ZLOČINCI SE RADUJU: Tači kaže da je danas dan velike pobede tzv. Kosova

ZLOČINCI SE RADUJU: Tači kaže da je danas dan velike pobede tzv. Kosova

24 marta 2014

Hasim-Taci-001Kosovski premijer Hašim Tači izjavio, povodom 15 godina od napada NATO na SRJ, da je za Kosovo i građane Kosova to „dan početka velike pobede“.

„Danas je veliki dan za Republiku Kosovo, za gradjane Kosova, za sve Albance. To je dan početka bombardovanja NATO protiv Srbije, nakon postizanja sporazuma u Rambujeu“, rekao je Tači u obraćanju koje prenosi kosovska agencija Kosovapres.

Tači je dodao da je 24. mart „dan početka velike pobede i zato čestitam svim građanima Republike Kosovo ovaj nesvakidašnji i istorijski dan za naš narod“.

Kosovski premijer je takođe čestitao i izrazio zahvalnost svim partnerima Kosova – Sjedinjenim američkim državama, Evropskoj uniji i NATO savezu „za njihovu nesvakidašnju podršku koju su pružili Oslobodilačkoj vojci Kosova i nesvakidašnjoj podršci koju su pružili narodu Kosova i civilizacijskim i ljudskim vrednostima, našim naporima za slobodu“.

Kako prenose kosovski mediji, na Kosovu će raznim manifestacijama biti obeležen dan početka akcije NATO, koji je na Kosovu poznat i kao Dan nade.

Danas se navršava 15 godina od početka vazdušnih napada NATO na SRJ, koji su trajali 78 dana. Akcija NATO koju su Vlada SRJ, ali i mnogi drugi nazvali agresijom izvedenom bez ikakvog međunarodno-pravnog osnova, usledila je posle propasti srpsko-albanskih pregovora u Rambujeu i Parizu, februara i marta 1999. godine, o rešavanju krize na Kosovu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miki says:

    "To je dan početka bombardovanja NATO protiv Srbije, nakon postizanja sporazuma u Rambujeu." U prevodu,dok je Bondstila bice i "Kosove"!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *