13 JEZIVIH TAJNI: Ukoliko se plašite letenja, nemojte čitati ovaj članak

13 JEZIVIH TAJNI: Ukoliko se plašite letenja, nemojte čitati ovaj članak

27 маја 2014

plane-in-stormSvi oni koji vole da lete uživaju u momentu kad avion naglo ubrza i poleti, ali od tog trenutka su u rukama nekih ljudi za koje ne znaju ni kako izgledaju.

Da li ste znali da piloti, stjuardese i ceo svet vazdušnih profesionalaca od nas „običnih“ putnika čuvaju tajne koje vam nikada neće otkriti…

1. Da li ste znali kako od trenutka kada se maske s kiseonikom izbace imate samo 15 minuta kiseonika? To je dovoljno da pilot spusti avion na visinu gde možete normalno da dišete.

2. Zašto uvek iz igračaka treba vaditi baterije? Ako vaša igračka slučajno počne da vibrira, neko od osoblja vas može prisiliti da otvorite svoju torbu. Da, ne nosite te igračke sa sobom u prostor za putnike…

3. Stvarni razlog zašto se svetla prilikom spuštanja noću gase, je taj da se vaše oči prilagode na mrak ukoliko nešto pođe po zlu, i morate brzo da se evakuišete iz aviona.

4. Da li ste znali kako munje pogađaju avione u letu iako vi to ne primetite? Možda nije trebalo to da vam kažemo…

5. Znate li kako se WC u avionu može otključati i spolja? Nemojte misliti da ćete se moći zaključati i raditi neke „zabranjene“ stvari jer postoji veoma lak način za provaljivanje.

6. Znate li da piloti u avionu imaju rezervnu hranu u slučaju da je jedna vrsta hrane otrovana?

7. Ukoliko se dogodi nezgoda tokom leta, većina komercijalnih aviona može leteti samo s jednim motorom.

8. Stručnog objašnjenja zašto moramo gasiti mobilne telefone i računare tokom poletanja i sletanja – još uvek nema.

9. Stjuardesama niko ne ostavlja napojnicu? Zašto? Ako možete da ostavite napojnicu konobarici u birtiji, pa možete i ženi koja brine o vašoj sigurnosti i skakuće oko vas deset sati na sedam kilometara visine!

10. Avion kojem otkažu oba motora i dalje može leteti dugo vremena. Zato su sletanje i poletanje – najkritičniji dio leta.

11. Voda u avionima je veoma prljava. Neki su stari i po 50 godina, a upravo su toliko stari i tankovi za vodu koji se gotovo nikada ne peru.

12. Zašto toaleti u avionima i dalje imaju pepeljare? Iako je zabranjeno pušenje, stručnjaci su zaključili da iako ne smeju, oni koji zapale cigaretu moraju imati sigurno mesto za gašenje te iste cigarete.

13. Zašto su pivske limenke tako prokleto malene?! 0.175 cl, pa nisu vam to kapi za oči. Nećemo rušiti Boing ako nam date litru piva, škrtice!

(Rokaj.ba)

KOMENTARIЈедан коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u