ЗАШТО ЈЕ ЗАБРИНУТА АНГЕЛА МЕРКЕЛ?

ЗАШТО ЈЕ ЗАБРИНУТА АНГЕЛА МЕРКЕЛ?

22 новембра 2020

Немачка канцеларка Ангела Меркел изразила је данас забринутост због спорости разговора о приступу вакцини против коронавируса најсиромашнијим земљама.

Kанцеларка је на крају дводневног онлајн самита лидера Групе 20 индустријски најразвијенијих земаља света и земаља у развоју – Г20 рекла да је забринута јер још није ништа одлучено о расподели вакцина за најсиромашније.Према њеним речима, Европска унија, САД и друге богате земље су већ склопиле уговоре са фармацеутским компанијама о снабдевању вакцинама.

Лидери Г20 обећали су данас на крају самита да ће учинити све како би обезбедили „једнак“ приступ вакцини против корона вируса.

Међутим, у буџету Глобалне алијансе за вакцине и имунизацију (Гави) која управља програмом Kовакс (Цоваx) Светске здравствене организације (СЗО) о расподели будуће вакцине против корона вируса, недостаје још 3,8 милијарди евра.

Немачка је већ обећала 500 милиона евра за програм Kовакс.

„Најважније је да Kовакс почне преговоре са произвођачима вакцина користец́и новац који је већ прикупио“, рекла је Ангела Меркел.

Лидери Г20 су на крају самита у организацији Саудијске Арабије навели да „у потпуности подржавају“ механизме које је успоставила СЗО у борби против епидемије корона вируса, а која подразумева да вакцина не буде само приступачна најбогатијим земљама.

KOMENTARI4 коментара

 1. Риста says:

  Па пожурите мало. Нормално да је миледи забринута јер ће људима ускоро постати јасно да нико не умире од короне и биће мало теже. Али ни то није добро. Ако су коронисти оманули зато што нису хтели да убијају, можда се предомисле и стварно пошаљу неки агенс да убија. Вакцина мора проћи и мора бити купљена и морамо је примити иначе ће нас почети убијати. Можда боље да мало помремо од вакцина и да им платимо него да нам пошаљу правог убицу. А како су се залетели, оће бре. Нису они докрштени. То је најоптималније решење обзиром на чопорску НЕ реакцију народа света. Само ме плаши да ће они поновити експерименат мало жешће, охрабрени својим садашњим успехом и ћутањем оваца. И овнова предводника који су и увели народе у торове.

  • test01 says:

   naravno Risto da hoce, ima da izdaju novu verziju virusa svake godine ko Microsoft Windows (isti vlasnik)! Evo hitlerova kcerka neki dan poslala svoje gestapovce da uhapse doktora koji je na youtube pricao o laznoj pandemiji. Kamere mu bile upaljene kada su mu uletili us tan - kad da hapse teroristu. Imali su neke gace na facama... bilo bi smesno da nije tuzno. FASIZAM !!!

 2. Ramonda Serbika says:

  Шта да радимо Ми који живимо у држави са најввећим привредним растом у јевропи - да је тешимо да јој се од претеране забринутости не слоши па не дај Боже .....или да јавно обећамо помоћ свима којима треба,јер то за нас није никакав издатак.

 3. Nine says:

  Kako bre u ovoj Grupi 20 industrijski najrazvijenijih zemalja sveta nema Srbije, kad po pričama velikog vođe Srbija ima najveći rast u Evropi (verovatno po štimeru ne samo ekonomskih pokazatelja Miladinu Kovačeviću, koji obavlja nekoliko funkcija za mesečnu platu od oko pola miliona dinara)? Kako to kad se naš dinar po izjavi AV i guvernerke Jorgovanke Tabaković (sa platom od 650.000 dinara) nalazi na drugom mestu najjačih valuta na svetu? Samo bar onima koji znaju koristiti internet ne mogu prodavati rog za sveću, jer se na listi 80 država sveta sa najjačim valutama nigde ne nalazi Srbija, a dinar je druga najjača valuta na svetu u Bahreinu, a u Kuvajtu prva. Toliko nam je valuta jaka da se na listi nalazi i hrvatska kuna, ali našeg dinarčića nema nigde, osim po koji u sve praznijim džepovima građana Srbije, koji će od Nove godine biti u obavezi da plaćaju porez na šupe, bunare, cisterne, ambare, svinjce, podrume, bazene, čak i za nadstrešnice koje pokrivaju površinu veću od deset kvadrata. Poljskih toaleta se nisu setili pa će verovatno morati vršiti dopune Zakona o porezu na imovinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u