ЗБОГ ВЕЛИКОГ БРОЈА НЕЖЕЉЕНИХ РЕАКЦИЈА: Калифорнија тражи уклањање „Модерниних“ вакцина

ЗБОГ ВЕЛИКОГ БРОЈА НЕЖЕЉЕНИХ РЕАКЦИЈА: Калифорнија тражи уклањање „Модерниних“ вакцина

18 јануара 2021

Сумња се да дозе „Модернине“ вакцине серије 041Л20А изазивају „већи број нежељених реакција од уобичајеног“ и зато би их требало уклонити из употребе пре окончања испитивања, саопштило је калифорнијско Одељење за јавно здравље.

Изгледа да су поменути инциденти откривени у једној клиници која је, наводно, била затворена неколико сати након што су пријављене нежељене реакције. Серију од укупно 330.000 доза добило је 287 добављачима широм Калифорније и ово је први пут да је забележена алергијска реакција, рекла је др Ерика С. Пан, државни епидемиолог Калифорније.„Модерна“, Центри за контролу и превенцију болести и Америчка администрација за храну и лекове тренутно испитују серију вакцина након што је десетак људи претрпело „могућу тешку алергијску реакцију“.

​Акутна алергијска реакција претходно је пријављена у Бостону, у децембру, након што је лекар примио вакцину „Модерне“. Истовремено, америчке медицинске власти истражују и неколико случајева озбиљних реакција на „Фајзер-Бионтекову“ вакцину против корона вируса.

Калифорнија је најтеже погођена америчка држава, са око три милиона заражених (од тога милион у Лос Анђелесу) и више од 33.000 смртних случајева, према подацима Универзитета Џон Хопкинс.

KOMENTARI2 коментара

  1. I Love Jesus says:

    Pravo pitanje i jeste koliko su to zaista neželjene reakcije, moguće da su upravo takve i željene ali da za sada još nisu ubile mnogo ljudi, valjda imaju zakasnelo dejstvo? Bili želi smanjenje ljudstva i time bi da spase ekologiju na zemlji jer želi i Nobelovu nagradu za ekologiju. Al Gor je već dobio upravo takvu nagradu, pa zašto ne bi nastavio i Bili na tim temeljima? Humano je i filantropski prema jednom manjem broju ljudi i prema samoj planeti. Međutim Tvorac ove planete ima sasvim druge planove i pokazao ih je u Hristu, našem Gospodu i Spasitelju.

  2. Косовац says:

    Руска, Кинеска, Оксфордска, Модерна, ТРТ, МРТ, трт-мрт вакцина. Благо нама, Можемо да бирамо ко ће да нас шприца. Али нема смисла да се плашимо да су те вакцине нека подметачина. Видите ваљда да се и наши председници Вакцинишу пред камерама. Па нису ваљда они луди. Знамо, нису луди. Они су паметни. Она наша Српска Председница се шприцала и ни да трепне. И њу су убедили. Значи, молим, немојте да се гурате, сви ћете доћи на ред. Стрпите се мало. Нису још стигле.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u