ЗБОГ ДУГА ОД 2.200 ЕВРА, јавни извршитељи ОТЕЛИ МУ СТАН ОД 80.000 ЕВРА!

ZBOG DUGA OD 2.200 EVRA, javni izvršitelji OTELI MU STAN OD 80.000 EVRA!

15 decembra 2018

Beograđanin Boro Polić (70) zbog duga od 2.200 evra ostao je bez porodičnog stana od 55 kvadrata i sada se sa suprugom i decom već godinama snalazi za smeštaj! Njemu su izvršitelji oduzeli stan na Novom Beogradu i procenili ga na 80.000 evra, ali su ga prodali za samo 36.000 evra.

Sebi su uzeli 8.000 evra, dakle skoro četiri puta više od osnovnog duga, a Poliću su vratili 28.000! Ovaj nesrećni čovek kaže da mu je život uništen, ali da nije odustao od pravde, već je svoj slučaj doveo već do Ustavnog suda!Ekspresna plenidba

Prema Polićevim rečima, njegova golgota počela je 2013. godine, kada je od poznanika pozajmio 4.800 evra.

– Taj dug sam redovno otplaćivao, ali sam zapao u finansijske probleme i jedno vreme kasnio sa otplatom, pa mi je ostalo još 2.200 evra duga. Vrlo brzo sam saznao da je poverilac angažovao advokata zbog mog kašnjenja u otplati, ali sam se nadao da ćemo se nekako dogovoriti, jer sam za taj dug dao i menicu. Međutim, slučaj je ekspresno završio na sudu, presuda je doneta veoma brzo, a naplata duga poverena je izvršiteljima. Ne znam kako, ali oni su izdejstvovali da mi se odmah oduzme stan, bez popisa pokretne imovine, bez provere mojih primanja, bez ljudskosti i milosti… – kaže očajni Polić i dodaje da se prilikom prodaje stana suočio sa još većom nepravdom:

– Porodični stan od 55 kvadrata na Novom Beogradu, u kojem sam živeo sa suprugom i decom, procenili su na 80.000 evra. Međutim, prodali su ga zaista budzašto, za samo 36.000 evra, što je ispod svake cene. Od te sume, sebi su uzeli 8.000 evra, dakle, skoro četiri puta više od osnovnog duga. Ne znam samo koji to troškovi toliko koštaju i kolike kamate moraju da budu da bi dug toliko narastao… Meni su vratili 28.000 evra, ali to mi je slaba uteha, jer sam ostao bez krova nad glavom.

Traži pravdu

Polić kaže da je u trenutku izgubio sve što je u životu stekao, ali da ne odustaje od traženja pravde.

– Imao sam lep, dobro opremljen stan, za koji sam radio ceo život. Izgubio sam ga zbog 2.200 evra! Zar je to pravda? Shvatam ja da dug mora da se vrati, ali zašto ovako? Osim toga, siguran sam da bih našao načina da vratim te pare. Ovako, život mi je uništen, sa suprugom i decom se potucam po kirijama, snalazim se nekako, ali neću dozvoliti da sve ostane na ovome. Žalio sam se na odluku, slučaj je prošao sve instance i sada se nalazi na Ustavnom sudu. Očekujemo da nam stan ili bude vraćen ili da nas obeštete u punoj vrednosti nekretnine. Pa, ljudi, opljačkali su nas na pravdi Boga – zaključuje Boro Polić.

KOMENTARI7 komentara

 1. danka says:

  sud u STRAZBURU, NE ODUSTAJTE OD BORBE!!! TO SU PRAVI KRIMINALCI, RAZULARENA BANDA, MOŽDA ĆE I NJIMA NEKA BABA COKA PRESUDITI KAO ONOM DIVNJAKU INVESTITORU????

 2. Posmatrac says:

  To je taj liberalni kapitalizam, empatija ravna nuli.

 3. Ludaci su napravili ludnicu says:

  Ići će to tako sve dok nekoliko puta ti tzv izvršitelji-pljačkaši ne dobiju budak za vrat, pa makar bilo:"Rašta Novak ode u hajduke?"

 4. trikornjanin says:

  Resenje je vrlo prosto, samo je potrebno da na resenju stoji puno ime i prezime potpisnika resenja i njegova funkcija jer inace taj papir nije punovazan. Posle je sve lako... i vise niko nece smeti da potpise takvo resenje. Kolko se secam po ranijim zakonima ako nemas pare da nesto nadoknadis ides u zatvor. Ali poenta je sta je sa mafijasima, zasto se i prema njima ne primenju zakoni.

 5. PRVA LINIJA says:

  IMATE IZBOR... SVOJIM ZIVOTIMA BRANITE SVOJU IMOVINU... KAO STO SE DRZAVA BRANI OD AGRESIJE SPOLJA TAKO SE I LICNA IMOVINA BRANI OD IZVRSITELJA I PLJACKE... AKO DRZAVA NIJE U STANJU ILI NECE DA ZASTITI SVOJE GRADJANE I POSTUJE USTAV RS ONDA TO RADIMO MI, GRADJANI SRBIJE... KAD DRZAVA POCNE DA MALTRETIRA I PLJACKA, PONIZAVA I ,,UBIJA" SOPSTVENI NAROD VREME JE DA JOJ SE SUPROTSTAVIMO... SVOJIM ZIVOTIMA DA BRANIMO SVOJE DO ZADNJEG KAO NEKAD PROTIV NEMACA JER SLEDECE JE DA NAS STRELJAJU ZBOG DUGA I RASPRODAJU NASU IMOVINU... KAD IZVRSITELJI POCNU DA ,,PLACAJU" SVOJE POSTUPANJE I PLJACKU POD ZASTITOM DRZAVE, RAZMISLICE... DOBRO CE RAZMISLITI DA LI DUG OD 2200 EVRA VREDI NECIJEG ZIVOTA...

 6. petrovgrad says:

  Zapad je nametnuo, a naši rado prihvatili takvo rešenje. Nije bitno koja vlast je uvela, bitno je da nijedna naredna vlast neće da menja tako nešto. Evo banalnog primera Šešelj je uveo porez na oružje, svi su govorili da je to radikalski porez. Prošlo je preko 20 godina, samo uvećavaju iznos. Niko ga ne ukida od Đinđića preko Tadića do Nikolića i Vučića. Tako je i sa Javnim izvršiteljima i Javnim beležnicima.Njihovi rpihodi na godišnjem novou prelaze nekoliko miliona evra. Neka zakonska rešenja jesu produkt zapada, ali su daleko drastičnija u primeni u Srbiji. Braćo Srbi to nam je kazna da se opametimo, jer većina smo protiv zapada. Zakoni su da se disciplinuje narod. Na zapadu svi troškoviizvršenja nesmeju da prelaze 5 posto od visine duga. U Srbiji dug za dnevnu parking kartu od 300 dinara do krajne naplate prelazi sa tužbama, izvršiteljima i preko 25.000 dinar. To je barem poznato svima.Zato draga bračo pamet u glavu i vodite računa da vam se ne nakače pijavice pa da vam posisaju krv.

 7. Maksa says:

  Kada neki privatni kamatar na osnovu duga od 2200 eur, izvuce 8000, kada ga prijvais on ide u zatvor. A izvrsioc ocigledno sve to moze legalno da uradi. Ma bre motka u ruke, nisa drugo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *