1. октобра пуца евро, а онда следи и распад ЕУ!?

1. oktobra puca evro, a onda sledi i raspad EU!?

25 avgusta 2015

euro 676Kontroverzni američki ekonomski analitičar Martin Armstrong tvrdi da će 1. oktobra početi pravi evropski ekonomski slom: Evropska unija će se raspasti, evro će kolabirati, berze će doživeti krah, kamate će porasti – ukratko, dogodiće se najveća finansijska kriza u istoriji čovečanstva i trajaće narednih 10 do 15 godina!

Evo kako on vidi sled događaja: Francuska će se pobuniti protiv politike štednje i rezova i prva će napustiti taj model, a za njom će poći i druge države EU – na kraju i Nemačka.

Pročitajte još:

 Ako Evropa krene na Rusiju biće izbrisana sa lica Zemlje!

ŠOKANTNO PISMO BESNOG HRVATA: Evropska unijo, j**em ti i oca i majku! Od vas 27, pomoć nam nudi Rusija!

Japan će biti sledeća pločica domina koja će pasti. Velike svote kapitala preći će u SAD i američka berza će profitirati, ali ne zadugo – SAD ubrzo ući u finansijsku krizu zbog nemogućnosti otplate dugova.

Armstronga inače zovu američkim genijem ekonomskih prognoza i ekonomskim Nostradamusom našeg doba. On je precizno najavio crni ponedeljak na američkoj berzi, kad su u oktobru 1987. pale berze od Hongkonga preko Amerike do Evrope, slom ruske rublje 20. jula 1998 i aktuelnu svetsku ekonomsku krizu.

Koliko zna da bude u pravu pokazao je i na primeru švajcarskog franka, za koji je takođe tvrdio da će izazvati velike probleme.
Najinteresantnije je što je poslednju dramatičnu prognozu vezanu za 1. oktobar ove godine Mark Armstrong izrekao sad već daleke 1999. godine.

Magazin Ekvitiz proglasio ga je najboljim severnoameričkim ekonomistom, a u Japanu su bili toliko oduševljeni njime da su ga nazvali „gospodin jen“. Krajem devedesetih CIA je tražila da im objasni metod kojim predviđa krize, ali Armstrong ih je odbio.

(Kurir)

KOMENTARI3 komentara

  1. ARTILJERAC says:

    Bilo je i vreme da se raspadne .

  2. Dušan says:

    Evro, kao i EU klub, nikada nisu ni doživeli katarzu tako da je njihov kolaps eminentan. Evropa je samo jedna manja teritorija (upoređujući je sa ostalim kontinentima) u kojoj je oduvek živelo mnogo različitih, i još važnije, razjedinjenih evropskih naroda. To je samo posledica činjenice da vam se SVE odluke donose u Vašingtonu umesto kod kuće.

  3. Nedeljko says:

    Imamo i mi našeg publicistu analitičara Dragana Đogovića, koji nikad ni u jednoj prognozi koju je izneo nije pogrešio. Evo npr. jednog pasusa iz jednog njegovog teksta: "Evropski ekonomski markt će popucati po svim zakrpljenim šavovima. Masovne nemirne demonstracije građana zapljusnuće ulice evropskih metropola, a koje će jednim dijelom prerasti i u žestoke sukobe između pojedinih vjerskih zajednica. Liberalni model kapitalizma, odnosno globalizacija, iza koje stoji neoimperijalizam velikih sila rušiće se kao kula od karata." http://www.intermagazin.rs/rusija-ce-policki-poraziti-zapad-a-srbiju-ce-voditi-nova-vlast/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *