ЗАСТРАШУЈУЋА ПОРУКА ИРАНА свима који крену у напад

ZASTRAŠUJUĆA PORUKA IRANA svima koji krenu u napad

22 septembra 2019

PREDSEDNIK SAD Donald Tramp odobrio je razmeštanje američkih snaga u Saudijskoj Arabiji i UAE, posle napada na saudijska naftna postrojenja. Kako prenosi Rojters, svrha razmeštanja američkih trupa je odbrambenog karaktera i one će se pre svega koncentrisati na vazdušnu odbranu i odbranu od raketnih napada, saopštio je Pentagon.

Za napade dronovima na saudijska naftna postrojenja 14. septembra odgovornost je preuzela pobunjenička grupa Huti u Jemenu, dok SAD za te napade uporno optužuju Iran.Komandant Iranske revolucionarne garde Hosein Salami upozorio je da će svaka zemlja koja napadne Iran postati „glavno bojište“ sukoba.

– Svi koji žele da njihova zemlja postane glavno bojište, neka krenu – rekao je general na konferenciji za novinare u Teheranu.

On je dodao da Teheran nikad neće dozvoliti da se rat zadesi na teritoriji Irana.

Šef Pentagona Mark Esper izjavio je da SAD šalju pojačanje u region Zaliva posle napada na saudijska naftna postrojenja koje pripisuju Iranu. SAD šalju pojačanje na zahtev Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Odluka SAD da pošalju dodatni kontingent na Bliski istok povećaće napetost i rizike eskalacije konflikata u regionu, rekao je Sputnjiku predsednik komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Konstantin Kosačov.

Rafinerija „Armako“ otvara sve ventile

– Naravno, to što SAD smatraju faktorom stabilnosti – jačanje svog vojnog prisustva daleko od granica Amerike – u stvarnosti predstavlja faktor napetosti i rasta rizika od eskalacije konflikata i nepredvidljivih scenarija. O tome treba da razmisle lokalni igrači – Saudijska Arabija i druge države regiona – rekao je Kosačov.

SAD JAČI

IZVRŠNI direktor „Aramka“ Amin Naser poručio je zaposlenima da je ta saudijska naftna kompanija izašla iz nedavnih napada „jača nego ikada“, ističući da će puna proizvodnja nafte biti nastavljena do kraja meseca.

– Požari koji su izazvani s ciljem da unište „Aramko“ imaju za posledicu nešto što napadači nisu planirali – podstakli su nas 70.000 da se okupimo u misiji da se vratimo brzo i samouvereno i izašli smo iz tog događaja jači nego ikada – naveo je Naser u poruci povodom nacionalnog praznika Saudijske Arabije.

(Novosti)

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Vuckove prijatelje Saudijce, a izraelske slugeranje, treba unistiti sto pre. Iranci ce im ocitati lekciju.

 2. Milan says:

  Oružane snage Irana na paradi povodom godišnjice iransko-iračkog rata (1980-1988) predstavile su balističku raketu „Horemšehr“ sa novom bojevom glavom. Raketa „Horemšehr“ može da pogađa ciljeve na rastojanju od 2.000 kilometara, a može da nosi bojeve glave, težine do 1.800 kilograma. Pokazali su novu bojevu glavu za raketu koja je dobila ime „Horemšehr 2“. Osim toga na paradi su predstavljeni savremeni modeli iranske vojne tehnike, uključujući samohodno artiljerijsko oružje „Hael“ i protivvazdušni raketni sistem „Bavar 373“.

 3. Istina says:

  Dokaz da naftni lobi polako tone u zaborav i da će Amerika iskoristiti lažne saveznike za iskorištavanje tih arabskih država za naftni interes koji USA nikako neće propustiti. Iran je svestan svoj bogatstva a to znaju i ostali zato hoće da ugroze bezbednost Irana. Kina i Rusija su pouzdani partneri Irana i neće dozvoliti ponižavanje Irana koji je Saudska Arabija lažno obtužila. S-300 koji Iran poseduje može da spasi od napada u slučaju većeg napada nije izključeno da Iran upotrebi svoje nuklearno naoružanje. Izrael i Saudska Arabija nisu svestne koliko mogu da ugroze svoj narod lažnim vestima o napadu a i pretnjama Iranu. Sa Iranom se nije dobro igrati posebno ne kada su u vojnoj koaliciji sa Kinezima i Rusima

 4. Pravda says:

  Taj pozar je I bio samo pozar, I to podmetnut od strane krizara.

 5. Otpor idijotizmu says:

  Ovi glupi ameri pre ili kasnije dirnuce u osinje gnezdo i ode sve u p.m. Pa krajem devedesetih su se akali sa nama jadnima sedamdeset dana i to u idealnim uslovima protiv slabog neprijatelja sa svim svojim saveznicima na maloj teritoriji okruzenoj nato clanicama. Ubice ovi iranci boga i u njima i u saudijcima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *