Zbog Šešelja blokirali saobraćaj u centru Novog Sada

Zbog Šešelja blokirali saobraćaj u centru Novog Sada

24 februara 2014

zaseselja114Članovi i simpatizeri Srpske radikalne stranke blokirali su danas saobraćaj u centru Novog Sada, izražavajući na taj način protest, jer se njihov lider Vojislav Šešelj već 11 godina nalazi u pritvoru Haškog tribunala.

„Blokirali smo saobraćaj na 11 minuta da bi Novosađane, ali i celu Srbiju podsetili da je danas tačno 11 godina od utamničenja Šešelja u pritvoru Haškog tribunala“, rekao je novinarima predsednik Gradskog odbora SRS-a Novog Sada Đurađ Jakšić.

On je pozvao „svu slobodoljubivu javnost Srbije, Evrope i sveta da im se pridruže u protestu kako bi Šešelj što pre izašao iz haškog kazamata“.

Jakšić kaže da Šešeljeva „beskompromisna borba pred Haškim tribunalom neodoljivo podseća na onu koju je svojevremeno vodio Nelson Mendela“.

„Kao što je Mendela bio beskompromisni borac protiv porobljavanja naroda Južne Afrike, tako se i Šešelj u Hagu danas bori protiv porobljavanja Srbije i srpskog naroda. Šešelj je trenutno najpoznatiji politički zatvorenik koji ljudima širom sveta otvara oči kada je u pitanju razobličavanje pošasti zvane globalni svetski poredak“, smatra Jakšić.

Pre nego što su blokirali raskrsnicu kod Futoške pijace, radikali su organizovali protestnu vožnju „plavi karavan“ centralnim gradskim ulicama u kojoj su učestvovala vozila sa stranačkim zastavama.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *