost. Odgovorio im je Vucic pretnjom da gledaju svoja posla, i da bi i on, da je bio pozvan, učestvovao u akciji rušenja bespravnih objekata, koji ruže Beograd!Dakle, reko Vucic, i kvit. Tako je bilo mnogo puta.Ovog puta, Vođa se preračunao.

 8. SRBIN says:

  Vucicu dani odbrojani , jer su strane gazde, resile da ga ubrzano puste niz vodu.

 9. SRBIN says:

  Kao sto vise puta rekoh, sada UJEDINJENI RADIKALI I NAPREDNJACI vode kampanju podrske Vucicu kvislingu koji je potpisao Briselsku predaju Kosmeta i NATO predaju ostatka Srbije. Njihovi placeni botovi ih u tome naravno podrzavaju. Ima li iznenadjenih - ne bi se reklo, "vuk dlaku menja...".

 10. SRBIN says:

  Вучићу су ЕУ и САД отказале посете због Савамале и зато што је главни „главни уредник“ у Србији

 11. SRBIN says:

  I dok veliča sopstvene istorijske poteze i najavljuje ulazak u Zlatni period, zahvaljujući izvrsnoj N 1 televiziji,Povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću i Zaštitniku građana Saši Jankoviću, na videlo izlaze mnoge istine, od kojih Vučiću ni Pink i Informer ne može da pomogne.

 12. SRBIN says:

  Od kada je osvojio vlast, Vučić je o državnom trošku porobio medije Za svoje slugeranjstvo, Ljiljana Smajlović mesečno dobija deset hiljada evra, Radomir Ratko Dmitrovića u Novostima zarađuje preko šest hiljada. Za te pare su i njihove usluge neponovljive. Veliča se premijer FANTOMKA sve njegove laži i podvale proglašavaju se podvizima, neustrašivim delima, svako rukovanje sa stranim državnikom je istorijski događaj za Srbiju…

 13. SRBIN says:

  U pretprošloj godini Vlada Srbije dala, iz budžeta TV Pinku 3,9 miliona evra kao podsticaj za ''izvoz Vučićevog kulta", TV B 92 oslobođena je plaćanja poreza u visini od tri miliona, a RTS će u ovoj godini inkasirati stotinu miliona evra koje će podeliti sa Vođom.

 14. SRBIN says:

  VUCIC nas zadužuje, vara, pljačka, izdaje i vodi na stratište, Vlada Srbije usmerena je na optuživanju novinara i urednika medija, koji rade na raskrinkavanju korupcionaskih afera njegovih kumova, familije i stranačkih, neškolovanih parazita, sa kupljenim diplomama, prevršila je svaku meru.

 15. SRBIN says:

  Aleksandar Vucic čini mnoga krivična dela, od kojih su najteža protiv ustavnog uređenja i bezbednosti. Plus zločinačko udruživanje, zloupotreba službenog položaja, organizovani kriminal.

 16. SRBIN says:

  Kada je došao na vlast sredinom 2012, dug je bio 14 milijardi evra, da bi ga za više od tri godine strahovlade i tiranije podigao na 25 milijardi evra, i to galopirajuće, svakog meseca raste. Kao zloćudni tumor.

 17. SRBIN says:

  VUCIC je opljačkao i izreketirao penzionere, lekare, medicinske sestre, prosvetare, i udomio svu stranačku bulumentu po svim državnim, opštinskim i javnim komunalnim preduzećima, nasilje, reket, nestručnost i nekompetentnost njegove družine postali su nepodnošljivi. Ali, kupljenim diplomama, nisu kupili i znanje, veštine i radnu etiku

 18. SRBIN says:

  Vođa od Beograda pravi Diznilend. Hoće da ga potopi Despotovim gradom i Beograd na vodi, kad pored reka, potkopa zemlju i uruši lagume i podzemne tunele, a prostor zatrpa betonom i čelikom. Niže delove će prekriti voda. Ličiće na Veneciju. Samo još gondole, i imaćemo potpuni ugođaj.

 19. SRBIN says:

  Željko Mitrović svojim nakaznim satanističkim emisijama regrutuje populaciju, Permanentnom promenom savesti, svesti, moralnih normi i hrišćanskih vrednosti.

 20. SRBIN says:

  Uplašen od svojih zločina, nerazumnih pljački i rasturanja države, prodajom Kosmeta, uzimanjem stotina miliona od kosovskih narkomafijaša, šizofreni Vučić uzima na sebe ulogu vrhovnog tužioca i vrhovnog sudije. On osuđuje i oslobađa. I vrši pomilovanje. A, pravda nije u njegovoj nadležnosti.

