ZAPADNA ANALIZA: Putin neće odustati od Ukrajine

ZAPADNA ANALIZA: Putin neće odustati od Ukrajine

29 jula 2014

data Putin 773Kako se ističe u današnjoj „AP“ analizi, moglo bi se reći da će se predsednik Putin braniti nakon silnih optužbi na račun pada malezijskog aviona. On čak ostaje pri politici da je ukrajinska vojska agresor.

On je indirektno dozvolio ruskim medijima da propagiraju stav da je ukrajinska vojska, uz umešanost Amerike, kriva za rušenje aviona.

On je samo par sati posle nesreće izjavio da se ona ne bi ni dogodila da ukrajinska vojska nije nastavila sa vojnim akcijama protiv pobunjenika, kao i da Ukrajina snosi direktnu odgovornost jer se nesreća dogodila na njihovoj teritoriji.

Putin posle 4 meseca još uvek tvrdi da napad na sopstvene sunarodnike nije opravdan i da pobunjenici samo brane svoju teritoriju.

On tvrdi da ukrajinska vlada predstavlja marionete koje kontroliše Zapad i da je, bez obzira na promenu vlasti, moć ponovo u rukama onih koji su finansirali ovaj ustanak.

Agresivno ističući da je nestabilnost u Ukrajini samo uvod u ono što Zapad čini slabijim zemljama, Putin skreće pažnju sa rušenja aviona i izražava zabrinutost zbog sveopšteg napada na Rusiju.

Ne samo što se pojačavaju sankcije sa svih strana prema Rusiji, već dolazi i do unutrašnjih konflikata u samoj državi.

Na ovaj način, Rusija postaje u velikoj meri ograničena od strane Zapada, ali stručnjaci i dalje smatraju da je Putin tvrd orah.

Iako ima mnogih koji se nadaju da će sankcije i ograničenja da nateraju predsednika Rusije da se povuče, verovatno će biti razočarani u skorijoj budućnosti.

(Web-tribune.com)

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Prvo da pomlati ruske liberale-oligarhe, a onda će jedinstvana Rusija da pokaže zube. Mogli bi uskoro da padnu mnogi državnici na zapadu.

  2. Spasoje says:

    Tako je Za Srbiju.Kada Putin ocjeni situaciju u svojoj zemlji,evo sada poslije mitinga u Moskvi koji će se održati sutra,pa zatim procijeni u svijetu,kao što je bilo i sa Krimom,onda će on krenuti u sve opšti politički rat.Zato će na zapadu letiti nekome perje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *