Зашто нас пецка језик кад једемо ананас?

Zašto nas pecka jezik kad jedemo ananas?

25 aprila 2017

On je izuzetno sladak, sočan i čest sastojak voćnih salata. Svi znamo da je ananas obavezna namirnica prilikom detoksikacije i mršavljenja, a odličan je i kao prirodni a jedina mana mu je što pecka jezik i nepce kad ga jedemo.

Ananas je jedina namirnica koja sadrži bromelain, a njegova uloga u organizmu je da razgrađuje proteine na manje delove koje telo brže može da iskoristi kao izvor energije, a upravo ona izazvia peckanje na jeziku.

Zbog toga je ananas saveznik vitke linije. Bromelain se smatra vrlo efikasnim razređivačem krvi, kao i supstancom koja se odlikuje svojstvima pomoću kojih se sprečavaju upale.

Bromelaina najviše ima u jezgru (stabljici) ananasa. Zato kad oljuštite ananas, pažljivo isecite tvrdi deo u sredini, pa će osećaj peckanja biti zanemarljiv.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *