СОЊА ЛИХТ ПОРУЧУЈЕ: ЕУ или смрт!

SONJA LIHT PORUČUJE: EU ili smrt!

14 juna 2016

Sonja Liht 546Srbiji će jedino priključenje Evropskoj uniji obezbediti opstanak, uverena je direktorka Fonda za političku izuzetnost Sonja Liht.

U intervjuu za nedeljnik Ekspres koji je izašao pred vikend, Liht kaže da Srbija jednostavno mora da se opredeli za „ono što će joj obezbediti da se izvuče iz poluperifernog položaja koji, u velikim turbulencijama kao što su ove u kojima živi ceo svet, može da bude veoma opasan po sam naš opstanak“.

„Ja lično verujem da je takva mogućnost isključivo u našem priključivanju ‘evropskom vozu’, kaže Liht i objašnjava da to nije savršen izbor, ali da je daleko manja opasnost od gubljenja sebe unutar Unije, gde, kako navodi, „svi sede za istim stolom i imaju svoj glas, od bilo koje druge  integracije, ako nam je iko ponudi“.

Dodaje i da treba istovremeno održati dobre odnose sa Rusijom, te da i mnoge članice EU sarađuju s Rusijom i to bez obzira na sadasnje ozbiljne nesuglasice, pri čemu su i jedna i druga strana svesne da je ta saradnja na dugi rok neizbežna.

„Dakle, ne verujem da ćemo mi biti prinuđeni a biramo, a i uverena sam da treći put, odnosno put koji bi nas vodio van Evrope, kojoj geografski, istorijski i kulturno već pripadamo, nije moguć“, smatra Liht.

Ne poriče da se Evropa suočava s ozbiljnim problemima, kako primećuje, možda i najozbiljnijim od svog nastanka. To je pre svega, kako objašnjava, jer se transformacija EU iz ekonomske u političku zajednicu može posmatrati i kao najsloženiji projekat te vrste u novijoj istoriji.

Istovremeno, podseća Liht, ne treba zaboraviti da je raspad te zajednice već prognoziran, na primer kad je uvođena zajednička moneta.

Konstatuje, međutim, da je EU i dalje ekonomski najmoćnija sila na svetu.

„I 2004. kada je proširena pristupanjem deset noviha članica, opet su joj predviđali skori kraj. Sada je na redu Bregzit“, nabraja Liht.

Ne veruje ipak da će Velika Britanija napustiti zajednicu, prosto jer je uverena da će prevladati razum, a upitana koga bi Srbiji izabrala za tutora, ili kako se to sada kaže – strateškog partnera, Liht kaže: Nama ne trebaju tutori nego prijatelji i dodaje da Srbija mora da se posveti sebi, da jasno definiše svoju strategiju razvoja.

To, kako navodi, znači da iskoristi sve svoje potencijale da bi bila privlačna sopstvenim građanima i građankama, i onima koji žive ovde i drugima koji su negde po svetu.

KOMENTARI



42 komentara

  1. vladek says:

    crkni dropljo

  2. VUK says:

    Pa umri ko ti brani

  3. Pera says:

    Direktorka cega? Mojih izuzenih muda!

  4. Mirqu says:

    Aaaaa

  5. Zakonom zabraniti says:

    Zakonom zabraniti sve zapadno finansirane informativne kuce i NVO jer po nalogu zapada rade protiv interesa nase drzave i naroda

  6. Gordan says:

    Ova je politički nepismena. Trebalo bi joj ponuditi knjige Bertholda Brechta...

  7. dragan says:

    OVOG SKOTA NEKO DA UVATI DA JEBE OGREŠIO BIH SE

    • Opušteno says:

      Ne seri! Viš ti bre te jastučiće, a da vidiš još i kad se skine. Ko poplava u krevetu. Ko vazdučni dušek na talasima. Digod se okreneš, mekano i samo se ljulja. A dupeška po kreveta. Ima nas matoraca koji bi uživali da nas ova debeljuca balavi tamo dole. Nemaš ti pojma kakva je to ženskica. Ništa ne oseća i samo skačeš. Dok ne paneš unesvest. Ta ni gaće ne mora da skida. Ih, da mi je samo na jednu noć! Nikad više ne bi ni pomislila na EU i politiku. Sigurno nema nikog da je razmazuje dok suklja vatru i prgavštinu. Poblesavila od nemanja. Lepa moja bakice. Odi dedi!

  8. Branko Samac says:

    Kud je žensko, tud je glupa! Interesantno koliko je žena izdajnički nastrojeno u Srbiji. Iako ih je 10% u ukupnom broju političara u izdajničkom korpusu čine 60%. To je dokaz da im treba zabraniti da se bave politikom!

    • ANA says:

      Ne vrijeđaj sve žene, nisu sve iste. I mene iznenađuje koliko ima ovih "ženskih smradova", ali ni manje ni više nego muških. U svakoj normalnoj državi, one koji pljuju po svom narodu, ili rade protiv svog naroda, do sada bi stavili iza rešetaka, bilo da su žene ili muškarci.

  9. Pero Joksimovic says:

    Lako je tom zombiju da prizivlje smrt kad je mrtvorođena.

    • Strašno teško says:

      To ti je brate najjeziviji i najžešći komentar koji sam u životu pročitao, a stvarno dosta ima sličnosti sa ovom kaljašturkom.

  10. Sale says:

    Treba je samo prebaciti preko granice,pa nek uziva u toj diktaturu...nakotilo se dosta govana u Srbiji...koji bi za malo dolara ili eura,rodjenu mater prodali,a ne Srbiju koja ih hrani...Fuj,koja gamad...

    • hana says:

      SRBI SU SPAŠAVALI JEVREJE ZA VRIJEME DRUGOG SV. RATA. A SADA JEVREJI UBIJAJU I PLJUJU SRBE NA SVE MOGUĆE NAČINE.NA VRH GLAVE JEVREJI IMAJU ROGOVE . SRAM VAS BILO

  11. Kulak says:

    EU je nepotrebna.Pametniji smo od Sonje Liht.

  12. Mitar Gačić says:

    Srbijo probudi se,pa zar ste slijepi,Britaniju mole da ne izađe iz te zatucane unije,a Vi molite lopove da uđete u nešto što Vam ništa neće dobro donijeti.Poslušaj te Šešelja i sve će Vam biti jano..

  13. Portopranco says:

    Previše se ona napreže da bi nam utuvila u glavu da moramo ući u tu njenu EU.Toliko previše,da je to sumnjivo.Očito je neko plaća za to.Ja sam odlično živio bez EU.Ta diskutabilna tvorevina nije od Boga.Nastala je dogovorom grupe ljudi,a jednog dana taj će dogovor propasti pa će EU nestati.Kao i Sonja Liht.

  14. spira says:

    Očito da ova tetktica ima IQ manji od cenzusa

  15. Goran says:

    Ma nije zena imala za rezije pa se snasla za platu. Javit ce se ona opet kad potrosi

  16. pravda says:

    Liht je OLOS I BITANGA,zato sve treba raditi suprotno. Zivela Rusija

  17. Neca says:

    Mars u obor stoko retardirana

    • Trifun says:

      p i n g v i n k a

  18. Radomir says:

    Crkni Gaduro istruli vec jednom

  19. Dražen Jovan Petrović says:

    EU se raspada.Našoj Srbiji to nije potrebno.

  20. marko says:

    Sto se tice mene,ova babuskara moze slobodno da odapne...jadno je ako ovakvi stakori koji su jednom nogom u grobu nama kroje kapu

  21. Kulak says:

    Eno,ustašija je ušla u EU pa što su dobili s tim? Demografsku,ekonomsku,kulturološku,moralnu i svaku drugu propast.Sva proizvodnja im je uništena,mladi se masovno trajno iseljavaju.Ako se Sonji Liht ide u tu nama degutantnu EU,neka napusti Srbiju i ode među ustašiju,to je njeno jato.

  22. kosovac says:

    Od ove Sonje Liht ružnija je samo Jelena Milić.

  23. Zoran Nikolić says:

    ...a onda je pokojni Island, čija je smrt trenutno nastupila kad je prekinuo pregovore sa eu, osvojio debitantski bod protiv favorizovane Portugalije na EP u Francuskoj u fudbalu...Eto, danas svi igraju fudbal, čak i mrtvi.

  24. otac Satarije says:

    PA TADA UMRI PROKLETA BILA NEZAMISLIVOM RUŽNOĆOM, I TRULI U PAKLU SA ZAPADNO-NACISTIČKOM BAGROM U NJEMU KOJOJ SLUŽIŠ.

  25. Paštrović says:

    Ama, jel' ovo debilasto goveče još živo, i još živi u Srbiji i međ' Srbima? E Srbi, jebiMo se i konačno se najedimo govana...

  26. lajla says:

    EU ili smrt,koji momstrum,a kada ste nas ti i tvoje gazde kucko bombardovali,tada si cutala,da zelela si nam smrt.Ali sta ces Bog je na nasoj stran pa nedade postradanje vec vaskrsnuce zajedno sa ruskom bracom,ako nas,nekada nisu pomogli,a to jekada su i sami bili na rubu pakla,Ej zenturaco nisu nam ni nanosili smrtne udarce kao tvoja genocidna Evropa.100 GODINA NAS UBIJATE.DOSTA JE, SRBI SU SE PROBUDILI,i mars tamo sa svojom skojevkom smrduljom Milickom.Znamo mi vas hebo ja vas.

  27. Dragan says:

    EU ili SMRT je stamparska greske. Pravilno je EU JE smrt. Ili treba zamijeniti sa JE i onda to ima smisla. Okretanje prema braci Rusima je jedini nacin da se pobjegne od smrti. A ti droljo prosipaj svoju pamet svojim placenicima.

  28. Serbona says:

    ti ZIDOVKO gubi se u tvoj izrailj dekadentni bolesni!!! MRS BAGRO ZIDOVSKA HAZARSKA IZ SRBIJE!!!

  29. jalita says:

    Bravo dragi . moji otadjbinci.elemodmah po citanju teksta htela sam da ostavim komentar,prelazeci preko vasih komentara zakljucujem da ste sve rekli...bravo...slazem se sa svim komentarima i dodajem izdrzite jos malo MOLITE SE GOSPODU i ovakvi i slicni sami ce nas ostaviti...ubice ih sopstveno zlo..pa mislite da oni ne citaju ove komentare..o da i te kako samo placenik je placenik i izdajnik i mora do kraja ...nema povratka

  30. Dušan grešnik says:

    pa ti kurvetino već izgledaš kao smrt tako nisam siguran da bi ti ova kvazi civilizacija zvana evropska unija uopšte i pomogla.

  31. Rade says:

    Cionističko govno.

  32. Uf says:

    Eu je na umoru a i ti kucko krepaj !!!

  33. doka says:

    Da Jelena Mićić,a ne zaostaje Borka Pavićević zatim ona garava Kandić za Biserko i ovu spodobu nije se čuditi. Ima ih još puno ove su perjanice!

  34. Dragan says:

    Tebi EU i SMRT a nama RUSIJAAAAAAAAAAAAA

  35. Zluradi Zlurad says:

    A jeste. Sve je tačno što kažete, ali ima nešto što jeste a niste primetili. Ima brate izuzetno šmekerske obrve. Što jes, jes! HI Hi Hi. Evo stidim se kakva sam zlurada topina, ali nisam ja kriv. Nisam joj ja napravio tako seksi obrve. Ja mislim da bi napravila senzaciju kad bi otišla u ZOO. Ispred kaveza sa majmunima. Popišali bi se od smeha. Hihi

  36. sotir says:

    Misliš propast,patnja,bolest ili smrt,pa naravno ta smrt,kurvo propala!

  37. Nisam Komunista says:

    Idi babuskero strikaj neki djemper,mani se gluposti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *