15 НАЈТАЈАНСТВЕНИЈИХ МЕСТА НА СВЕТУ: Приступ није дозвољен по цену ликвидације

15 НАЈТАЈАНСТВЕНИЈИХ МЕСТА НА СВЕТУ: Приступ није дозвољен по цену ликвидације

24 августа 2015

Area 51 File PhotosДа ли сте бесни када вам неко каже да негде не можете да уђете? Сигурно сте увређени када немате своју Богом дану слободу да идете где год хоћете или када је неко место резервисано за неког другог.

Колико год важни или богати били, постоје места на која никада нећете моћи да одете, просто зато што немате одобрење или вештине да тамо доспете. Нека ограничења постоје из веома добрих разлога, док за друга не постоје готово никакви разлози.

Данас вам представљамо 15 места на свету која бисте можда радо посетили, али једноставно не можете.

15. Сеф у ком се чува рецепт за кока-колу – Џорџија, САД

Компанија Кока-кола је већ више од 100 година призната као водећа светска компанија у производњи газираних пића. Ова компанија чува свој тајни рецепт већ 125 година, а његови састојци су једна од најстроже чуваних тајни.

Рецепт се чува у сефу у Атланти, за који кажу да је један од најчуванијих трезора на свету. Иако овај сеф привлачи многе људе да дођу да макар буду близу тајног рецепта, многи верују да компанија само хоће да заради од радозналих људи и да се рецепт чува на неком сасвим другом месту.

14. Глобални трезор семена на Свалбарду – Норвешка

Глобални трезор семена на Свалбарду је нека врста модерне Нојеве барке, али са семеном. Овај трезор служи као установа која ће, у случају најгоре катастрофе на Земљи, сачувати сваки усев од нестанка.

Иако би обилазак ове установе био занимљив, немогуће је отићи тамо због строге безбедности. Ипак, уколико желите, увек можете погледати фотографије из унутрашњости трезора.

13. Планина Ведер – Вирџинија, САД

Планина Ведер је једно од најобезбеђенијих места на планети, пошто служи као центар за ванредне операције у случају катастрофе за спасавање важних државних званичника.

Тако је Дик Чејни 11. септембра послат директно у ову установу како би се осигурала његова безбедност након низа догађаја од тог дана. Установа је саграђена за време Хладног рата и налази се на само пар минута лета од Вашингтон ДЦ-а. Немогуће је и прићи овој установи пошто је строго обезбеђена.

12. Забрањена област Вумера – Аустралија

Вумера је забрањена област због активности које се унутар ње дешавају. Она представља највећи војни полигон на планети. Уколико бисте успели да уђете у ову област без одобрења релевантних власти, ризиковали бисте свој живот, пошто је циљ опреме која се овде тестира да елиминише непријатеља.

Овај војни полигон је изузетно значајан за националну безбедност Аустралије, а чињеница је и да ова област садржи бројне неискоришћене ресурсе од којих би Аустралија једног дана могла имати велике користи.

11. Џавари резерват – Бразил

Џавари резерват је део бразилске прашуме и дом заједницама људи које већ дуго живе у изолацији од развијеног света. Део прашуме у коме ове заједнице живе је толико забачен да је откривен тек недавно, након што су сателитске фотографије приказале доказе о људској активности.

Влада се одлучила да заштити ову област и људе који живе на површини од 77.700 километара квадратних. То значи да, иако можда то желите, не можете да посетите ове заједнице.

10. Област 51 – Невада, САД

Расправе о томе да ли ванземаљци постоје или не још увек трају, нарочито због постојања места попут Области 51. Влада је годинама покушавала да негира постојање Области 51, а тек недавно је то признала, иако и даље не признаје да ова област има везе са ванземаљцима и ванземаљским активностима.

Шта год да се дешава тамо мора да је веома важно, пошто месту не може уопште да се приђе.

9. Острво Северни Сентинел – Андаманска острва, Бенгалски залив

Острво Северни Сентинел је једно од најлепших острва у Индијском океану, али лоша вест је да не можете да га посетите. Острво већином прекривају густе шуме и поседује невероватне плаже, али су проблем људи који га насељавају.

Уколико се странци приближе, ови људи ће покушати да их убију. Они су потпуно без додира са цивилизацијом, а прича се да чак не знају да користе ни ватру. Острво је под заштитом индијске владе, али и само непријатељство локалних становника је довољно да не одете тамо.

8. Дизнилендов Клуб 33 – Њу Орлеанс, САД

Клуб 33 је тајни клуб у Дизниленду за који би требало да знају само његови чланови. Отворио га је Волт Дизни 1967. године с циљем забављања инвеститора, политичара и славних личности које дођу у Дизниленд.

Није познато где се клуб налази, а чак и да знате где је, нећете моћи да уђете без позивнице некога из клуба. Такође, сама чланарина за клуб кошта 25.000 долара, док њено годишње обнављање износи 10.000 долара, а на чланство се чека 14 година. Колико год забавно звучало, готово је немогуће посетити ово место.

7. Вајтов клуб за џентлмене – Енглеска

Вајтов клуб за џентлмене је један од најтајнијих клубова у Енглеској, мада је познат пошто постоји више од 320 година. Он је отворен само за елитне мушкарце, односно жене, и обични људи не могу ни да приђу овом клубу. Једини члан који је својевољно напустио чланство у клубу јесте премијер Дејвид Камерон, који сматра да клуб није у духу његових модерних конзервативних схватања.

Иако је то клуб за џентлмене, нормално је да се људи у њему коцкају и навелико пију. До чланства се долази једнако тешко као и до титуле витеза, што значи да је готово немогуће ући у тај клуб.

6. Соба 39 – Пјонгјанг, Северна Кореја

Скоро свака власт на свету у потаји ради нешто за шта не жели да њен народ сазна, а за то се брину тајне организације. Таква тајна организација у Северној Кореји се зове Соба 39.

Сматра се да се у овој тајној установи у Пјонгјангу врше фалсификовање, производња и диловање дроге, међународне преваре са осигурањем и друге илегалне активности. Пошто новац од прихода ових илегалних активности иде на подржавање нуклеарног програма, јасно је да нисте нимало добродошли у овој установи.

5. Межгорје – Башкортостан, Русија

Межгорје је град у Русији који је затворен од стране власти, али људи тамо и даље живе, радећи известан тајни посао за владу. НАТО верује да тамо углавном живе радници који раде на планини Јамантау, у нуклеарној установи за коју Русија жели да остане тајна.

Ова установа је подигнута за време Хладног рата, а људи тамо још увек раде. Забрањено је отићи у овај град, иако се сигурно питате чега тамо има.

4. Суртрово острво – Исланд

Суртрово острво је острво које је настало вулканском ерупцијом 14. фебруара 1963. године и налази се недалеко од Исланда. Вулкан испод острва је наставио да еруптира три и по године, тако да је острво сада широко 1,4 квадратних километара, иако се његова величина смањује ерозијом таласа.

Острво делује као занимљиво место за експедицију, али се то неће догодити јер је то природни резерват за проучавање еколошке сукцесије. Острво могу да посете само неки научници који проучавају како се биљке и животиње понашају на овој новој територији.

3. Пајн геп – Аустралија

Пајн геп је тајна истраживачка установа у Аустралији коју воде аустралијске и америчке власти. Иако јавност не зна много о томе шта се дешава у Пајн гепу, верује се да ова установа има везе са америчким војним дроновима.

Ова тајна установа је настала 1970. године, а аустралијска влада не воли да говори о њеној улози. Она се налази далеко од цивилизације и првобитно је изграђена као станица за праћење сателита.

Могуће је да се управо оданде контролишу бројни амерички шпијунски сателити који прислушкују Азију. Беспотребно је рећи да је немогуће крочити у ову установу.

2. Припјат – Украјина

Украјина је била једна од држава које су користиле нуклеарну енергију за мирољубиве активности, док није дошло до несреће у Чернобиљу. Припјат је био модерни град који је врвео од људи док није дошло до Чернобиљске катастрофе, након чега је постао само сенка онога што је некад био.

Данас је у Припјат немогуће крочити због огромне радиоактивности, а чак и у околну област вас морају испратити наоружани чувари.

1. Острво змија – Бразил

Иако има људи који би покушали да припитоме змију, мало је оних који неће побећи од ње или покушати да је убију ако је виде. Пошто ни змије не воле људе, острво змија у Бразилу је место на које не бисте желели да одете.

У складу са својим именом, ово острво је дом за преко 4.000 змија које лове птице и чији отров може да истопи људско месо и убије особу за само пар минута. Ако вам је живот мио, нећете никада посетити ово острво. Бразилска влада је забранила приступ свима који желе да посете ово острво.

Wебтрибуне.рс

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u