ЗАХУКТАВА СЕ СУКОБ: Парламент Ирана прогласио Пентагон терористичком организацијом

ZAHUKTAVA SE SUKOB: Parlament Irana proglasio Pentagon terorističkom organizacijom

7 januara 2020

Medžlis (parlament) Irana usvojio je zakon kojim je Pentagon proglašen za terorističku organizaciju, javlja agencija „Fars“.

Kako se navodi u zakonu, među teroriste su uvršteni „svi članovi Pentagona, službe i organizacije povezane s njim, kao i rukovodioci koji su umešani u pogibiju Kasema Sulejmanija“.Nešto ranije, SAD su odbile da izdaju vizu šefu iranske diplomatije Muhamedu Džavadu Zarifu, koji je nameravao da doputuje na sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koja se održava u četvrtak, javio je Rojters, pozivajući se na neimenovanog američkog činovnika.

Komandant elitne iranske jedinice „Kuds“ pri Korpusu čuvara islamske revolucije general Kasem Sulejmani poginuo je prilikom napada na aerodrom u Bagdadu.

Iranski general ubijen je tokom napada američkih helikoptera na irački aerodrom, a pored njega stradalo je još petoro pripadnika šiitskog pokreta Hašd el Šabi.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pera says:

    Krajnje je vreme da se cionisticka organizacija UN premesti u svajcarsku, SRbiju, Rusiju ili Kinu ! Ovakva sadasnja je izgubila svaki kredibilitet !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *