ZAPADNO-FAŠISTIČKA PROPAGANDA KIJEVA: Stalno objavljuju o uspesima, a zapravo imaju velike ljudske gubitke

ZAPADNO-FAŠISTIČKA PROPAGANDA KIJEVA: Stalno objavljuju o uspesima, a zapravo imaju velike ljudske gubitke

19 avgusta 2014

ilovaj_nvr_v_123Propagandisti kijevske hunte svako jutro objavljuju o nekim novim uspesima koji se potom, tokom dana, po pravilo istope.

Portparol ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, Andrej Lisjenko, „raportovao” je da su snage hunte preuzele kontrolu nad delom Luganska (juče je objavljivao da su stigle i do centra glavnog grada LNR) i da su potpuno blokirale Ilovajsk i Alčevsk.

Lisjenko je istovremeno saopštio i da su ukrajinske snage u ofanzivi na više frontova i da se „utvrđuju” u prigradskim naseljim Donjecka, Luganska, Gorlovke i Pervomajska, a da nastoje da se učvrste na uzvišenjima oko strateški važnog brda Saur-Mogila.

U isto vreme je funkcioner ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova Anton Gerašćenko tvrdio da su „ukri” već zauzeli pola Ilovajska. Međutim, već dve nedelje „tupe zube” na tom gradu koji se nalazi 35 kilometara istočno od Donjecka, iako su ga pretvorili u ruine.

Ministar policije u vladi kijevske hunte, Arsen Avakov, upravo je objavio da je u borbama za Ilovajsk ranjen njegov miljenik – komandik bataljona nacionalne garde „Donbas” Semjon Semjončenko.

Ovaj bataljon su zajedničkim snagama organizovali lider neonacističkog Desnog sektora Dmitrij Jaroš i ukrajinska policija.

Ilovajsk je, inače, izuzetno važan jer se iz njega kontroliše „put života” koji Lugansk spaja sa Rusijom.

Isti značaj ima i varošica Novosvetlovka koju drži oko 400 pripadnika ukrajinske nacionalne garde (među kojima ima i crnaca),a napada je odred Armije Luganske Republike koji je danas počeo da koristi i višecevni raketni bacać „Grad”.

Opkoljeni Ukrajinci su odmah izgubili šest tenkova i lišeni su mogućnosti da izađu iz obruča. Hunta im je u pomoć poslala deo bataljona „Dnjepar”.

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *