11 godina od ubistva Zorana Đinđića

11 godina od ubistva Zorana Đinđića

12 marta 2014

djinPre jedanaest godina, na ulazu u zgradu Vlade Srbije, ubijen je premijer Srbije i lider Demokratske stranke dr Zoran Đinđić.

I ovog 12. marta ovaj tragičan događaj biće obeležen nizom manifestacija, po prvi put za poslednih 11 godina – u finišu predizborne kampanje.

Tokom dana godišnjicu ubistva Đinđića, osim njegove Demokratske stranke obeležiće i LDP, članovi Đinđićeve Vlade kao i predstavnici odlazeće Vlade Srbije. Očekuje se da to učiniti i Nova demokratska stranka Borisa Tadića.

Demokratska stranka koju je 1989. godine između ostalih osnovao i Zoran Đinđić je u 11 časova položiti cveće na grob Zorana Đinđića u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu. DS, kao i svake godine, organizuje i finale takmičenja „Besede u Zoranovu čast“ zajedno sa Fondacijom dr Zoran Đinđić, u 14 časova na Kolarcu.

Za 18 časova zakazana je konvencija DS na Trgu Republike kao i šetnja „medijskom trasom“: U 12.30 venac će na spomen ploču na zgradi Vlade Srbije položiti članovi kabineta Zorana Đinđića, predvođeni Zoranom Živkovićem, predsednikom Nove stranke. LDP organizuje „Šetnju za Zorana“, koja će početi u 11.00 u Siminoj ulici ispred sedišta te stranke.

Članovi odlazeće Vlade Srbije položiće venac, na spomen ploču na zgradi u Nemanjinoj u 10 časova.

KOMENTARIJedan komentar

  1. velimir says:

    VEČNA MU SLAVA ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *