ЗВАНИЧНИ РЕЗУЛТАТИ избора у БиХ

ЗВАНИЧНИ РЕЗУЛТАТИ избора у БиХ

8 октобра 2018

Милорад Додик је у трци за српског члана Председништва БиХ освојио највећи број гласова — 55,15 одсто, док је Младен Иванић освојио 41,98 одсто гласова, показују подаци Централне изборне комисије БиХ на основу гласова са 43,42 одсто бирачких места.

У трци за бошњачког члана Председништва БиХ највише гласова освојио је кандидат СДА Шефик Џаферовић и то 37,97 одсто гласова, док је Жељко Комшић освојио више од 49 одсто од пребројаних броја гласова.

Председник Централне изборне комисије Бранко Петрић рекао је да званични подаци показују да је одзив бирача на нивоу БиХ био 53,36 одсто, док је у Републици Српској био нешто већи — преко 57 одсто.

Иза Џаферовића је кандидат СДП-а Денис Бећировић са 33,40 одсто, док је на трећем месту кандидат СББ-а Фахрудин Радончић са 12,35 одсто гласова.

Независни кандидат Мирсад Хаџикадић је освојио 8,55 одсто гласова, Сенад Шепић 6,13 одсто, те Амер Јерлагић 1,59 одсто.

У трци за члана Председништва из реда хрватског народа иза Комшића је Драган Човић са освојених 38,66 одсто гласова.

Кандидаткиња ХДЗ-а 1990 Дијана Зеленика освојила је 6,92 одсто гласова, док је кандидат Наше странке Бориша Фалатар освојио 3,23 одсто, а Јерко Иванковић Лијановић 1,72 одсто.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Kulak says:

    Tog komšića inače katolici mrze.Zapravo ga muslimani izabiru.Ni nacionalističkoj vlasti u Zagrebu se neće dopasti kako je ovo sve skupa ispalo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u