10 РАЗЛОГА ЗАШТО МИГРАНТИ нису као српске избеглице

10 RAZLOGA ZAŠTO MIGRANTI nisu kao srpske izbeglice

13 septembra 2015

migranti-pokusavaju-da-iz-makedonije-udu-u-srbiju-pa-u-eu-foto-reuters-1435013540-685291„Isti kao naše izbeglice”. Pod tim izgovorom u Srbiji prolazi planetarna medijska propaganda u korist talasa migracija. Ali kao i čitava propaganda, i ta tvrdnja je manipulacija.

1. Srpske izbeglice nisu imale medijsku propagandu iza sebe. Slike dece se nisu masovno koristile da širom sveta izazovu maksimalno sažaljenje prema njima. Naprotiv, medijska propaganda se koristila protiv srpskih izbeglica.

2. Srpske izbeglice nisu ostavljale porodice iza sebe. Većina migranata su muškarci. Sebe spasavaju a žene i decu ostavljaju neprijatelju?

3. Srpske izbeglice nisu bile dezerteri. Talasi izbeglica iz Krajine i sa Kosova usledili su tek nakon sloma vojske i države. Zašto vojno sposobni migranti ne ostanu da se bore protiv Islamske države?

4. Srpske izbeglice su bežale u prvu zemlju. Migranti se sele preko pola sveta.

5. Srpske izbeglice su išle same. Migrante prevozi mafija.

6. Srpske izbeglice su išle iz opasnosti u bezbednost. Većina migranata idu obratnim putem. To je slučaj i tragične porodice Kurdi, koja nije bila u opasnosti pre nego što je rizikovala prelazak mora u rukama mafije, i udavila se.

7. Srpske izbeglice su spasavale goli život. Migranti traže bolji život, probirajući države sa najvećim standardom.

8. Srpske izbeglice nisu bile agresivne. Migranti se  sukobljavaju sa policijomkad pokušava da ih legitimiše,  bacaju žene i decu na prugu kad im zaustave voz.

9. Srpske izbeglice se nisu lažno predstavljale. Bez prevare, bili su to zaista Srbi izbegli od rata i etničkog čišćenja. Migranti se predstavljaju kao sirijske izbeglice, u stvari dolaze iz raznih delova sveta,  od Nigerije do Bangladeša, gde uopšte nema rata.

Mnogi samo koriste migrantsku krizu da bi prešli granice bez kontrole. Tu spada ogroman broj ekonomskih migranata, ali i  hiljade terorista Islamske države. Statistički, osobina koje odlikuje najveći deo migranata nije ugroženost ratom u Siriji, već činjenica da su vojno sposobni muškarci muslimanske veroispovesti.

10. Srpske izbeglice su došle kod svojih. Neevropski migranti naseljavaju Evropu, muslimani naseljavaju hrišćanske zemlje (što se u islamu  naziva hidžra). Zašto ne naseljavaju mnogo bliže muslimanske zemlje Zaliva?

Propaganda međunarodnih medija diktira sažaljenje za muslimanske migracije – ni reč protiv ne sme da se čuje. Sa druge strane cenzuriše sažaljenje za pravoslavne izbeglice sa Kosova, iz Krajine, iz Donbasa – ni reč o njima ne sme da se čuje.

Jedna stvar ipak povezuje pravoslavne izbeglice i muslimanske migrante: uloga NATO u pokretanju ratnih dejstava u Krajini, na Kosovu, u Donbasu i Siriji.

(Andrej Fajgelj)

KOMENTARI2 komentara

  1. Sorab Serbski says:

    Kako li su uopšte ti mirni dobroćudni migranti baš kasarnu pronašli??? http://www.pravda.rs/2015/09/13/grupa-migranata-pokusala-da-udje-u-kasarnu-na-topcideru/

  2. ZC says:

    Hvala Bogu da je neko na kulturan nacin dotakako "nedodirljivu" temu a imamo slobodu stampe. Odlican tekst jer mnogi mesaju zabe i babe. Terminologija emigranta i izbeglice su dva pojma i dok su nasi u zbeg isli predvodile su zene sa decom i stari sto se nikako ne moze uporediti sa kolonama jakih i zdravih muskaraca sa tu i tamo ponekom zenom i detetom. Zasto je Madjarska tako ocrnjena u stampi po pitanju izbeglica vrlo je cudno ali ako znamo da su zabranili GMO i oterali MMf onda sve postaje jasnije. Da se razumemo iskreno mi je zao izbeglica ali ovo sto se sada desava je nesto sasvim drugo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *