ЗВАНИЧНО! Грчка не отвара границу за Србе

ЗВАНИЧНО! Грчка не отвара границу за Србе

15 јуна 2020

„Грчка мора да поштује одлуке ЕУ“ – овим речима почиње званично саопштење туристичким агенцијама у Србији.

Kонвој од пет аутобуса са српским туристима данас је требао да крене пут Евие, Парге и Халкидикија. Туристи су били спаковани, водичи и возачи спремни, аутобуси напуњени горивом. Kолона дугачка 20 километара аутомобила са српским таблицама чекала је цео дан на бугарско-грчкој граници. Око поднева је јављено да граница, изгледа, неће бити отворена.„Грчка мора да прати препоруке ЕУ о отварању граница са трећим земљама, То се, такође, односи на путнике из Србије. Ови туристи ће моћи да уђу у земље ЕУ од 1. јула“. Овако гласи саопштење које су данас касно поподне добиле српске туристичке агенције.

„Дефинитивно до 1. јула српски туристи неће моћи да уђу на територију Грчке, сви смо затечени и молимо туристе за стрпљење“ каже за Новости Александар Сеничић, директор Националне асоцијације ЈУТА.

Агенције су прошле недеље добиле нове ценовнике од грчких хотелијера и смештај је, у просеку, био од 20 до невероватних 40 одсто јефтинији. Нажалост, гаф грчких власти да прво обећају, а онда одлуче да не отворе границу тешко ће утицати на ову сезону.

Kако незванично Новости сазнају, агенције су данас требале да потпишу уговоре о чартер летовима са „Авиолетом“, али је то одложено. Први чартери требало је да полете почетком јула, али у агенцијама више нису сигурни да се Грчка неће поново предомислити и променити одлуку о отварању граница

Kакве ће бити последице у Грчкој због неотварања граница за српске туристе – тек ћемо знати, али међу српским агенцијама је поново изнет захтев да се ова сезона „укине“. Наиме, наше агенције су дале капару грчким хотелијерима, коју они не желе да врате, а вишемесечну неизвесност не могу да финанасијски да поднесу.

KOMENTARI3 коментара

  1. doktrina soka says:

    E Srbi opet ispadose budale,mislim na ministra turizma, ala ce sad da glasaju za AV.

  2. persida says:

    Eto kako je kad si rob EU-a.

  3. persida says:

    Kuku lele, Hrvati nas biju motkama, Grci zakljucali vrata… Kuda sad? Pa, u predivna srpska sela, na reke i u planine. Srbi ne cene ono sto imaju, sve bi dali da mogu i poslednji dinar da ostave kod ustasa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u