 21. SRBIN says:

  Već dva meseca se Vučićevi mediji igraju sa smrću manje poznate pevačice iz Borče. Nju je života lišio plaćeni ubica, po nalogu čoveka iz vrha Srpske napredne stranke, sa kojim je bila u vezi. Policija beogradska ipak nije toliko nesposobna da ne bi mogla da reši ovaj slučaj, pogotovu što su danas kamere ''ovde, tamo, gore'' i što se sve snimi.

 22. SRBIN says:

  Na najbrutalniji način Informer, Alo, Kurir hapse svakog dana nekog od članova porodice. To je za Vučićevu propagandu vreme razonode.

 23. SRBIN says:

  Mnoge smrti za Vučićevo vreme nisu rasvetljene. Počev od slučaja ''Kantrimen'' i montiranog procesa Marku Milićevu, do ubistava navijača Partizana i Zvezde, smrti posade vojnog helikoptera, zataškavanja broja nastradalih u majskim polavama pretprošle godine...

 24. SRBIN says:

  Građani Srbije nemaju uvid u zdravstveno stanje čoveka koji je sebi prigrabio apsolutnu vlast i koji upravlja i medijima i celokupnim životom ove države. umišljeni Vođa Vucic ima i dijagnozu koja se zove: Teatralni poremećaj ličnosti (na latinskom, Disordo personae histrionicus). Neke od karakteristika ovog oboljenja su egzibicionističko ponašanje, prekomerna osetljivost na kritike i neslaganje, korišćenje somatskih simptoma (ili bolesti) radi privlačenja pažnje, potreba da se bude u centru pažnje, niska tolerancija na frustracije ili odloženo zadovoljstvo, neprekidna promena emocionalnih stanja, donošenje ishitrenih odluka, okrivljivanje drugih za lične neuspehe i razočarenja, prevelika emotivnost i dramatičnost... U lekarskoj praksi je poznato da oni koji pate od ovakvog, po pravilu pate i od još neke mentalne bolesti: asocijalni, granični i narcisoidni poremećaj ličnosti, depresija, anksioznost, napadi panike, psihosomatska bolest...Uzgred, kažu da lekovi tu ne pomažu!

 25. SRBIN says:

  U posleponoćnoj akciji kombinovanog odreda komunalne policije i interventne jedinice Policijske uprave Beograda, koji su delovali sa fantomkama na glavi, napadnut je noćni čuvar jedne privatne agencije, savladan, vezan i mučen, a potom su teške mašine porušile objekte površine oko 1.000 kvadratnih metara. Građani su uzalud zvali policiju da interveniše, jer je akcijom rukovodio načelnik UP Beograda Veselin Milić u saradnji sa svojim pajtosom Nikolom Ristićem, načelnikom beogradske komunalne policije. Oni su na vezi bili sa menadžerom Beograda Goranom Vesićem, koji je za račun Vučića, naredio oslobađanje ''teritorije'' poklonjene ''neimaru'' iz Ujedinjenih arapskih emirata. Upućeni tvrde da iza ovog posla stoje pare porodice Vučić.Građani i političke partije su osudile vandalsko rušenje, usred noći, tražeći odgovornost. Odgovorio im je premijer u ostavci, pretnjom da gledaju svoja posla, i da bi i on, da je bio pozvan, učestvovao u akciji rušenja bespravnih objekata, koji ruže Beograd!

 26. SRBIN says:

  Zbog banditske i izdajničke politike Vlade Aleksandra Vučića, Srbija je postala najcrnja globalistička kolonija, u kojoj su suspendovana sva radnička prava osvojena još početkom prošlog veka. Vučić danas nudi srpsku radnu snagu kao belo roblje, hvali se njihovim sposobnostima i ističe njihovu spremnost da gladuju, rade besplatno i umiru na nogama, radeći za strane gazde. Od dolaska ovog diktatora na vlast, do današnjeg dana, broj stanovnika u Srbiji smanjio se za pola miliona, 30 odsto penzionera je umrlo zbog njegovih „reformi“, u prošloj godini…

 27. SRBIN says:

  Као што извршавају сваки налог који им долази од ЕУ, ММФ и Светске банке. Извршавање тих политичко-економских налога уништило је српску економију, привреду и индустрију. За четири године власти под Александром Вучићем повећан је број сиромашних за преко 450.000 хиљада људи! Јавни дуг је повећан за скоро 10 МИЛИЈАРДИ ЕВРА! Смањене су пензије и плате! Смањен је извоз! Пала је индустријска производња! Незапосленост је нарасла до неслућених размера и у појединим српским градовима већ је одавно прешла 50% Србијом је под влашћу Александра Вучића завладала ГЛАД! Александар Вучић и политичка мафија било да је реч о оној домаћој или страној а којој он служи од Србије су буквално направили ЗАПАДНУ АФРИКУ! Александар Вучић је донео најрестиктивнији и најгори Закон о раду у Европи који од радника у Србији буквално прави модерно робље! У доношењу тог Закона су му здушну подршку дали Ивица Дачић и Александар Вулин. Донели су и закон о присилној вакцинацији деце чиме су директно угрозили њихово здравље и будућност. Одгворни су за смрт десетина људи било да је реч о мајским поплава из 2014. године било да је реч о хеликоптерској несрећи у којој су животе изгубили најбољи синови Србије да би два Вучиећва идиота могли да себи приреде фото сесију. Заташкали су највећу еколошку катастрофу у историји Србије како би заштитили тајкуна Мирослава Богићевића. Изливањем јаловине и отпадних вода из рудника Столице код Крупња 2014. године, читава западна Србија је отрована тешким металима и отровима који ће нас и нашу децу тровати деценијама. Ни прстом нису мрднули да казне почионице одговорне за то тровање нити су две године прстом малим мрднули да заутаве истицање отровних м а теријала и тешким метала. Уништили су млекарску и сточарску производњу у Србији и тако српској пољопривреди ставили омчу на врат! Спремају продају пољопривредног земљишта странцима! Угасили су фабрику трактора! Под влашћу Александра Вучића, његових полтрона и сателита Србија наставља да се празни. Њу су у протекле четири године напустиле стотине доктора и хиљаде медицинског особља. Србију су наставиле да напуштају у десетине хиљада младих са тек стеченим дипломама.

 28. SRBIN says:

  ВУЧИЋ ТЕ ЛАЖЕ – док његова деца похађају приватне школе, твоје нема ни за месечну карту; – док теби скида од плате и пензије, страним банкама омогућава да одавде исисавају паре. А ти си у кредиту који никад нећеш отплатити; – док наводно доводи стране инвеститоре, у ствари страним капиталистима омогућава изношење профита и даје им 20.000 евра по радном месту на коме ћеш ти за 200 евра да црнчиш као стока и роб; – док су тајкуни и партијски криминалци на слободи, теби шаље извршитеље за неплаћену струју и комуналије; – док се наводно бори против корупције, његови људи по општинама и градовима пљачкају буџетске паре; – док је наводно буџет у суфициту, јавни дуг је већи за 7 милијарди евра; – док говори о култури, децу ти трује ружичастим ријалити програмима из којих искачу н аркомани, к урве и шљам;- док говори о штедњи, његови министри купују виле на Дедињу;- док наводно опоравља српску пољопривреду, продао је странцима хиљаде хектара обрадивог земљишта. Док наводно повећава српски сточни фонд, омогућио је дупло већи увоз стоке и меса; – док партијске шмизле и д упелисци добијају сталан посао у јавном сектору, твоје дете мора да иде преко границе; – док се склапају уговори за арапске џамије по Београду, теби потапају светињу у Ваљеву; – док се наводно бори за очување Космета, српска лична карта тамо више не важи; – док ти говори о војној неутралности, потписао је Споразум с НАТО пактом по коме НАТО војник може да ти сруши ограду, силује ћерку, у бије сина и да за то не одговара; – док је по ПИНК-у и у Информеру Србија најбогатија у региону, ти из јеловника мораш да избациш основне животне намирнице; – док ти говори о достојанству, од тебе купује глас за кило зејтина и две паштете, јер по њему толико вреди твоје достојанство… И још много је тих ДОК, док ти мислиш да ћеш за две године живети боље.

  • Gojko says:

   Hvala za komentar.Odavno kompletniju analizu nisam pročitao.Sve tačno i precizno opisano.Svaka čast

 29. SRBIN says:

  spoljni dug je danas 24,5 milijardi evra, i Vučićeva kamarila se sve više i nerazumnije zadužuje. Uništena je poljoprivreda, sela, putna mreža, železničke saobraćajnice, zdravstveni sistem je najgori na planeti, školstvo je razvaljeno, vojska satrvena…Više od 90 odsto penzionera prima penziju manju od 200 evra, 70 odsto zaposlenih ima manju mesečnu platu od 200 evra. Vlada najavljuje otpuštanje do kraja godine još najmanje 50 hiljada zaposlenih… Brojke su neumoljive, i govore da nam se crno piše.

 30. SRBIN says:

  Kako je nezaposlenost narasla na milion ljudi, oni koji traže posao i koji dolaze na posao i ne primaju plate Šta je sa 1,6 miliona ljudi koje treba prekvalifikovati da bi mogli da budu konkurentni na tržištu. Šta je sa 820.000 ljudi koji primaju platu od države? Koliko vremena treba premijeru da ovakvim tempom zapošljavanja uposli čitavu Srbiju? Kakav nam premijer treba. Treba nam premijer koji će moći da uposli 3,4 miliona ljudi i koji će za pet godina, pametnom ekonomskom politikom, da poveća BDP na 230 milijardi evra godišnje. Treba nam premijer koji neće gubiti vreme na demagoške parole i na spinovanje umorne i nezaposlene nacije. Imamo li takvog premijera, Sve VUCICEVE priče su dosadne i ne možemo više da ih slušamo.

 31. SRBIN says:

  Doci ce za Srbe bolji dani, ali tek kada se resimo svih domacih izdajnika, secikesa, kriminalaca, lopova, lazova, nadri-politicara, itd. koje treba izvesti pred narodni PREKI SUD i sve poamaniti do jednog posle demokratski odrzanog procesa.

 32. SRBIN says:

  Iza Vučića ostaju jame. Za njegovog mandata iskopana je duboka grobnica srpske privrede, ekonomije, školstva, zdravstva, kulture, pokopana je svaka nada da će u svom veku ova generacija građana Srbije živeti u pristojnoj i pravno uređenoj državi. Haos je na svakom koraku. Nasiljem, pljačkom, prevarama, kadrovskom nekompetencijom, kriminalom i drugim sredstvima

 33. SRBIN says:

  U temeljima Vučićeve vlasti leži prevara. Dok je proteklih nedelja u predizbornoj kampanji sa lopatom u ruci izigravao velikog „neimara“, polažući razne „kamene temeljce“ i „vremenske kapsule“ u sveže iskopane rupe, pažljiviji posmatrač mogao je da primeti kako na tim lažnim gradilištima i nepostojećim „investicijama“, nema nikoga. Ni radnika ni „investitora“. Samo par dežurnih udvorica i nekoliko članova njegove stranke, zaduženih da preuzmu lopatu kad se televizijske kamere ugase.

 34. SRBIN says:

  Вучић је глумац у позоришту британско америчких саветника који владају Србијом. Он нема никакву власт. Будући да полицијом управља Вотсон Аткинс било ко из СНС- а за издају запада може само да добије метак у стилу Зоран Ђинђић. Динкић и остали назови експерти су инсталирали систем који пљачка Србију у корист банкарске мафије.. Тај систем чувају и не дозвољавају да пљачку било ко омета специјално обучени људи. Вучић је у свему томе небитан лик. Задатак му је само да глуми и говори оно што му се нареди. У медијском мраку кога су у Србији завели британско амерички медијски режисери нема слободе говора ни српских медија. Чак и у таквом степену испирања мозга британско америчка колонијална власт није успела да на овим изборима добије више од 10 % гласова укупног становништва Србије (осталих око 5 -10% је покрала). СНС није странка већ фасада британско америчке колонијалне управе због чега је у овоме о чему се говори небитна. СНС је дакле фасада и као реални политички фактор не постоји. СНС су људи потпуно некомпетентни за места на којима су формално постављени јер државом уместо њих управљају људи који се од 2000 до данас не мењају и раде за интересе банкарске мафије и корпорација које пљачкају Србију.. Када се СНС фасада сувише упрља и постане бескорисна, британско амерички колонизатори ће је заменити новом фасадом коју увелико припремају. Тако се сада влада Србијом, а да ли ће геополитичка ситуација и стање у земљи дозволити да наведено тече уходаним током видећемо. .

 35. BESKUCNIK JUGOSLAVIJE says:

  izdajnike nece biti lako skloniti iz srbije sada je nama srbima kasno za sve .dok su se komsije naurozavali srbija se pokradala i fatala borce koji su ih stitili u foteljiu beogradu . i predavala HAGU .samo setise srbijo borca dragana kapetana a sad mucenika srbskog u ustaskim rukama de ce vam dusa dacicu tadicu vucicu seselju i kompletnoj vladi srbije bog vidi pa vrati...

 36. bejbi says:

  vucicu znamo da ti nije lako . ali nama je svedno svim, samo politicar nemoze da bude dobar prema onom koga je bijo i razorijo vucicu treba si pustiti na izborima ko pobedi a ti opet protiv sebe radis ima jaci i xzesci ljudi u srbiji koji bi se borili

 37. Мало логике says:

  Браво СРБИНЕ на ситном везу.

 38. japaja says:

  BRAVO majstore svaka ti se pozlatila,govnjivi bosanski srbi i crnogorci su doveli ovu moju kumanovsku,cersku,kolubarsku,kajmakcalansku itd Srbiju do dna.

 39. Ena says:

  Branko Dragaš, Srbine, ti li si? :)

 40. SRBIN says:

  ЗСО, према његовим речима, треба да води ка томе да се Срби на Косову боље организују како би, како је рекао, попустио утицај Београд на подручја на којима живи већинско српско становништво. ++++ Рекао му земљак ! http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=323&cl=06

 41. dejan says:

  Nema od Srbije nista to je prodana drzava unistena ljudima koje kupis za sendvic i 20 evra gde radnik i po 9 sati lomi kcimu za 280 pisljivi evra ne treba mu ni za to uopste raditi i po svim izgledima ce biti trajno siromasna kad resusrsno blago iscrpe sto hoce kojekavi svetski banditi u tzv multinaciponalnim kompanijmaa i kojekavim registriranim kompanijama sveta.T ko moze a mlad je najbolje bezite normalni srbi u australiju kanadu i norvesku najbolje gubiti tu zivot je trajno izgubljen

 42. giulio1970 says:

  Auuuu Vučiću nisi nikada dobio ovoliko komentara ,bolje se zavuci u mišju rupu ili beži u ameriku jer ti se kanda ne piše dobro, što se naroda tiče.Mislim da počinješ sa žetvom onog što si posejao!!!!!!

 43. loncar says:

  vucic se ufatijo u gvozda vucija dva lava laju oko njega oba opasna i gladna nije mu lako bog mu bija na pomoci

 44. SRBIN says:

  АКО СЕ ПИТАТЕ ЗАШТО СЕ НЕ ИСПАЉУЈУ ПРОТИВГРАДНЕ РАКЕТЕ, НЕ ПОПРАВЉАЈУ НАСИПИ, НЕ ЧИСТЕ КАНАЛИ Председник Скупштине Осигуравајућих кућа Србије је (за неверовати) Андреј Вучић!!! Што више непогода, више и осигураника. Требају ли додатна објашњења

 45. zloco says:

  "@srbin":PU,PU AL SMRDIS NA USTASU.HEBO TE VUCIC A TI NJEGA.

 46. boja says:

  vucicu poslusaj srbskog cara jer ve te emigraniti rastrgati na tarazijama putine kus u evropu tamo se boj bije kud vodis ispacene srbe u boj i ropstvo pustaj legiju iz zatvora a stavljaj tamo cedu i canka tadica i seselja spasavaj srbiju od ropstva

 47. DUSKO says:

  PUSTITE VUCICA I OVU VLAST; OVDE JE PITANJE BUDUCNOSTI OPSTANKA SRPSKOG NARODA ! SRPSKI NAROD AKO BIRA IZMEDJU PROSLOSTI ISTROSENE I SVE GORE ZAPADNE CIVILIZACIJE (EU I NATO); KOJA JE ISTROSENA I NEMA NISTA NOVO DA PONUDI I BUDUCNOSTI EVROAZISKE UNIJE (RUSIJA I KINA); TREBALO BI DA SE OKRENE KA BUDUCNOSTI ZBOG BUDUCIH GENERACIJA !!!

 48. sergedzija says:

  vucic je naj veci borac od kako su srbi postalivucic je stao izmedu dve sile u svetu izmedu istoka i zapada rusije i amerike vucic sve prima u srbiju nato je u srcu srbije putin u pazaru i nisu emigranti u bujenovcu i presovskoj dolini zivijo vuce vuk mandusicu

 49. ZDRAV says:

  Koliko bolesnih ljudi ima ovde, pa to je za ne verovati! Toliko su bolesni, da je za njih Vučić, zdrav ko' dren.

 50. Lune says:

  Hm,hmm...po,Nikoli Tesli..ovi,komentari,sa toliko mrznje,pretvorene u energiju,mogle bi daosvetljavaju Beograd sas Beogradom na vodi, i marine,sa Vucicevim dzunkama ko u Veneciji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u